Minn Kota Minn Kota Riptide Ulterra 112/IPILOT-BT 72"/183CM/36V
Minn Kota Riptide Ulterra 112/IPILOT-BT 72"/183CM/36V 3735,-

Minn Kota Riptide Ulterra 112/IPILOT-BT 72"/183CM/36V

€3735,- €3.735,00
Niet op voorraad
 • Specialist in boten met elektrische buitenboordmotor
 • Echte showroom in Warmond
 • Vanaf €50,- gratis bezorgd
 • Bel of mail ons voor advies
 • 3-5 dagen levertijd
Informatie

De Minn Kota Riptide Ulterra 112 met i-Pilot is geschikt voor gebruik op brak en zout water. Dit is de uitvoering met een aslengte van 183 cm. Er is ook een kortere versie van 152 cm. Tenslotte zijn er ook uitvoeringen met i-Pilot Link.

Deze Minn Kota Riptide Ulterra 112 boegmotor geeft u meer tijd en energie voor uw echte hobby: vissen. Met één druk op de knop heeft u de boegmotor in en uit het water. Door middel van de Power Trim wordt de Ulterra 112 gemakkelijk in hoogte versteld. Ook ideaal als u last van uw rug heeft.

Minn Kota Riptide Ulterra 112 met i-Pilot in het kort:

 • Met i-Pilot (dus geen i-Pilot Link).
 • Zout water uitvoering 'Riptide'.
 • Auto Stow/Deploy en Power Trim.
 • Inclusief Ulterra voetpedaal en afstandsbediening
 • Met 112 lbs is dit de krachtigste Ulterra. Hiermee geschikt voor grote visboten.
 • Dit is een echte luxe boegmotor. Uitstekend voor vissers die de motor veel in en uit het water moeten halen. Ook ideaal als u last van uw rug heeft.

Waarom een Riptide zout water boegmotor?

Als u regelmatig of af en toe op zout water vist raden wij u ten zeerste aan voor een zoutwater-boegmotor te kiezen. Minn Kota heeft hiervoor de Riptide boegmotoren ontwikkeld. Er is een Riptide voor iedere boegmotor serie (behalve Ultrex). De Riptide PowerDrive, Riptide Terrova en Riptide Ulterra zijn de motoren als u op brak of zout water vaart. Deze Ulterra Riptide heeft de volgende voordelen ten opzichte van de reguliere Ulterra.

Geavanceerde corrosiebescherming

De hoogwaardige legeringen van Riptide worden versterkt door een meerlaags reinigingsproces en een duurzame, zeewaterbestendige poedercoating. Door deze beschermlagen is uw motor echt beschermd tegen weer en wind.

Volledig ingekapselde elektronica

De electronica in de motor is volledig beschermd. Alle elektrische verbindingen zijn afgesloten om zout water buiten te houden.

Anode

Minn Kota gebruikt metalen die op de juiste wijze in balans zijn gebracht en een composieten schacht om galvanische corrosie tegen te gaan. De enige zwakke plek die gevoelig is voor zout water wordt beschermd door deze zinkanode. De anode absorbeert corrosie opdat de rest van de motor dat niet hoeft te doen.

Welke schachtlengte heeft mijn Riptide Ulterra 112 nodig?

De Minn Kota Ulterra 112 is beschikbaar met een schachtlengte van 152 en 183 cm. Dit is de 183 cm variant. Onderstaand schema geeft aan wat u nodig heeft voor uw boot.

Boeghoogte tot de waterlijn Aanbevolen schachtlengte
0 – 25 cm 91 cm
40 – 55 cm 107 – 114 cm
55 – 71 cm 122 – 132 cm
71 – 86 cm 132 – 157 cm

Welke accu voor mijn Minn Kota Riptide Ulterra 112?

De Ulterra 112 werkt op 36 volt. Hierdoor moet u 3 12 volt accu's schakelen. Vaak worden hier 3 105Ah semi-tractie accu's gebruikt.

Vaartijd met Minn Kota Riptide Ulterra 112

Dit hangt af van vele omstandigheden zoals het weer, de golven, het type accu en vooral uw vaargedrag. Met 105 Ah accu-capaciteit kunt u ongeveer rekenen op de volgende prestaties:

Bij zeer lage snelheid, op amperage van 5A of minder, kunt u ruim 20 uur varen. Op 50% vermogen zal u de motor zo’n 3.5 uur kunnen gebruiken. Op volgas zal de accu in een kleine 2 uur leeg zin. Lees meer over vaartijd op onze adviespagina.

Features Minn Kota Ulterra 112 met i-Pilot

De Ulterra 112 boegmotor met i-Pilot heeft een breed scala aan functies. U hoeft deze motor bijna niet meer aan te raken, zo geavanceerd is hij. En al die functies, dat kan nog weleens verwarrend zijn. Daarom hieronder een uitleg van de diverse functies en toepassingen.

i-Pilot

Met één druk op de knop van de afstandsbediening neemt de i-Pilot de besturing van de boegmotor over. Met de nauwkeurigste Spot-Lock (elektronische ankerpositie) ooit.
Minn Kota i-Pilot heeft GPS technologie ingebouwd om uw boegmotor automatisch te bedienen. Een boegmotor met i-Pilot heeft hierdoor geweldige eigenschappen. Zo kunt u de motor automatisch eerder gevaren routes (iTracks) laten terugvinden. Of bijvoorbeeld uw boot automatisch boven een vislocatie laten stilliggen. Dat laatste is de zogenaamde Spot Lock functie. Tenslotte heeft i-Pilot een autopiloot functie en kunt u er de snelheid en richting mee regelen. De “jog” functie is ook erg handig. Hiermee verplaatst u de boot vanuit een Spot Lock positie gemakkelijk 1.5 meter in de gewenste richting.

Heb ik een i-Pilot Link nodig i.p.v. een i-Pilot?

De i-Pilot Link heeft dezelfde eigenschappen als de i-Pilot, maar onderscheidt zich door een integratie (“Link”) met uw Hummingbird fishfinder. Hiermee volgt de boot de contourlijnen van je zelfgemaakte Humminbird Autochart of de waypoints op de kaart.

AutoPilot

Met Minn Kota AutoPilot laat u uw boot in dezelfde richting varen zonder dat u de motor handmatig hoeft bij te sturen. De AutoPilot werkt op basis van een intern kompas (gps). Door deze handige functie kunt u bijvoorbeeld een stroomlijn volgen of een rechte kust afvaren.

Spot Lock met ‘Jog’ functie

Met de Spot-Lock ankerfunctie houdt u de boot met de boegmotor gemakkelijk op één vaste plek. Dit werkt net als een anker. U kunt dit goed gebruiken wanneer u een vis moet onthaken of fotograferen, maar ook wanneer u de boot boven een bepaalde hotspot of waypoint wilt laten stilstaan. Een mooie innovatie is ook de Jog-functie. Hiermee kunt u de boot met een druk op de knop vanaf de vastgelegde SpotLock positie in iedere gewenste richting verplaatsen.

Koerssensor

Dit is een standaard feature op alle i-Pilot en i-Pilot Link modellen. De koerssensor geeft informatie over de koers van de boot door aan de Minn Kota motor (mits met i-Pilot of i-Pilot Link uitgerust). Deze sensor werkt als een digitaal kompas. De sensor wordt gebruikt voor navigatiefuncties zoals de Jog functie.

Voetpedaal

Hiel/teen sturen met stuurbekrachtiging geeft je veel controle en een snelle reactiesnelheid zonder dat het vermoeiend wordt. Met de ‘Steering Lock’ klikt u de motor vast in de richting waarin je het pedaal voor het laatste aan hebt geraakt. Ook zitten er op dit voetpedaal Spot-Lock en AutoPilot knoppen. Zo kunt u de boot vastpinnen op een visstek of een route varen, simpel vanaf het voetpedaal!

Micro remote (afstandsbediening)

Deze kleinere afstandsbediening is ideaal snelle besturing van de i-Pilot of de i-Pilot link. Waar dan ook in uw boot. Deze Micro Remote communiceert via Bluethooth met uw systeem. Deze Micro afstandsbediening gebruikt u naast uw hoofdafstandsbediening om snelheid, koers, Spot-Lock en de autopiloot te besturen. Dit kan overigens ook via de mobiele i-Pilot app.

Auto stow/deploy

Met de Auto Stow/Deploy functie kan de motor automatisch op afstand in en uit het water worden gelaten. Dit doet u met de i-Pilot (Link) afstandsbediening of het voetpedaal.

Power Trim

Met Power Trim kunt u de hoogte/diepte van de Ulterra 112 aanpassen. Dit doet u niet handmatig maar met de i-Pilot of i-Pilot Link of het voetpedaal.

Meegeleverd met Minn Kota Riptide Ulterra 112 met i-Pilot

Standaard meegeleverd worden de Ulterra 112 boegmotor zelf, het Ulterra voetpedaal en de i-Pilot afstandsbediening. Verder de heading sensor (de witte richtingssensor), een montagekit en de gebruiksaanwijzing.

Meer informatie over boegmotoren?

Bekijk ons advies over boegmotoren op onze adviespagina.

Bestelnummer: 00448238
Leverancierscode: 1358966M

 

Specificaties
Merk: Minn Kota
Model/Type: Ulterra 112 i-Pilot 183 cm
Stuwkracht: 112 lbs
Schachtlengte: 183 cm
Snelheidsregelaar: Traploos
Zout water geschikt: Ja
Voltage: 36V
Geïntegreerde accu: Nee
Vermogen in Watt: 1872
Gewicht zonder accu (kg):
Lengte aansluitkabel (cm): 120
Max verbruik (in A): 52
Maximale gewicht boot (kg):
Garantie: 2 jaar
Hoogte instelbaar: Ja
Minn Kota Minn Kota Riptide Ulterra 112/IPILOT-BT 72"/183CM/36V
Reviews
Geen reviews gevonden
Help ons en andere klanten door het schrijven van een review
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »