Minn Kota Minn Kota Riptide TERROVA 55/IPILOT LINK-BT 54"/137CM/12V
Minn Kota Riptide TERROVA 55/IPILOT LINK-BT 54"/137CM/12V 2999,-

Minn Kota Riptide TERROVA 55/IPILOT LINK-BT 54"/137CM/12V

€2999,- €2.999,00
Niet op voorraad
  • Specialist in boten met elektrische buitenboordmotor
  • Echte showroom in Warmond
  • Vanaf €50,- gratis bezorgd
  • Bel of mail ons voor advies
  • 3-5 dagen levertijd
Informatie

Deze Minn Kota Riptide Terrova 55 met i-Pilot Link lbs werkt op 12 volt waardoor u maar één accu nodig heeft. De schachtlengte is 137 cm. Hiermee is het een geschikte motor voor de wat kleinere visboten. De ultra-slimme i-Pilot technologie geeft u tijd en aandacht voor uw echte hobby: vissen.

Over de Minn Kota Riptide Terrova 55 boegmotor (TERROVA 55/iPilot Link-BT 54-/137cm/12V)

Technisch gezien is deze Minn Kota Riptide Terrova 55 boegmotor vrijwel vergelijkbaar met zijn grotere broer, de Riptide Terrova 80. Het grote verschil is dat deze motor minder vermogen en stuwkracht heeft. Hierdoor draait de Terrova 55 op 12 volt. Dit is ideaal voor kleinere visboten. U hoeft zo ook maar één accu mee te nemen en op te laden. Bij grotere motoren zit u al snel op 24 volt, waardoor minimaal 2 accu's in serie moeten worden geschakeld. Met deze Terrova heeft u dat probleem niet.

Dit is bovendien de Riptide versie, dus geschikt voor brak en zout water.

Deze Terrova is uitgerust met I-Pilot Link. Met de meegeleverde i-Pilot Link remote kunt u de boot allerlei mooie kunstjes laten doen. Door de "Link" is er ook een directe link met uw Hummingbird Fishfinder.

Wanneer een Riptide Terrova 55 boegmotor?

Als u regelmatig of af en toe op zout water vist raden wij u ten zeerste aan voor een zoutwater-boegmotor te kiezen. Minn Kota heeft hiervoor de Riptide boegmotoren ontwikkeld. Er is een Riptide voor iedere boegmotor serie (behalve Ultrex). De Riptide PowerDrive, Riptide Terrova en Riptide Ulterra zijn de motoren als u op brak of zout water vaart.

Geavanceerde corrosiebescherming

De hoogwaardige legeringen van Riptide worden versterkt door een meerlaags reinigingsproces en een duurzame, zeewaterbestendige poedercoating. Door deze beschermlagen is uw motor echt beschermd tegen weer en wind.

Volledig ingekapselde elektronica

De electronica in de motor is volledig beschermd. Alle elektrische verbindingen zijn afgesloten om zout water buiten te houden.

Anode

Minn Kota gebruikt metalen die op de juiste wijze in balans zijn gebracht en een composieten schacht om galvanische corrosie tegen te gaan. De enige zwakke plek die gevoelig is voor zout water wordt beschermd door deze zinkanode. De anode absorbeert corrosie opdat de rest van de motor dat niet hoeft te doen.

Waarom een Minn Kota Riptide Terrova?

Omdat het al jaren een van de best verkochte boegmotoren is. Het is wat betreft techniek en mogelijkheden praktisch dezelfde motor als de Ulterra. Vergeleken met deze topserie ontbreekt op de Terrova alleen de mogelijkheid om de boegmotor automatisch in en uit het water te laten. De Terrova is een stap omhoog ten opzichte van de PowerDrive serie. Op de Terrova kunt u namelijk voetpedaal en afstandsbediening tegelijk gebruiken. Dit kan niet op de PowerDrive. De Terrova heeft de reputatie van een zeer betrouwbare en duurzame boegmotor.

De Terrova 55 is beschikbaar met i-Pilot Link (dit product) en in de standaard i-Pilot uitvoering. Over de i-Pilot en i-Pilot Link leest u meer hieronder. Hoewel de Terrova dus geen automatisch “stow/deploy” mogelijkheid heeft, maar heeft deze wel de zogenaamde “Lift-Assist”. Ook hierin onderscheidt de Terrova zich van de PowerDrive. Door deze techniek kunt u de motor met slecht één hand gemakkelijk in het water laten en er weer uit halen.

Vaartijd met een Minn Kota Riptide Terrova 55 boegmotor

In de praktijk draait de motor natuurlijk niet continu. Bij continu varen met de Minn Kota Terrova 55 op ongeveer 100 Ah accu-capaciteit kunt u uitgaan van de volgende prestaties:

  • Op zeer lage snelheid (verbruik van <5A) vaart u ruim 20 uur.
  • Op half gas (50%) vaart u een goede 4 uur.
  • Op vol gas (100%) vaart u continu ongeveer 2 uur.

De exacte vaartijd hangt af van uw vaargedrag, de weersomstandigheden en golfslag. Ook is de kwaliteit van uw accu van grote invloed.

Features op de Minn Kota RT-TERROVA 55/iPilot Link-BT 54-/137cm/12V

i-Pilot

Met één druk op de knop van de afstandsbediening neemt de iPilot de besturing van de boegmotor over. Met de nauwkeurigste Spot-Lock (elektronische ankerpositie) ooit.
Minn Kota i-Pilot heeft GPS technologie ingebouwd om uw boegmotor automatisch te bedienen. Een boegmotor met i-Pilot heeft hierdoor geweldige eigenschappen. Zo kunt u de motor automatisch eerder gevaren routes (iTracks) laten terugvinden. Of bijvoorbeeld uw boot automatisch boven een vislocatie laten stilliggen. Dat laatste is de zogenaamde Spot Lock functie. Tenslotte heeft i-Pilot een autopiloot functie en kunt u er de snelheid en richting mee regelen. De “jog” functie is ook erg handig. Hiermee verplaatst u de boot vanuit een Spot Lock positie gemakkelijk 1.5 meter in de gewenste richting

i-Pilot Link

De i-Pilot Link heeft dezelfde eigenschappen als de i-Pilot, maar onderscheidt zich door een integratie (“Link”) met uw Hummingbird fishfinder. Hiermee volgt de boot de contourlijnen van je zelfgemaakte Humminbird Autochart of de waypoints op de kaart.

Schema: i-Pilot of i-Pilot Link?

ipilot of ipilot link minn kota

Spot Lock met ‘Jog’ functie

Met de Spot-Lock ankerfunctie houdt u de boot met de boegmotor gemakkelijk op één vaste plek. Dit werkt net als een anker. U kunt dit goed gebruiken wanneer u een vis moet onthaken of fotograferen, maar ook wanneer u de boot boven een bepaalde hotspot of waypoint wilt laten stilstaan. Een mooie innovatie is ook de Jog-functie. Hiermee kunt u de boot met een druk op de knop vanaf de vastgelegde SpotLock positie in iedere gewenste richting verplaatsen.

Mobiele i-Pilot en i-Pilot Link app

De Bluetooth op alle nieuwe modellen maakt het mogelijk om de i-Pilot (Link) mobiele apps te gebruiken. Met deze apps kunt u bepaalde functies van uw boegmotor via uw telefoon aansturen!

AutoPilot

Met Minn Kota AutoPilot laat u uw boot in dezelfde richting varen zonder dat u de motor handmatig hoeft bij te sturen. De AutoPilot werkt op basis van een intern kompas (gps). Door deze handige functie kunt u bijvoorbeeld een stroomlijn volgen of een rechte kust afvaren.

Composiet schacht

Als enige biedt Minn Kota een levenslange garantie op de composiet schacht. Door de grotere flexibiliteit van het composiet zijn de schachten van Minn Kota boegmotoren steviger dan staal. Het is vrijwel onmogelijk om een Minn Kota schacht te breken of te butsen. Daarnaast is de motor corrosie-bestendig.

Koerssensor

De Heading Sensor wordt meegeleverd met de Terrova 55. Dit is een standaard feature op alle i-Pilot en i-Pilot Link modellen. De koerssensor geeft informatie over de koers van de boot door aan de Minn Kota motor (mits met i-Pilot of i-Pilot Link uitgerust). Deze sensor werkt als een digitaal kompas. De sensor wordt gebruikt voor navigatiefuncties zoals de Jog functie.

Stuurbekrachtiging

Dezelfde hiel / teenbesturing die u gewend bent, eenvoudiger gemaakt. Stuurbekrachtiging vermindert de stuurinspanning waardoor u geen vermoeide voeten krijgt. Stuurbekrachtiging is onder andere beschikbaar op de Ultrex serie. U zult het verschil merken. De motor reageert sneller en in een vloeiende beweging op uw stuurbewegingen.

Voetpedaal

De Terrova is uitgerust met een ergonomisch gevormd, elektrisch en nauwkeurige voetpedaal (compact, waterdicht (IP68), waarmee uw voeten het stuurproces overnemen, zodat u uw handen vrij heeft voor belangrijkere zaken. Hiel/teen sturen met stuurbekrachtiging geeft je veel controle en een snelle reactiesnelheid zonder dat het vermoeiend wordt. Met de ‘Steering Lock’ klikt u de motor vast in de richting waarin je het pedaal voor het laatste aan hebt geraakt. Ook zitten er op dit voetpedaal Spot-Lock en AutoPilot knoppen. Zo kunt u de boot vastpinnen op een visstek of een route varen, simpel vanaf het voetpedaal!

Lift Assist

Lift Assist is een feature van Minn Kota boegmotoren waarmee u de motor gemakkelijker in en uit het water haalt. Lift assist vermindert met inzetten/ophalen van de motor het gewicht met 40%. Dit geldt voor motoren zonder Auto Stow/Deploy (vnl. Ulterra serie). Omdat het continu op- en neerlaten van de motor zwaar kan zijn is de Lift Assist ontwikkeld. Dit werkt of met een met gas gevulde zuiger of met een veer. Het omhoog halen van de motor gaat zo nog nét niet automatisch!

Zie in onderstaand filmpje hoe gemakkelijk Lift Assist werkt. Het filmpje laat de Ultrex zien. Het idee is hetzelfde.

Digital Maximizer

Deze unieke Minn Kota technologie zorgt ervoor dat u uw snelheid heel precies kunt afstellen. Door de Maximizer zijn Minn Kota boegmotoren extreem zuinig en kunt u met normaal gebruik vaak langer dan 20 uur continu op de motor varen. Digital Maximizer™ is standaard met nagenoeg traploze snelheidsregeling (20 stappen)

Is de Minn Kota Riptide Terrova 55 boegmotor geschikt voor mijn boot?

De Minn Kota Terrova 55 leent zich goed voor de wat kleinere boten tot ongeveer 5 á 5.5 meter. Tot ongeveer 1250 aan bootgewicht krijgt de Terrova 55 nog goed in beweging. Met een zwaardere lading kunt u beter de 80 lbs variant aanschaffen.

Deze Terrova heeft een aslengte van 137 cm. Bekijk in onderstaand schema of de Terrova geschikt is voor de boeghoogte van uw visboot.

Boeghoogte tot de waterlijn Aanbevolen schachtlengte
0 – 25 cm 91 cm
40 – 55 cm 107 – 114 cm
55 – 71 cm 122 – 132 cm
71 – 86 cm 132 – 157 cm

 

Bestelnummer: 00448226
Leverancierscode: 1363707

Specificaties
Merk: Minn Kota
Model/Type: RT-TERROVA 55/IPILOT-BT 54
Stuwkracht: 55 lbs
Schachtlengte: 137 cm
Snelheidsregelaar: Traploos
Zout water geschikt: Ja
Voltage: 12V
Geïntegreerde accu: Nee
Vermogen in Watt: 600
Gewicht zonder accu (kg):
Lengte aansluitkabel (cm): 120
Max verbruik (in A): 50
Maximale gewicht boot (kg):
Garantie: 2 jaar
Hoogte instelbaar: Ja
Minn Kota Minn Kota Riptide TERROVA 55/IPILOT LINK-BT 54"/137CM/12V
Reviews
Geen reviews gevonden
Help ons en andere klanten door het schrijven van een review
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »