Minn Kota Minn Kota Riptide TERROVA 55/IPILOT-BT 54"/137CM/12V
Minn Kota Riptide TERROVA 55/IPILOT-BT 54"/137CM/12V 2999,-

Minn Kota Riptide TERROVA 55/IPILOT-BT 54"/137CM/12V

€2999,- €2.999,00
Niet op voorraad
Informatie

De Minn Kota Riptide Terrova 55 boegmotor, compleet geleverd met i-Pilot en de vernieuwde Heading Sensor. Een uitstekende motor voor de serieuze sportvisser die veel op zout en brak water vist. En voor hen die niet meteen al te diep in de buidel willen tasten. De Riptide Terrova is met 55 lbs geschikt voor kleine tot medium visboten. Via de i-Pilot afstandsbediening heeft deze boegmotor zeer nuttige functies zoals iTracks (routes uitstippelen en opslaan), Spot-Lock (ankerfunctie) en Jog. Doordat deze Riptide Terrova 55 op 12 volt werkt heeft u maar één accu nodig.

Over de Minn Kota Riptide Terrova 55 type Minn Kota RT-TERROVA 55/iPilot-BT 54"/137cm/12V

Dit is de uitvoering met i-Pilot (dus niet i-Pilot Link).

De "Riptide" series van Minn Kota zijn geschikt voor zout en brak water. De Riptide Terrova onderscheidt zich van de zoetwater Terrova door:

  • Corrosiebescherming: De hoogwaardige legeringen van Riptide worden versterkt door een meerlaags reinigingsproces en een duurzame, zeewaterbestendige poedercoating. Door deze beschermlagen is uw motor echt beschermd tegen weer en wind.
  • Volledig ingekapselde elektronica: De electronica in de motor is volledig beschermd. Alle elektrische verbindingen zijn afgesloten om zout water buiten te houden.
  • Anode: Minn Kota gebruikt metalen die op de juiste wijze in balans zijn gebracht en een composieten schacht om galvanische corrosie tegen te gaan. De enige zwakke plek die gevoelig is voor zout water wordt beschermd door deze zinkanode. De anode absorbeert corrosie opdat de rest van de motor dat niet hoeft te doen.

Wat is er nieuw aan de Minn Kota Riptide Terrova 55 Boegmotor met i-Pilot?

Lift assist vermindert met inzetten/ophalen van de motor 

Lift Assist is een feature van Minn Kota boegmotoren waarmee u de motor gemakkelijker in en uit het water haalt. Lift assist vermindert met inzetten/ophalen van de motor het gewicht met 40%. Dit geldt voor motoren zonder Auto Stow/Deploy (vnl. Ulterra serie). Omdat het continu op- en neerlaten van de motor zwaar kan zijn is de Lift Assist ontwikkeld. Dit werkt of met een met gas gevulde zuiger of met een veer. Het omhoog halen van de motor gaat zo nog nét niet automatisch!

Zie in onderstaand filmpje hoe gemakkelijk Lift Assist werkt. Het filmpje laat de Ultrex zien. Het idee is hetzelfde.

Nieuwe Bluetooth I-Pilot

Met één druk op de knop van de afstandsbediening neemt de iPilot de besturing van de boegmotor over. Met de nauwkeurigste Spot-Lock (elektronische ankerpositie) ooit.
Minn Kota i-Pilot heeft GPS technologie ingebouwd om uw boegmotor automatisch te bedienen. Een boegmotor met i-Pilot heeft hierdoor geweldige eigenschappen. Zo kunt u de motor automatisch eerder gevaren routes (iTracks) laten terugvinden. Of bijvoorbeeld uw boot automatisch boven een vislocatie laten stilliggen. Dat laatste is de zogenaamde Spot Lock functie. Tenslotte heeft i-Pilot een autopiloot functie en kunt u er de snelheid en richting mee regelen. De “jog” functie is ook erg handig. Hiermee verplaatst u de boot vanuit een Spot Lock positie gemakkelijk 1.5 meter in de gewenste richting

Nieuwe headingsensor

Verbeterde GPS ontvanger. Ook is het software algoritme opnieuw ontworpen.
Heading Sensor GPS Minn KotaDit is een standaard feature op alle i-Pilot modellen. De koerssensor geeft informatie over de koers van de boot door aan de Minn Kota motor (mits met i-Pilot of i-Pilot Link uitgerust). Deze sensor werkt als een digitaal kompas. De sensor wordt gebruikt voor navigatiefuncties zoals de Jog functie.

Actieve Spot-Lock

Spot-Lock houdt de boot nu actief op zijn plaats en wacht niet tot deze uit de cirkel gedreven is. Spot-Lock werkt als een elektronisch anker wat de boot exact op zijn plaats houdt met één druk op de knop. Deze ankerfunctie is ongeevenaard doordat hij automatisch corrigeert automatisch voor wind, stroom en golven.

Zie in onderstaand filmpje het verschil tussen de Minn Kota en de Motorguide ankerfunctie

Spot-Lock functie biedt de mogelijkheid om terug te gaan naar een opgeslagen Spot-Lock.

MOBIELE I-PILOT EN I-PILOT LINK APP

De Bluetooth op alle nieuwe modellen maakt het mogelijk om de i-Pilot (Link) mobiele apps te gebruiken. Met deze apps kunt u bepaalde functies van uw boegmotor via uw telefoon aansturen!

Is de Minn Kota Terrova 55 boegmotor geschikt voor mijn boot?

De Minn Kota Terrova 55 leent zich goed voor de wat kleinere boten tot ongeveer 5 á 5.5 meter. Tot ongeveer 1250 aan bootgewicht krijgt de Terrova 55 nog goed in beweging. Met een zwaardere lading kunt u beter de 80 lbs variant aanschaffen.

Deze Terrova heeft een aslengte van 137 cm. Bekijk in onderstaand schema of de Terrova geschikt is voor de boeghoogte van uw visboot.

Boeghoogte tot de waterlijn Aanbevolen schachtlengte
0 – 25 cm 91 cm
40 – 55 cm 107 – 114 cm
55 – 71 cm 122 – 132 cm
71 – 86 cm 132 – 157 cm

Verdere informatie en documentatie Riptide Terrova 55

Meer informatie over de diverse features, uitbreidingen en vergelijking met andere boegmotoren vindt u op onze adviespagina over boegmotoren.

Bestelnummer: 00448228
Leverancierscode: 1363706

Specificaties
Merk: Minn Kota
Model/Type: RT-TERROVA 55/IPILOT
Stuwkracht: 55 lbs
Schachtlengte: 137 cm
Snelheidsregelaar: Traploos
Zout water geschikt: Ja
Voltage: 12V
Geïntegreerde accu: Nee
Vermogen in Watt: 600
Gewicht zonder accu (kg):
Lengte aansluitkabel (cm): 120
Max verbruik (in A): 50
Maximale gewicht boot (kg):
Garantie: 2 jaar
Hoogte instelbaar: Ja
Minn Kota Minn Kota Riptide TERROVA 55/IPILOT-BT 54"/137CM/12V
Reviews
Geen reviews gevonden
Help ons en andere klanten door het schrijven van een review
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »