Minn Kota Minn Kota Terrova 80 boegmotor met i-Pilot Link
Minn Kota Terrova 80 boegmotor met i-Pilot Link 3459,-

Minn Kota Terrova 80 boegmotor met i-Pilot Link

€3459,- €3.459,00
Niet op voorraad
  • Specialist in boten met elektrische buitenboordmotor
  • Echte showroom in Warmond
  • Vanaf €50,- gratis bezorgd
  • Bel of mail ons voor advies
  • 3-5 dagen levertijd
Informatie

De Minn Kota Terrova 80 boegmotor met i-Pilot Link is een van de meest verkochte boegmotoren. Het is een zeer geavanceerde motor die net onder de Ulterra serie zit. Door middel van de Lift Assist laat u de motor gemakkelijk in en uit het water. Deze versie komt met een voetpedaal, i-Pilot Link voor naadloze communicatie met uw Hummingbird Fishfinder en geïntegreerde US2 sonar.

Over de Minn Kota TERROVA 80 boegmotor (US2/iPilot Link-BT 60-/152cm/24V)

Deze Minn Kota Terrova 80 is uitgerust met i-Pilot Link gps technologie die kan worden gekoppeld aan de Humminbird Fishfinder. Daarnaast is deze uitvoering voorzien van US2 geïntegreerde sonar. Meegeleverd zijn een i-Pilot Link handheld remote, de Heading Sensor (koerssensor) en een elektrisch voetpedaal.

Waarom een Minn Kota Terrova?

Omdat het al jaren een van de best verkochte boegmotoren is. Het is wat betreft techniek en mogelijkheden praktisch dezelfde motor als de Ulterra. Vergeleken met deze topserie ontbreekt op de Terrova alleen de mogelijkheid om de boegmotor automatisch in en uit het water te laten. De Terrova is een stap omhoog ten opzichte van de PowerDrive serie. Op de Terrova kunt u namelijk voetpedaal en afstandsbediening tegelijk gebruiken. Dit kan niet op de PowerDrive. De Terrova heeft de reputatie van een zeer betrouwbare en duurzame boegmotor.

De Terrova 80 is beschikbaar met i-Pilot Link (dit product) en in de standaard i-Pilot uitvoering. Over de i-Pilot en i-Pilot Link leest u meer hieronder. Hoewel de Terrova dus geen automatisch "stow/deploy" mogelijkheid heeft, maar heeft deze wel de zogenaamde "Lift-Assist". Ook hierin onderscheidt de Terrova zich van de PowerDrive. Door deze techniek kunt u de motor met slecht één hand gemakkelijk in het water laten en er weer uit halen.

Vaartijd met een Minn Kota Terrova 80 boegmotor

Bij continu varen met de Minn Kota Terrova 80 op ongeveer 100 Ah accu-capaciteit kunt u uitgaan van de volgende prestaties:

  • Op zeer lage snelheid (verbruik van <5A) vaart u ruim 20 uur.
  • Op half gas (50%) vaart u een goede 4 uur.
  • Op vol gas (100%) vaart u continu ongeveer 2 uur.

De exacte vaartijd hangt af van uw vaargedrag, de weersomstandigheden en golfslag. Ook is de kwaliteit van uw accu van grote invloed.

Features op de Minn Kota Terrova 80/US2/iPilot Link-BT 60-/152cm/24V

i-Pilot

Met één druk op de knop van de afstandsbediening neemt de iPilot de besturing van de boegmotor over. Met de nauwkeurigste Spot-Lock (elektronische ankerpositie) ooit.
Minn Kota i-Pilot heeft GPS technologie ingebouwd om uw boegmotor automatisch te bedienen. Een boegmotor met i-Pilot heeft hierdoor geweldige eigenschappen. Zo kunt u de motor automatisch eerder gevaren routes (iTracks) laten terugvinden. Of bijvoorbeeld uw boot automatisch boven een vislocatie laten stilliggen. Dat laatste is de zogenaamde Spot Lock functie. Tenslotte heeft i-Pilot een autopiloot functie en kunt u er de snelheid en richting mee regelen. De “jog” functie is ook erg handig. Hiermee verplaatst u de boot vanuit een Spot Lock positie gemakkelijk 1.5 meter in de gewenste richting

i-Pilot Link

De i-Pilot Link heeft dezelfde eigenschappen als de i-Pilot, maar onderscheidt zich door een integratie (“Link”) met uw Hummingbird fishfinder. Hiermee volgt de boot de contourlijnen van je zelfgemaakte Humminbird Autochart of de waypoints op de kaart.

Schema: i-Pilot of i-Pilot Link?

Spot Lock met 'Jog' functie

Met de Spot-Lock ankerfunctie houdt u de boot met de boegmotor gemakkelijk op één vaste plek. Dit werkt net als een anker. U kunt dit goed gebruiken wanneer u een vis moet onthaken of fotograferen, maar ook wanneer u de boot boven een bepaalde hotspot of waypoint wilt laten stilstaan. Een mooie innovatie is ook de Jog-functie. Hiermee kunt u de boot met een druk op de knop vanaf de vastgelegde SpotLock positie in iedere gewenste richting verplaatsen.

Mobiele i-Pilot en i-Pilot Link app

De Bluetooth op alle nieuwe modellen maakt het mogelijk om de i-Pilot (Link) mobiele apps te gebruiken. Met deze apps kunt u bepaalde functies van uw boegmotor via uw telefoon aansturen!

US-2

De Terrova 80 is uitgerust met geïntegreerde US2. Dit staat voor Universal Sonar 2. Deze boegmotor heeft onderin in de motor een Dual-Beam sonar ingebouwd. Hierdoor hoeft u geen omzetter te gebruiken maar kunt u uw fishfinder direct aansluiten op de motor. Dit werkt met alle grote fishfinder merken.
De dual-beam sonar technologie zorgt voor een zeer nauwkeurig en helder beeld van de activiteit onder water.
Een ingebouwde sonar vindt u ook op bepaalde MotorGuide modellen. Het wordt bij die motoren simpelweg als ‘sonar’ aangeduid. De Minn Kota US2 technologie wordt over het algemeen wel als de meer geavanceerde gezien.

AutoPilot

Met Minn Kota AutoPilot laat u uw boot in dezelfde richting varen zonder dat u de motor handmatig hoeft bij te sturen. De AutoPilot werkt op basis van een intern kompas (gps). Door deze handige functie kunt u bijvoorbeeld een stroomlijn volgen of een rechte kust afvaren.

Composiet schacht

Als enige biedt Minn Kota een levenslange garantie op de composiet schacht. Door de grotere flexibiliteit van het composiet zijn de schachten van Minn Kota boegmotoren steviger dan staal. Het is vrijwel onmogelijk om een Minn Kota schacht te breken of te butsen. Daarnaast is de motor corrosie-bestendig.

Koerssensor

De Heading Sensor wordt meegeleverd met de Terrova 80. Dit is een standaard feature op alle i-Pilot en i-Pilot Link modellen. De koerssensor geeft informatie over de koers van de boot door aan de Minn Kota motor (mits met i-Pilot of i-Pilot Link uitgerust). Deze sensor werkt als een digitaal kompas. De sensor wordt gebruikt voor navigatiefuncties zoals de Jog functie.

Stuurbekrachtiging

Dezelfde hiel / teenbesturing die u gewend bent, eenvoudiger gemaakt. Stuurbekrachtiging vermindert de stuurinspanning waardoor u geen vermoeide voeten krijgt. Stuurbekrachtiging is onder andere beschikbaar op de Ultrex serie. U zult het verschil merken. De motor reageert sneller en in een vloeiende beweging op uw stuurbewegingen.

Voetpedaal

De Terrova is uitgerust met een ergonomisch gevormd, elektrisch en nauwkeurige voetpedaal (compact, waterdicht (IP68), waarmee uw voeten het stuurproces overnemen, zodat u uw handen vrij heeft voor belangrijkere zaken. Hiel/teen sturen met stuurbekrachtiging geeft je veel controle en een snelle reactiesnelheid zonder dat het vermoeiend wordt. Met de ‘Steering Lock’ klikt u de motor vast in de richting waarin je het pedaal voor het laatste aan hebt geraakt. Ook zitten er op dit voetpedaal Spot-Lock en AutoPilot knoppen. Zo kunt u de boot vastpinnen op een visstek of een route varen, simpel vanaf het voetpedaal!

Lift Assist

Lift Assist is een feature van Minn Kota boegmotoren waarmee u de motor gemakkelijker in en uit het water haalt. Lift assist vermindert met inzetten/ophalen van de motor het gewicht met 40%. Dit geldt voor motoren zonder Auto Stow/Deploy (vnl. Ulterra serie). Omdat het continu op- en neerlaten van de motor zwaar kan zijn is de Lift Assist ontwikkeld. Dit werkt of met een met gas gevulde zuiger of met een veer. Het omhoog halen van de motor gaat zo nog nét niet automatisch!

Digital Maximizer

Deze unieke Minn Kota technologie zorgt ervoor dat u uw snelheid heel precies kunt afstellen. Door de Maximizer zijn Minn Kota boegmotoren extreem zuinig en kunt u met normaal gebruik vaak langer dan 20 uur continu op de motor varen. Digital Maximizer™ is standaard met nagenoeg traploze snelheidsregeling (20 stappen)

Is de Minn Kota Terrova 80 geschikt voor mijn boot?

De Minn Kota Terrova 80 is geschikt voor een brede range aan visboten. Deze boegmotor is geschikt voor boten tot ongeveer 7 meter en ruim 1800 kg. Deze Terrova heeft een aslengte van 152 cm. Bekijk in onderstaand schema of de Terrova geschikt is voor de boeghoogte van uw visboot.

Boeghoogte tot de waterlijn Aanbevolen schachtlengte
0 – 25 cm 91 cm
40 – 55 cm 107 – 114 cm
55 – 71 cm 122 – 132 cm
71 – 86 cm 132 – 157 cm

Komt u er niet uit? Neem dan contact met ons op.

Verdere informatie en documentatie Terrova 80

Meer informatie over de diverse features, uitbreidingen en vergelijking met andere boegmotoren vindt u op onze adviespagina over boegmotoren.

Reviews
Geen reviews gevonden
Help ons en andere klanten door het schrijven van een review