Minn Kota Minn Kota Riptide PowerDrive 55/IPILOT-BT 54"/137CM/12V
Minn Kota Riptide PowerDrive 55/IPILOT-BT 54"/137CM/12V 2950,-

Minn Kota Riptide PowerDrive 55/IPILOT-BT 54"/137CM/12V

€2950,- €2.950,00
Niet op voorraad
Informatie

Dit product is de zoutwater Powerdrive 55 lbs boegmotor compleet met Minn Kota i-Pilot® via Bluetooth. Geleverd zonder voetpedaal en zonder Minn Kota Heading Sensor.

De Minn Kota PowerDrive 55 is een no-nonsense kwaliteitsmotor. De motor heeft 55 lbs stuwkracht en is daarmee goed voor kleine tot medium visboten. Deze uitvoering is voorzien van i-Pilot, maar geen i-Pilot Link en geen US2 sonar. U bestuurt de motor via de meegeleverde i-Pilot afstandsbediening. Er zit geen voetpedaal bij deze uitvoering. Lees meer over deze functies en of u deze nodig heeft op onze adviespagina.

Waarom een Minn Kota Riptide PowerDrive 55 boegmotor?

  • Als u op zout of brak water vaart.
  • Met de Minn Kota RiptidePowerDrive 55 met i-Pilot heeft Minn Kota tegen een scherpe prijs toch een geweldig product met weinig compromissen op de markt gebracht.
  • Vooral gunstig is de toepassing van de i-Pilot gps technologie. De PowerDrive serie heeft geen i-Pilot Link. (i-Pilot link heeft dezelfde functies als i-Pilot maar onderscheidt zich door een integratie (“Link”) met uw Hummingbird fishfinder. Hiermee volgt de boot de contourlijnen van je zelfgemaakte Humminbird Autochart of de waypoints op de kaart). Een leuke feature is ook de gratis mobiele app waarmee u een aantal functionaliteiten via een telefoon kunt aansturen.

Wat onderscheidt de Riptide van de normale PowerDrive 55?

Geavanceerde corrosiebescherming

De hoogwaardige legeringen van Riptide worden versterkt door een meerlaags reinigingsproces en een duurzame, zeewaterbestendige poedercoating. Door deze beschermlagen is uw motor echt beschermd tegen weer en wind.

Volledig ingekapselde elektronica

De electronica in de motor is volledig beschermd. Alle elektrische verbindingen zijn afgesloten om zout water buiten te houden.

Anode

Minn Kota gebruikt metalen die op de juiste wijze in balans zijn gebracht en een composieten schacht om galvanische corrosie tegen te gaan. De enige zwakke plek die gevoelig is voor zout water wordt beschermd door deze zinkanode. De anode absorbeert corrosie opdat de rest van de motor dat niet hoeft te doen.

Korte technische gegevens Riptide PowerDrive 55

Stuwkracht: 55 lbs / 25kg
Voltage: 12 V
Max. Amp. 50 A
Schacht lengte: 137 cm

Toepassing Minn Kota Riptide PowerDrive 55

De PowerDrive 55 is geschikt voor kleinere tot middelgrote visboten tot ongeveer 1250 kg die op brak of zout water varen. De betrouwbare PowerDrive BT motoren, zijn uitermate geschikt voor die vissers, die regelmatig grillige oevers volgen (bijv. kribben). Met de veelzijdige prestaties van de i-Pilot® bent u verzekerd bent van de rust, die alleen de PowerDrive kan bieden.

Vaartijd met de Minn Kota Riptide PowerDrive 55

Op één 105Ah loodaccu vaart u ruim 20 uur op een zeer lage stand (max. 5A verbruik). Op halfgas vaart u ongeveer 4 uur voordat de accu leeg is. Tenslotte zal de accu na 2 uur leeg zijn op continu volgas.

Handige functies

Push & Release

De PowerDrive BT is uitgerust met een praktische "Push & Release" hendel! Deze hendel vereenvoudigt en versnelt het neerlaten (en ophalen) van de PowerDrive 55.

Variabele snelheid (traploos)

Door de Digital Maximizer die standaard op PowerDrive modellen zit kunt u de snelheid zeer nauwkeurig afstellen. Hierdoor gaat de accu veel langer mee.

i-Pilot

De Minn Kota PowerDrive 55 is uitgerust met i-Pilot. Met één druk op de knop van de afstandsbediening neemt de iPilot de besturing van de boegmotor over. Daarmee komt de nauwkeurigste Spot-Lock (elektronische ankerpositie) ooit. Minn Kota i-Pilot heeft GPS technologie ingebouwd om uw boegmotor automatisch te bedienen. Een boegmotor met i-Pilot heeft hierdoor geweldige eigenschappen. Zo kunt u de motor automatisch eerder gevaren routes (iTracks) laten terugvinden. Of bijvoorbeeld uw boot automatisch boven een vislocatie laten stilliggen. Dat laatste is de zogenaamde Spot Lock functie. Tenslotte heeft i-Pilot een autopiloot functie en kunt u er de snelheid en richting mee regelen. De “jog” functie is ook erg handig. Hiermee verplaatst u de boot vanuit een Spot Lock positie gemakkelijk 1.5 meter in de gewenste richting. Onderstaand filmpje licht de functies toe.Bestelnummer: 00449193
Leverancierscode: 1363548

Specificaties
Merk: Minn Kota
Model/Type: PowerDrive 55 /IPILOT
Stuwkracht: 55 lbs
Schachtlengte: 122 cm
Snelheidsregelaar: Traploos
Zout water geschikt: Ja
Voltage: 12V
Geïntegreerde accu: Nee
Vermogen in Watt: 600
Gewicht zonder accu (kg):
Lengte aansluitkabel (cm): 120
Max verbruik (in A): 50
Maximale gewicht boot (kg):
Garantie: 2 jaar
Hoogte instelbaar: Ja
Minn Kota Minn Kota Riptide PowerDrive 55/IPILOT-BT 54"/137CM/12V
Reviews
Geen reviews gevonden
Help ons en andere klanten door het schrijven van een review
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »