Minn Kota Minn Kota RT-ULTERRA 80/IPILOT LINK-BT 60"/152CM/24V
Minn Kota RT-ULTERRA 80/IPILOT LINK-BT 60"/152CM/24V 3380,-

Minn Kota RT-ULTERRA 80/IPILOT LINK-BT 60"/152CM/24V

€3380,- €3.380,00
Niet op voorraad
  • Specialist in boten met elektrische buitenboordmotor
  • Echte showroom in Warmond
  • Vanaf €50,- gratis bezorgd
  • Bel of mail ons voor advies
  • 3-5 dagen levertijd
Informatie

De Minn Kota Riptide Ulterra 80 met i-Pilot Link is een boegmotor met elektronische besturing en 80 lbs stuwkracht. Deze Riptide Ulterra is geschikt voor ZOUT WATER. De Ulterra is de meest geavanceerde boegmotor die u kunt krijgen. Uitgerust met i-Pilot Link, heeft u directe communicatie met uw Hummingbird device.

Wat onderscheidt de Minn Kota Riptide Ulterra 80 met i-Pilot Link

Deze versie is uitgevoerd met Minn Kota's i-Pilot® Link™ voor koppeling naar je Humminbird fishfinder/kaartplotter.

Een Riptide Ulterra 80 is het vlaggenschip onder de zoutwater boegmotoren. Het is een trede omhoog vanaf de Riptide Terrova motoren. Het grote verschil is dat de Ulterra Riptide is uitgerust met Auto Stow / Deploy technologie waarmee u de motor automatisch in en uit het water laat en de automatisch Power Trim.

Voordelen van een Riptide Zoutwater motor

Geavanceerde corrosiebescherming

De hoogwaardige legeringen van Riptide worden versterkt door een meerlaags reinigingsproces en een duurzame, zeewaterbestendige poedercoating. Door deze beschermlagen is uw motor echt beschermd tegen weer en wind.

Volledig ingekapselde elektronica

De electronica in de motor is volledig beschermd. Alle elektrische verbindingen zijn afgesloten om zout water buiten te houden.

Anode

Minn Kota gebruikt metalen die op de juiste wijze in balans zijn gebracht en een composieten schacht om galvanische corrosie tegen te gaan. De enige zwakke plek die gevoelig is voor zout water wordt beschermd door deze zinkanode. De anode absorbeert corrosie opdat de rest van de motor dat niet hoeft te doen.

De Minn Kota Riptide Ulterra 80 boegmotor met i-Pilot Link

De Minn Kota Ulterra 80 met i-Pilot Link is de meest geavanceerde boegmotor van Minn Kota. Als u houdt van vissen en minder van gedoe, dan is de Ulterra ideaal. De motor ontzorgt en geeft u extra tijd om te doen wat u leuk vindt. Ook als u bijvoorbeeld last van uw rug heeft biedt de Ulterra 80 uitkomst. Met de Auto Stow/Deploy functie tilt u de motor namelijk zeer gemakkelijk in en uit het water. Met de Power Trim stelt u de hoogte in. Dit hoeft u niet handmatig te doen. Door middel van de elektronische aansturing doet u dit allemaal op afstand.

Deze boegmotor is verder voorzien van i-Pilot Link. Door deze gps technologie kunt u de de boegmotor draadloos aansturen. Ook zorgt i-Pilot Link voor een directe communicatie met uw (Hummingbird) fishfinder. Door de i-Pilot innovaties kunt u routes uitstippelen, opslaan, op vaste plekken ankeren en ga zo maar door!

De Ulterra wordt geleverd met een voetpedaal en een i-Pilot Link afstandbediening. U kunt aanvullend ook de i-Pilot mobiele app gebruiken. Deze is beschikbaar voor Android en iPhone en fungeert als een afstandsbediening.

In het kort:

  • Met i-Pilot Link
  • Auto Stow/Deploy en Power Trim.
  • Inclusief Ulterra voetpedaal en afstandsbediening
  • De 80 lbs uitvoering is  Hiermee geschikt voor middelgrote en grotere visboten.
  • Dit is een echte luxe boegmotor. Uitstekend voor vissers die de motor veel in en uit het water moeten halen. Ook ideaal als u last van uw rug heeft.

Voor welke boot is deze Riptide Ulterra 80 geschikt?

Medium tot grotere v-romp visboten, pontons en de meeste overige visboten tot 5 á 6 meter. De 80 lbs stuwkracht biedt voldoende kracht tot een bootgewicht van ongeveer 1800 kg.

Welke schachtlengte heeft mijn Riptide Ulterra nodig?

De Minn Kota Ulterra 80 is beschikbaar met een schachtlengte van 152 cm. Onderstaand schema geeft aan wat u nodig heeft voor uw boot.

Boeghoogte tot de waterlijn Aanbevolen schachtlengte
0 – 25 cm 91 cm
40 – 55 cm 107 – 114 cm
55 – 71 cm 122 – 132 cm
71 – 86 cm 132 – 157 cm

Vaartijd met Minn Kota Riptide Ulterra 80

Dit hangt af van vele omstandigheden zoals het weer, de golven, het type accu en vooral uw vaargedrag. Met 105 Ah accu-capaciteit kunt u ongeveer rekenen op de volgende prestaties:

Bij zeer lage snelheid, op amperage van 5A of minder, kunt u ruim 20 uur varen. Op 50% vermogen zal u de motor zo'n 3.5 uur kunnen gebruiken. Op volgas zal de accu in een kleine 2 uur leeg zin. Lees meer over vaartijd op onze adviespagina.

Features Minn Kota Riptide Ulterra 80 met i-Pilot Link

De Ulterra heeft van alle boegmotoren de meeste functionaliteiten. En dat kan nog weleens verwarrend zijn. Daarom hieronder een uitleg van de diverse functies en toepassingen.

i-Pilot & i-Pilot Link

Met één druk op de knop van de afstandsbediening neemt de i-Pilot de besturing van de boegmotor over. Met de nauwkeurigste Spot-Lock (elektronische ankerpositie) ooit.
Minn Kota i-Pilot heeft GPS technologie ingebouwd om uw boegmotor automatisch te bedienen. Een boegmotor met i-Pilot heeft hierdoor geweldige eigenschappen. Zo kunt u de motor automatisch eerder gevaren routes (iTracks) laten terugvinden. Of bijvoorbeeld uw boot automatisch boven een vislocatie laten stilliggen. Dat laatste is de zogenaamde Spot Lock functie. Tenslotte heeft i-Pilot een autopiloot functie en kunt u er de snelheid en richting mee regelen. De “jog” functie is ook erg handig. Hiermee verplaatst u de boot vanuit een Spot Lock positie gemakkelijk 1.5 meter in de gewenste richting.

De i-Pilot Link heeft dezelfde eigenschappen als de i-Pilot, maar onderscheidt zich door een integratie (“Link”) met uw Hummingbird fishfinder. Hiermee volgt de boot de contourlijnen van je zelfgemaakte Humminbird Autochart of de waypoints op de kaart.

AutoPilot

Met Minn Kota AutoPilot laat u uw boot in dezelfde richting varen zonder dat u de motor handmatig hoeft bij te sturen. De AutoPilot werkt op basis van een intern kompas (gps). Door deze handige functie kunt u bijvoorbeeld een stroomlijn volgen of een rechte kust afvaren.

Spot Lock met 'Jog' functie

Met de Spot-Lock ankerfunctie houdt u de boot met de boegmotor gemakkelijk op één vaste plek. Dit werkt net als een anker. U kunt dit goed gebruiken wanneer u een vis moet onthaken of fotograferen, maar ook wanneer u de boot boven een bepaalde hotspot of waypoint wilt laten stilstaan. Een mooie innovatie is ook de Jog-functie. Hiermee kunt u de boot met een druk op de knop vanaf de vastgelegde SpotLock positie in iedere gewenste richting verplaatsen.

Koerssensor

Dit is een standaard feature op alle i-Pilot en i-Pilot Link modellen. De koerssensor geeft informatie over de koers van de boot door aan de Minn Kota motor (mits met i-Pilot of i-Pilot Link uitgerust). Deze sensor werkt als een digitaal kompas. De sensor wordt gebruikt voor navigatiefuncties zoals de Jog functie.
Voetpedaal
Hiel/teen sturen met stuurbekrachtiging geeft je veel controle en een snelle reactiesnelheid zonder dat het vermoeiend wordt. Met de ‘Steering Lock’ klikt u de motor vast in de richting waarin je het pedaal voor het laatste aan hebt geraakt. Ook zitten er op dit voetpedaal Spot-Lock en AutoPilot knoppen. Zo kunt u de boot vastpinnen op een visstek of een route varen, simpel vanaf het voetpedaal!

Micro remote (afstandsbediening)

Deze kleinere afstandsbediening is ideaal snelle besturing van de i-Pilot of de i-Pilot link. Waar dan ook in uw boot. Deze Micro Remote communiceert via Bluethooth met uw systeem. Deze Micro afstandsbediening gebruikt u naast uw hoofdafstandsbediening om snelheid, koers, Spot-Lock en de autopiloot te besturen.

Auto stow/deploy

Met de Auto Stow/Deploy functie kan de motor automatisch op afstand in en uit het water worden gelaten. Dit doet u met de i-Pilot (Link) afstandsbediening of het voetpedaal.

Power Trim

Met Power Trim kunt u de hoogte/diepte van de Ulterra 80 aanpassen. Dit doet u niet handmatig maar met de i-Pilot of i-Pilot Link of het voetpedaal.

Meer informatie over boegmotoren?

Bekijk ons advies over boegmotoren op onze adviespagina.

Bestelnummer: 00448233
Leverancierscode: 1358958M

Specificaties
Merk: Minn Kota
Model/Type: Riptide Ulterra 80 met i-Pilot Link
Stuwkracht: 80 lbs
Schachtlengte: 152 cm
Snelheidsregelaar: Traploos
Zout water geschikt: Ja
Voltage: 24V
Geïntegreerde accu: Nee
Vermogen in Watt: 1344
Gewicht zonder accu (kg):
Lengte aansluitkabel (cm): 120
Max verbruik (in A): 56
Maximale gewicht boot (kg):
Garantie: 2 jaar
Hoogte instelbaar: Ja
Minn Kota Minn Kota RT-ULTERRA 80/IPILOT LINK-BT 60"/152CM/24V
Reviews
Geen reviews gevonden
Help ons en andere klanten door het schrijven van een review
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »