Minn Kota Minn Kota Riptide PowerDrive 70 boegmotor met i-Pilot
Minn Kota Riptide PowerDrive 70 boegmotor met i-Pilot 2349,-

Minn Kota Riptide PowerDrive 70 boegmotor met i-Pilot

€2349,- €2.349,00
Niet op voorraad
Informatie

Deze Minn Kota Riptide PowerDrive 70 met i-Pilot wordt geleverd inclusief de i-Pilot afstandsbediening. Er zit geen voetpedaal bij de motor, de besturing gaat met de handheld afstandsbediening. Verder werkt deze boegmotor op 24 volt. Wij raden daarom aan de boot met twee 105Ah loodaccu's te kopen. Een andere optie is een goede lithium batterij.

Deze PowerDrive heeft geen US2 sonar en geen voetpedaal.

Features Minn Kota Riptide PowerDrive 70 met i-Pilot

i-Pilot functionaliteit

Deze Minn Kota PowerDrive 70 is uitgerust met i-Pilot. Dit is een zeer handig systeem waarmee u de motor allerlei 'slimme' dingen kunt laten doen. Zo kunt u routes vaststellen en opslaan om later weer terug te gaan. Ook is de Spotlock functie erg handig. Hiermee geeft u de boot een ankerpositie.

Wat de i-Pilot verder allemaal te bieden heeft kunt u zien in onderstaande video.

Bescherming tegen zout water

Als u regelmatig of af en toe op zout water vist raden wij u ten zeerste aan voor een zoutwater-boegmotor te kiezen. Minn Kota heeft hiervoor de Riptide boegmotoren ontwikkeld. Er is een Riptide voor iedere boegmotor serie (behalve Ultrex). De Riptide PowerDrive, Riptide Terrova en Riptide Ulterra zijn de motoren als u op brak of zout water vaart. Ook deze Riptide PowerDrive 70 heeft deze bescherming. Dit bestaat uit de volgende zaken:

Geavanceerde corrosiebescherming

De hoogwaardige legeringen van Riptide worden versterkt door een meerlaags reinigingsproces en een duurzame, zeewaterbestendige poedercoating. Door deze beschermlagen is uw motor echt beschermd tegen weer en wind.

Volledig ingekapselde elektronica

De electronica in de motor is volledig beschermd. Alle elektrische verbindingen zijn afgesloten om zout water buiten te houden.

Anode

Minn Kota gebruikt metalen die op de juiste wijze in balans zijn gebracht en een composieten schacht om galvanische corrosie tegen te gaan. De enige zwakke plek die gevoelig is voor zout water wordt beschermd door deze zinkanode. De anode absorbeert corrosie opdat de rest van de motor dat niet hoeft te doen.

Bluetooth op uw boegmotor & Mobiele app

Een leuke nieuwe feature is het gebruik van de i-Pilot mobiele app. Bedien je motor via de Minn Kota i-Pilot app vanaf je smartphone en houd je software automatisch up-to-date. Er zit nu standaard Bluetooth op alle modellen met i-Pilot en i-Pilot link met bouwjaar vanaf 2017.

Weedless Wedge schroef

Deze ultrasterke anti-wier schroef is perfect om ook in water met veel wier te kunnen varen. De schroef is gemakkelijk demontabel en raakt moeilijk verstrikt. Het is een tweebladsschroef.

AutoPilot

Met Minn Kota AutoPilot laat u uw boot in dezelfde richting varen zonder dat u de motor handmatig hoeft bij te sturen. De AutoPilot werkt op basis van een intern kompas (gps). Door deze handige functie kunt u bijvoorbeeld een stroomlijn volgen of een rechte kust afvaren.

Composiet schacht

Als enige biedt Minn Kota een levenslange garantie op de composiet schacht. Door de grotere flexibiliteit van het composiet zijn de schachten van Minn Kota boegmotoren steviger dan staal. Het is vrijwel onmogelijk om een Minn Kota schacht te breken of te butsen. Daarnaast is de motor corrosie-bestendig.

Is deze Riptide PowerDrive 70 geschikt voor uw boot?

De Minn Kota PowerDrive 70 boegmotor is geschikt voor boten tot ongeveer 7 meter en 1600 kg. De motor wordt vaak gebruikt in combinatie met middelgrote tot grote visboten. Of dit nou met een v-bodem, een ponton of een ander type visboot is maakt minder uit.

Check met behulp van onderstaand schema of de boeghoogte klopt met de aslengte van de PowerDrive. Deze boegmotor heeft een aslengte van 137 cm. Een boeghoogte van de boot tot de waterlijn tussen de 71 en 86 cm is dus ideaal.

Boeghoogte tot de waterlijn Aanbevolen schachtlengte
0 – 25 cm 91 cm
40 – 55 cm 107 – 114 cm
55 – 71 cm 122 – 132 cm
71 – 86 cm 132 – 157 cm

Vaartijd Minn Kota Riptide PowerDrive 70

Met 100Ah aan accu-capaciteit kunt u ongeveer rekenen op de volgende prestaties.

  • 20+ uur: zeer langzaam, op 5A verbruik
  • 5 uur: Op half gas
  • 2.5 uur: Op volgas

Uiteraard hangt dit wel sterk af van alle omstandigheden. Onder andere de weerstomstandigheden, golfslag, type accu en hoe actief u de motor gebruikt.

Verdere informatie en documentatie Riptide PowerDrive 70

Meer informatie over de diverse features, uitbreidingen en vergelijking met andere boegmotoren vindt u op onze adviespagina over boegmotoren.

Specificaties
Merk: Minn Kota
Model/Type: Riptide PowerDrive 70
Stuwkracht: 70 lbs
Schachtlengte: 137 cm
Snelheidsregelaar: Traploos
Zout water geschikt: Ja
Voltage: 24 V
Geïntegreerde accu: Nee
Vermogen in Watt: 1008
Gewicht zonder accu (kg):
Lengte aansluitkabel (cm): 120
Max verbruik (in A): 42
Maximale gewicht boot (kg):
Garantie: 2 jaar
Hoogte instelbaar: Ja
Minn Kota Minn Kota Riptide PowerDrive 70 boegmotor met i-Pilot
Reviews
Geen reviews gevonden
Help ons en andere klanten door het schrijven van een review
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »