Minn Kota Minn Kota Riptide ULTERRA 80/IPILOT-BT 60"/152CM/24V
Minn Kota Riptide ULTERRA 80/IPILOT-BT 60"/152CM/24V 3199,-

Minn Kota Riptide ULTERRA 80/IPILOT-BT 60"/152CM/24V

€3199,- €3.199,00
Niet op voorraad
 • Specialist in boten met elektrische buitenboordmotor
 • Echte showroom in Warmond
 • Vanaf €50,- gratis bezorgd
 • Bel of mail ons voor advies
 • 3-5 dagen levertijd
Informatie

De Minn Kota Riptide Ulterra 80 boegmotor met i-Pilot. Deze 'Riptide' boegmotor is geschikt voor zout water. Dit is de versie zonder i-Pilot Link. Er is ook een andere uitvoering met i-Pilot Link. Deze motor heeft alle gemakken van de i-Pilot gps technologie. Het verschil met de i-Pilot Link uitvoering is dat de standaard i-Pilot geen link heeft met de Hummingbird fishfinder. Deze Ulterra 80 is uitgerust met i-Pilot en de vernieuwde headingsensor.

Waarom een Riptide zout water boegmotor?

Als u regelmatig of af en toe op zout water vist raden wij u ten zeerste aan voor een zoutwater-boegmotor te kiezen. Minn Kota heeft hiervoor de Riptide boegmotoren ontwikkeld. Er is een Riptide voor iedere boegmotor serie (behalve Ultrex). De Riptide PowerDrive, Riptide Terrova en Riptide Ulterra zijn de motoren als u op brak of zout water vaart. Deze Ulterra 80 Riptide heeft de volgende voordelen ten opzichte van de reguliere Ulterra 80.

Geavanceerde corrosiebescherming

De hoogwaardige legeringen van Riptide worden versterkt door een meerlaags reinigingsproces en een duurzame, zeewaterbestendige poedercoating. Door deze beschermlagen is uw motor echt beschermd tegen weer en wind.

Volledig ingekapselde elektronica

De electronica in de motor is volledig beschermd. Alle elektrische verbindingen zijn afgesloten om zout water buiten te houden.

Anode

Minn Kota gebruikt metalen die op de juiste wijze in balans zijn gebracht en een composieten schacht om galvanische corrosie tegen te gaan. De enige zwakke plek die gevoelig is voor zout water wordt beschermd door deze zinkanode. De anode absorbeert corrosie opdat de rest van de motor dat niet hoeft te doen.

De Minn Kota RiptideULTERRA 80/iPilot-BT 60"/152cm/24V

 • Ulterra is de topklasse van Minn Kota boegmotoren
 • Gemaakt voor gebruik op ZOUT WATER
 • 80 lbs stuwkracht = geschikt tot boten van +/- 1800 kg
 • Schachtlengte 152 cm
 • Werkt op 24 volt (heeft dus 2 105Ah loodaccu's nodig of één 24 v unit)
 • Voorzien van i-Pilot (GEEN i-Pilot link)
 • Door Stow/Deploy en Power Trip is de motor gemakkelijk te hanteren en automatisch in en uit het water te halen

Wat heeft de Minn Kota Riptide Ulterra 80 met i-Pilot te bieden

Een verbeterde GPS ontvanger. Hiervan is het software algoritme opnieuw ontworpen. Verder heeft de boegmotor een actieve Spot-Lock ( er is geen drift nodig om te schakelen). Deze Spot-Lock houdt de boot nu actief op zijn plaats en wacht niet tot deze uit de cirkel gedreven is. Spot-Lock werkt als een elektronisch anker wat de boot exact op zijn plaats houdt met één druk op de knop. Dit is geweldige technologie die wind, stroom en golven automatisch corrigeert. Spot-Lock functie biedt ook de mogelijkheid om terug te gaan naar een opgeslagen Spot-Lock.

De Ulterra wordt geleverd met een voetpedaal en een i-Pilot afstandbediening. U kunt aanvullend ook de i-Pilot mobiele app gebruiken. Deze is beschikbaar voor Android en iPhone en fungeert als een afstandsbediening.

 

Heeft u i-Pilot of i-Pilot Link nodig?

Bekijk hier de verschillen tussen een boegmotor met i-Pilot en i-Pilot Link systeem

Jog functie

Met de boot stilligend op een Spot-Lock of Waypoint biedt de JOG fe mogelijkheid om 1.5 meter te verplaatsen in iedere richting, en daar automatisch op een neiuwe Spot-Lock te gaan liggen. Jog Toetsen: Links Rechts Achteruit Vooruit. Druk twee keer om nog eens 1.5 meter te verplaatsen. De JOG functie werkt alleen met de aan een I-Pilot gekoppelde heading sensor

Gebruiksgemak met auto stow en power trim

De Minn Kota nieuwe Ulterra boegmotor maakt het leven aan boord comfortabel en veilig met "Auto Stow and Deploy" en "Power Trim". Je hoeft je stoel niet meer uit! De voortdurende innovatie van Minn Kota wordt voortgezet met de Ulterra, de volgende evolutie in trolling motoren. De revolutionaire Ulterra boegmotor is volledig automatisch te lanceren en weer aan boord te kantelen: Auto Stow and Deploy. Daar bovenop heeft de Ulterra de mogelijkheid de diepte van de motor met één druk op de knop te kunnen verstellen. Deze innovatieve functies, draadloos bediend vanaf of de i-Pilot® of i-Pilot® Link™ afstandsbediening of het voetpedaal, maken de besturing van de boot makkelijker dan ooit.

Stow & Deploy en Power Trim Video

De Ulterra is ontworpen om het leven van de sportvisser aan boord comfortabeler te maken. De nieuweautomatische functies van de Ulterra zetten de nieuwe standaard in trolling motoren. Niet alleen comfort is belangrijk, maar ook de veiligheid. Zonder de vispositie te verlaten kan de trolling motor worden gelanceerd, in hoogte worden versteld, met de i-Pilot® wordt de beweging gecontroleerd, op de ankerpositie gehouden en kan de motor automatisch weer aan boord gekanteld worden. De motor doet werkelijk al het werk en de schipper kan zich concentreren op de veilige vaart en zijn visserij.

Welke schachtlengte heeft mijn Riptide Ulterra nodig?

De Minn Kota Riptide Ulterra 80 is beschikbaar met een schachtlengte van 152 of 183 cm. Onderstaand schema geeft aan wat u nodig heeft voor uw boot.

Boeghoogte tot de waterlijn Aanbevolen schachtlengte
0 – 25 cm 91 cm
40 – 55 cm 107 – 114 cm
55 – 71 cm 122 – 132 cm
71 – 86 cm 132 – 157 cm

Voor welke boot is deze Riptide Ulterra 80 geschikt?

Medium tot grotere v-romp visboten, pontons en de meeste overige visboten tot 5 á 6 meter. De 80 lbs stuwkracht biedt voldoende kracht tot een bootgewicht van ongeveer 1800 kg. Geschikt voor de meeste zeewaardige boten door de zoutwater bescherming die de Riptide biedt.

Vaartijd met Minn Kota Riptide Ulterra 80

Dit hangt af van vele omstandigheden zoals het weer, de golven, het type accu en vooral uw vaargedrag. Met 105 Ah accu-capaciteit kunt u ongeveer rekenen op de volgende prestaties:

Bij zeer lage snelheid, op amperage van 5A of minder, kunt u ruim 20 uur varen. Op 50% vermogen zal u de motor zo'n 3.5 uur kunnen gebruiken. Op volgas zal de accu in een kleine 2 uur leeg zin. Lees meer over vaartijd op onze adviespagina.

Minn Kota Ulterra Commercial

Bestelnummer 00448236
Leverancierscode 1358956M

Specificaties
Merk: Minn Kota
Model/Type: Riptide ULTERRA 80/IPILOT-BT 60
Stuwkracht: 80 lbs
Schachtlengte: 152 cm
Snelheidsregelaar: Traploos
Zout water geschikt: Ja
Voltage: 24V
Geïntegreerde accu: Nee
Vermogen in Watt: 1344
Gewicht zonder accu (kg):
Lengte aansluitkabel (cm): 120
Max verbruik (in A): 56
Maximale gewicht boot (kg):
Garantie: 2 jaar
Hoogte instelbaar: Ja
Minn Kota Minn Kota Riptide ULTERRA 80/IPILOT-BT 60"/152CM/24V
Reviews
Geen reviews gevonden
Help ons en andere klanten door het schrijven van een review
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »