Minn Kota MINN KOTA TERROVA 112/US2/IPILOT-BT 60"/152CM/36V
MINN KOTA TERROVA 112/US2/IPILOT-BT 60"/152CM/36V 3895,-

MINN KOTA TERROVA 112/US2/IPILOT-BT 60"/152CM/36V

€3895,- €3.895,00
Niet op voorraad
 • Specialist in boten met elektrische buitenboordmotor
 • Echte showroom in Warmond
 • Vanaf €50,- gratis bezorgd
 • Bel of mail ons voor advies
 • 3-5 dagen levertijd
Informatie

De Minn Kota Terrova 112 boegmotor met i-Pilot is een van de vlaggenschepen van Minn Kota. Deze Terrova heeft 112 lbs stuwkracht en kan daarmee visboten tot wel 7.5 meter aan. Uniek aan de Terrova is de mogelijkheid om tegelijkertijd het voetpedaal en de i-Pilot afstandsbediening te hanteren. Het enige verschil met de duurdere Ulterra 112 is het gebrek aan automatische stow/deploy op de Terrova. Als dit voor u niet noodzakelijk is, is de Terrova een perfecte motor. Deze variant is uitgevoerd met een i-Pilot systeem. Dit geeft u mooi features, zoals SpotLock, Jog en iTracks. Laat de Ulterra 112 het werk doen, u kunt zich weer echt richten op het vissen.

De Minn Kota Terrova 112 boegmotor is voorzien van i-Pilot. Er is ook versie met i-Pilot Link.

Boegmotor Minn Kota Terrova 112 in het kort

 • Stuwkracht 112 pond is goed voor boten tot ruim 7,5 meter en
 • Uitgevoerd in schachtlengte van 152 cm.
 • Degelijke Weedless Wedge anti-wier schroef
 • Extreem zuinig door de Digital Maximizer technologie
 • i-Pilot met afstandsbediening meegeleverd
 • Door i-Pilot mooie functies zoals iTracks, SpotLock en Jog.
 • US2 Sonar geïntegreerd
 • Geschikt voor zoet water
 • Werkt op 36 volt. Heeft dus bijvoorbeeld 3x 105Ah loodaccu nodig

Waarom een Minn Kota Terrova?

Omdat het al jaren een van de best verkochte boegmotoren is. Het is wat betreft techniek en mogelijkheden praktisch dezelfde motor als de Ulterra. Vergeleken met deze topserie ontbreekt op de Terrova alleen de mogelijkheid om de boegmotor automatisch in en uit het water te laten. De Terrova is een stap omhoog ten opzichte van de PowerDrive serie. De Terrova 112 boegmotor kan worden bestuurd met het voetpedaal (meegeleverd) of met de draadloze i-Pilot afstandsbediening. Het grote voordeel van de Terrova is dat het voetpedaal en de i-Pilot afstandsbediening tegelijkertijd kunnen worden gebruikt. Hierin is de Terrova uniek. Dit kan bijvoorbeeld niet op de PowerDrive. De Terrova heeft de reputatie van een zeer betrouwbare en duurzame boegmotor.

De Terrova 112 wordt geleverd met i-Pilot en voetpedaal. Over de i-Pilot leest u meer hieronder. Hoewel de Terrova dus geen automatisch “stow/deploy” mogelijkheid heeft, maar heeft deze wel de zogenaamde “Lift-Assist”. Ook hierin onderscheidt de Terrova zich van de PowerDrive. Door deze techniek kunt u de motor met slecht één hand gemakkelijk in het water laten en er weer uit halen.

Vaartijd met een Minn Kota Terrova 80 boegmotor

Bij continu varen met de Minn Kota Terrova 80 op ongeveer 100 Ah accu-capaciteit kunt u uitgaan van de volgende prestaties:

 • Op zeer lage snelheid (verbruik van <5A) vaart u ruim 20 uur.
 • Op half gas (50%) vaart u een goede 4.5 uur.
 • Op vol gas (100%) vaart u ongeveer 2.2 uur.

De exacte vaartijd hangt af van uw vaargedrag, de weersomstandigheden en golfslag. Ook is de kwaliteit van uw accu van grote invloed.

Features op de Minn Kota Terrova 112/US2/iPilot-BT 60-/152cm/36V

i-Pilot

Met één druk op de knop van de afstandsbediening neemt de iPilot de besturing van de boegmotor over. Met de nauwkeurigste Spot-Lock (elektronische ankerpositie) ooit.
Minn Kota i-Pilot heeft GPS technologie ingebouwd om uw boegmotor automatisch te bedienen. Een boegmotor met i-Pilot heeft hierdoor geweldige eigenschappen. Zo kunt u de motor automatisch eerder gevaren routes (iTracks) laten terugvinden. Of bijvoorbeeld uw boot automatisch boven een vislocatie laten stilliggen. Dat laatste is de zogenaamde Spot Lock functie. Tenslotte heeft i-Pilot een autopiloot functie en kunt u er de snelheid en richting mee regelen. De “jog” functie is ook erg handig. Hiermee verplaatst u de boot vanuit een Spot Lock positie gemakkelijk 1.5 meter in de gewenste richting

Schema: i-Pilot of i-Pilot Link?

Deze Terrova 112 wordt geleverd met i-Pilot. Optioneel kunt u kiezen voor de versie met i-Pilot Link. Hieronder zit u schematisch de verschillen tussen i-Pilot en i-Pilot Link uitgelegd. Meer informatie vindt u op onze boegmotor-adviespagina.

ipilot schema

De i-Pilot geeft uw boegmotor een aantal mooie functies. De belangrijkste: SpotLock, Jog en iTracks.

Spot Lock met ‘Jog’ functie

Met de Spot-Lock ankerfunctie houdt u de boot met de boegmotor gemakkelijk op één vaste plek. Dit werkt net als een anker. U kunt dit goed gebruiken wanneer u een vis moet onthaken of fotograferen, maar ook wanneer u de boot boven een bepaalde hotspot of waypoint wilt laten stilstaan. Een mooie innovatie is ook de Jog-functie. Hiermee kunt u de boot met een druk op de knop vanaf de vastgelegde SpotLock positie in iedere gewenste richting verplaatsen.

Mobiele i-Pilot en i-Pilot Link app

De Bluetooth op alle nieuwe modellen maakt het mogelijk om de i-Pilot mobiele apps te gebruiken. Met deze apps kunt u bepaalde functies van uw boegmotor via uw telefoon aansturen!

US-2

De Terrova 112 is uitgerust met geïntegreerde US2. Dit staat voor Universal Sonar 2. Deze boegmotor heeft onderin in de motor een Dual-Beam sonar ingebouwd. Hierdoor hoeft u geen omzetter te gebruiken maar kunt u uw fishfinder direct aansluiten op de motor. Dit werkt met alle grote fishfinder merken.
De dual-beam sonar technologie zorgt voor een zeer nauwkeurig en helder beeld van de activiteit onder water.
Een ingebouwde sonar vindt u ook op bepaalde MotorGuide modellen. Het wordt bij die motoren simpelweg als ‘sonar’ aangeduid. De Minn Kota US2 technologie wordt over het algemeen wel als de meer geavanceerde gezien.

AutoPilot

Met Minn Kota AutoPilot laat u uw boot in dezelfde richting varen zonder dat u de motor handmatig hoeft bij te sturen. De AutoPilot werkt op basis van een intern kompas (gps). Door deze handige functie kunt u bijvoorbeeld een stroomlijn volgen of een rechte kust afvaren.

Composiet schacht

Als enige biedt Minn Kota een levenslange garantie op de composiet schacht. Door de grotere flexibiliteit van het composiet zijn de schachten van Minn Kota boegmotoren steviger dan staal. Het is vrijwel onmogelijk om een Minn Kota schacht te breken of te butsen. Daarnaast is de motor corrosie-bestendig.

Koerssensor / Heading Sensor

De Heading Sensor wordt meegeleverd met de Terrova 112. Dit is een standaard feature op alle i-Pilot en i-Pilot Link modellen. De koerssensor geeft informatie over de koers van de boot door aan de Minn Kota motor (mits met i-Pilot of i-Pilot Link uitgerust). Deze sensor werkt als een digitaal kompas. De sensor wordt gebruikt voor navigatiefuncties zoals de Jog functie.

Stuurbekrachtiging

Dezelfde hiel / teenbesturing die u gewend bent, eenvoudiger gemaakt. Stuurbekrachtiging vermindert de stuurinspanning waardoor u geen vermoeide voeten krijgt. Stuurbekrachtiging is onder andere beschikbaar op de Ultrex serie. U zult het verschil merken. De motor reageert sneller en in een vloeiende beweging op uw stuurbewegingen.

Voetpedaal

De Terrova is uitgerust met een ergonomisch gevormd, elektrisch en nauwkeurige voetpedaal (compact, waterdicht (IP68), waarmee uw voeten het stuurproces overnemen, zodat u uw handen vrij heeft voor belangrijkere zaken. Hiel/teen sturen met stuurbekrachtiging geeft je veel controle en een snelle reactiesnelheid zonder dat het vermoeiend wordt. Met de ‘Steering Lock’ klikt u de motor vast in de richting waarin je het pedaal voor het laatste aan hebt geraakt. Ook zitten er op dit voetpedaal Spot-Lock en AutoPilot knoppen. Zo kunt u de boot vastpinnen op een visstek of een route varen, simpel vanaf het voetpedaal!

Lift Assist

Lift Assist is een feature van Minn Kota boegmotoren waarmee u de motor gemakkelijker in en uit het water haalt. Lift assist vermindert met inzetten/ophalen van de motor het gewicht met 40%. Dit geldt voor motoren zonder Auto Stow/Deploy (vnl. Ulterra serie). Omdat het continu op- en neerlaten van de motor zwaar kan zijn is de Lift Assist ontwikkeld. Dit werkt of met een met gas gevulde zuiger of met een veer. Het omhoog halen van de motor gaat zo nog nét niet automatisch!

Zie in onderstaand filmpje hoe gemakkelijk Lift Assist werkt. Het filmpje laat de Ultrex zien. Het idee is hetzelfde.

Digital Maximizer

Deze unieke Minn Kota technologie zorgt ervoor dat u uw snelheid heel precies kunt afstellen. Door de Maximizer zijn Minn Kota boegmotoren extreem zuinig en kunt u met normaal gebruik vaak langer dan 20 uur continu op de motor varen. Digital Maximizer™ is standaard met nagenoeg traploze snelheidsregeling (20 stappen)

Is de Minn Kota Terrova 112 geschikt voor mijn boot?

De Minn Kota Terrova 112 is geschikt voor een brede range aan visboten. Deze boegmotor is geschikt voor boten tot ongeveer 7 meter en 2500 kg. Deze Terrova heeft een aslengte van 152 cm. Bekijk in onderstaand schema of de Terrova geschikt is voor de boeghoogte van uw visboot.

Boeghoogte tot de waterlijn Aanbevolen schachtlengte
0 – 25 cm 91 cm
40 – 55 cm 107 – 114 cm
55 – 71 cm 122 – 132 cm
71 – 86 cm 132 – 157 cm

Komt u er niet uit? Neem dan contact met ons op.

Verdere informatie en documentatie Terrova 112

Meer informatie over de diverse features, uitbreidingen en vergelijking met andere boegmotoren vindt op onze adviespagina over boegmotoren.

Leverancierscode: 1358846
Bestelnummer: 00448210

Specificaties
Merk: Minn Kota
Model/Type: TERROVA 112/US2/IPILOT-BT 60
Stuwkracht: 112 lbs
Schachtlengte: 152 cm
Snelheidsregelaar: Traploos
Zout water geschikt: Nee
Voltage: 36V
Geïntegreerde accu: Nee
Vermogen in Watt: 1872
Gewicht zonder accu (kg):
Lengte aansluitkabel (cm): 120
Max verbruik (in A): 52
Maximale gewicht boot (kg):
Garantie: 2 jaar
Hoogte instelbaar: Ja
Minn Kota MINN KOTA TERROVA 112/US2/IPILOT-BT 60"/152CM/36V
Reviews
Geen reviews gevonden
Help ons en andere klanten door het schrijven van een review
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »