Minn Kota Minn Kota RIPTIDE TERROVA 80/IPILOT-BT/72"/183CM/24V
Minn Kota RIPTIDE TERROVA 80/IPILOT-BT/72"/183CM/24V 3999,-

Minn Kota RIPTIDE TERROVA 80/IPILOT-BT/72"/183CM/24V

€3999,- €3.999,00
Niet op voorraad
  • Specialist in boten met elektrische buitenboordmotor
  • Echte showroom in Warmond
  • Vanaf €50,- gratis bezorgd
  • Bel of mail ons voor advies
  • 3-5 dagen levertijd
Informatie

De Minn Kota Riptide Terrova 80 met i-Pilot is één van de populairste zoutwater boegmotoren. Met 80 lbs is de boot geschikt voor een zeer brede range aan visboten. Vaak genoemde redenen voor de populariteit zijn de betrouwbaarheid, het geweldige design én de Lift Assist waarmee de motor met één hand in en uit het water kan worden gehaald.

Met de i-Pilot wordt de Riptide Terrova 80 ook een 'slimme' boegmotor. Deze gps technologie geeft de motor namelijk functies als iTracks, Jog en SpotLock. De kwaliteit van de Terrova blijkt wel uit de eindeloze reviews die je online kunt vinden over dit vlaggenschip.

Deze Terrova 80 met i-Pilot wordt geleverd Weedless Wedge antiwier schroef en i-Pilot. De twee jaar garantie van Minn Kota maakt het af. Met ook nog eens een levenslange garantie op de schacht.

Riptide Terrova 80

Wat maakt de Riptide Terrova anders dan de Terrova? Geschikt voor varen op zout en brak water. Deze motor onderscheidt zich door:

  • Geavanceerde corrosiebescherming. De hoogwaardige legeringen van Riptide worden versterkt door een meerlaags reinigingsproces en een duurzame, zeewaterbestendige poedercoating. Door deze beschermlagen is uw motor echt beschermd tegen weer en wind.
  • Volledig ingekapselde elektronica. De electronica in de motor is volledig beschermd. Alle elektrische verbindingen zijn afgesloten om zout water buiten te houden.
  • Anode. Minn Kota gebruikt metalen die op de juiste wijze in balans zijn gebracht en een composieten schacht om galvanische corrosie tegen te gaan. De enige zwakke plek die gevoelig is voor zout water wordt beschermd door deze zinkanode. De anode absorbeert corrosie opdat de rest van de motor dat niet hoeft te doen.

Features op de Minn Kota Terrova RT-TERROVA 80/iPilot-BT 72"-/183cm/24V

i-Pilot

Met één druk op de knop van de afstandsbediening neemt de iPilot de besturing van de boegmotor over. Met de nauwkeurigste Spot-Lock (elektronische ankerpositie) ooit.
Minn Kota i-Pilot heeft GPS technologie ingebouwd om uw boegmotor automatisch te bedienen. Een boegmotor met i-Pilot heeft hierdoor geweldige eigenschappen. Zo kunt u de motor automatisch eerder gevaren routes (iTracks) laten terugvinden. Of bijvoorbeeld uw boot automatisch boven een vislocatie laten stilliggen. Dat laatste is de zogenaamde Spot Lock functie. Tenslotte heeft i-Pilot een autopiloot functie en kunt u er de snelheid en richting mee regelen. De “jog” functie is ook erg handig. Hiermee verplaatst u de boot vanuit een Spot Lock positie gemakkelijk 1.5 meter in de gewenste richting

 

Schema: i-Pilot of i-Pilot Link?

Dit product komt met de i-Pilot. Kijk daarom goed in onderstaand schema of u toch niet de Link nodig heeft. Zo ja, dan hebben wij dat product ook in ons assortiment. Bekijk hier de versie met i-Pilot Link.

ipilot of ipilot link

Spot Lock met ‘Jog’ functie

Met de Spot-Lock ankerfunctie houdt u de boot met de boegmotor gemakkelijk op één vaste plek. Dit werkt net als een anker. U kunt dit goed gebruiken wanneer u een vis moet onthaken of fotograferen, maar ook wanneer u de boot boven een bepaalde hotspot of waypoint wilt laten stilstaan. Een mooie innovatie is ook de Jog-functie. Hiermee kunt u de boot met een druk op de knop vanaf de vastgelegde SpotLock positie in iedere gewenste richting verplaatsen.

Mobiele i-Pilot app

De Bluetooth op alle nieuwe modellen maakt het mogelijk om de i-Pilot mobiele apps te gebruiken. Met deze apps kunt u bepaalde functies van uw boegmotor via uw telefoon aansturen!

AutoPilot

Met Minn Kota AutoPilot laat u uw boot in dezelfde richting varen zonder dat u de motor handmatig hoeft bij te sturen. De AutoPilot werkt op basis van een intern kompas (gps). Door deze handige functie kunt u bijvoorbeeld een stroomlijn volgen of een rechte kust afvaren.

Composiet schacht

Als enige biedt Minn Kota een levenslange garantie op de composiet schacht. Door de grotere flexibiliteit van het composiet zijn de schachten van Minn Kota boegmotoren steviger dan staal. Het is vrijwel onmogelijk om een Minn Kota schacht te breken of te butsen. Daarnaast is de motor corrosie-bestendig.

Koerssensor

De Heading Sensor wordt meegeleverd met de Terrova 80. Dit is een standaard feature op alle i-Pilot en i-Pilot Link modellen. De koerssensor geeft informatie over de koers van de boot door aan de Minn Kota motor (mits met i-Pilot of i-Pilot Link uitgerust). Deze sensor werkt als een digitaal kompas. De sensor wordt gebruikt voor navigatiefuncties zoals de Jog functie.

Stuurbekrachtiging

Dezelfde hiel / teenbesturing die u gewend bent, eenvoudiger gemaakt. Stuurbekrachtiging vermindert de stuurinspanning waardoor u geen vermoeide voeten krijgt. Stuurbekrachtiging is onder andere beschikbaar op de Ultrex serie. U zult het verschil merken. De motor reageert sneller en in een vloeiende beweging op uw stuurbewegingen.

Voetpedaal

De Terrova is uitgerust met een ergonomisch gevormd, elektrisch en nauwkeurige voetpedaal (compact, waterdicht (IP68), waarmee uw voeten het stuurproces overnemen, zodat u uw handen vrij heeft voor belangrijkere zaken. Hiel/teen sturen met stuurbekrachtiging geeft je veel controle en een snelle reactiesnelheid zonder dat het vermoeiend wordt. Met de ‘Steering Lock’ klikt u de motor vast in de richting waarin je het pedaal voor het laatste aan hebt geraakt. Ook zitten er op dit voetpedaal Spot-Lock en AutoPilot knoppen. Zo kunt u de boot vastpinnen op een visstek of een route varen, simpel vanaf het voetpedaal!

Lift Assist

Lift Assist is een feature van Minn Kota boegmotoren waarmee u de motor gemakkelijker in en uit het water haalt. Lift assist vermindert met inzetten/ophalen van de motor het gewicht met 40%. Dit geldt voor motoren zonder Auto Stow/Deploy (vnl. Ulterra serie). Omdat het continu op- en neerlaten van de motor zwaar kan zijn is de Lift Assist ontwikkeld. Dit werkt of met een met gas gevulde zuiger of met een veer. Het omhoog halen van de motor gaat zo nog nét niet automatisch!

Zie in onderstaand filmpje hoe gemakkelijk Lift Assist werkt. Het filmpje laat de Ultrex zien. Het idee is hetzelfde.

Digital Maximizer

Deze unieke Minn Kota technologie zorgt ervoor dat u uw snelheid heel precies kunt afstellen. Door de Maximizer zijn Minn Kota boegmotoren extreem zuinig en kunt u met normaal gebruik vaak langer dan 20 uur continu op de motor varen. Digital Maximizer™ is standaard met nagenoeg traploze snelheidsregeling (20 stappen)

Is de Minn Kota Terrova 80 geschikt voor mijn boot?

De Minn Kota Terrova 80 is geschikt voor een brede range aan visboten. Deze boegmotor is geschikt voor boten tot ongeveer 7 meter en ruim 1800 kg. Deze Minn Kota RIPTIDE TERROVA heeft een aslengte van 183 cm. Bekijk in onderstaand schema of de Terrova geschikt is voor de boeghoogte van uw visboot.

Boeghoogte tot de waterlijn Aanbevolen schachtlengte
0 – 25 cm 91 cm
40 – 55 cm 107 – 114 cm
55 – 71 cm 122 – 132 cm
71 – 86 cm 132 – 157 cm

Komt u er niet uit? Neem dan contact met ons op.

Wat is inbegrepen: Minn Kota Riptide Terrova 80 lbs 183 cm motor, i-Pilot-afstandsbediening, keykoord, heading Sensor, MKP-33 propeller en bevestigingsmateriaal voor de motor. De boegplaat dien je apart aan te schaffen en voor deze schachtlengte heb je de RTA-54 nodig.

Verdere informatie en documentatie Terrova 80

Meer informatie over de diverse features, uitbreidingen en vergelijking met andere boegmotoren vindt u in onze adviespagina over boegmotoren.


Bestelnummer: 00449156
Leverancierscode: 1363742M

Specificaties
Merk: Minn Kota
Model/Type: RIPTIDE TERROVA 80/IPILOT-BT
Stuwkracht: 80 lbs
Schachtlengte: 183 cm
Snelheidsregelaar: Traploos
Zout water geschikt: Ja
Voltage: 24V
Geïntegreerde accu: Nee
Vermogen in Watt: 1344
Gewicht zonder accu (kg):
Lengte aansluitkabel (cm): 120
Max verbruik (in A): 56
Maximale gewicht boot (kg):
Garantie: 2 jaar
Hoogte instelbaar: Ja
Minn Kota Minn Kota RIPTIDE TERROVA 80/IPILOT-BT/72"/183CM/24V
Reviews
Geen reviews gevonden
Help ons en andere klanten door het schrijven van een review
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »