Minn Kota Minn Kota Ulterra 112 boegmotor met i-Pilot Link
Minn Kota Ulterra 112 boegmotor met i-Pilot Link 4659,-

Minn Kota Ulterra 112 boegmotor met i-Pilot Link

€4659,- €4.659,00
Niet op voorraad
 • Specialist in boten met elektrische buitenboordmotor
 • Echte showroom in Warmond
 • Vanaf €50,- gratis bezorgd
 • Bel of mail ons voor advies
 • 3-5 dagen levertijd
 • Klantenservice vanaf 09:00 to 17:00
Informatie

De Minn Kota Ulterra 112 met i-Pilot Link is de zwaarste Ulterra boegmotor. Met een stuwkracht van 112 lbs is deze motor zeer geschikt voor grotere boten. De Ulterra 112 staat symbool voor ultiem gebruiksgemak. Als u focus wilt op het vissen en niet op het stoeien met de techniek aan boord, dan is deze motor voor u. Ook voor mensen met wat last aan de rug biedt de Ulterra 112 boegmotor uitkomst. Door de geavanceerde Stow/Deploy en Power Trim functionaliteit haalt u de motor met een druk op de knop automatisch in en uit het water en verstelt u de hoogte. De meegeleverde afstandsbediening (i-Pilot Link) werkt zeer intuïtief. De i-Pilot Link is een andere belangrijke reden om voor deze Ulterra te gaan.

Deze boegmotor is verder voorzien van i-Pilot Link. Door deze gps technologie kunt u de de boegmotor draadloos aansturen. Ook zorgt i-Pilot Link voor een directe communicatie met uw (Hummingbird) fishfinder. Door de i-Pilot innovaties kunt u routes uitstippelen, opslaan, op vaste plekken ankeren en ga zo maar door!

De Ulterra wordt geleverd met een voetpedaal en een i-Pilot Link afstandbediening. U kunt aanvullend ook de i-Pilot mobiele app gebruiken. Deze is beschikbaar voor Android en iPhone en fungeert als een afstandsbediening.

Minn Kota Ulterra 112 met i-Pilot Link in het kort:

 • Met i-Pilot Link en US2 Sonar
 • Auto Stow/Deploy en Power Trim.
 • Inclusief Ulterra voetpedaal en afstandsbediening
 • Met 112 lbs is dit de krachtigste Ulterra. Hiermee geschikt voor grote visboten.
 • Dit is een echte luxe boegmotor. Uitstekend voor vissers die de motor veel in en uit het water moeten halen. Ook ideaal als u last van uw rug heeft.

Welke schachtlengte heeft mijn Ulterra 112 nodig?

De Minn Kota Ulterra 112 is beschikbaar met een schachtlengte van 152 cm. Onderstaand schema geeft aan wat u nodig heeft voor uw boot.

Boeghoogte tot de waterlijn Aanbevolen schachtlengte
0 – 25 cm 91 cm
40 – 55 cm 107 – 114 cm
55 – 71 cm 122 – 132 cm
71 – 86 cm 132 – 157 cm

Welke accu voor mijn Minn Kota Ulterra 112?

De Ulterra 112 werkt op 36 volt. Hierdoor moet u 3 12 volt accu's schakelen. Vaak worden hier 3 105Ah semi-tractie accu's gebruikt.

Vaartijd met Minn Kota Ulterra 112

Dit hangt af van vele omstandigheden zoals het weer, de golven, het type accu en vooral uw vaargedrag. Met 105 Ah accu-capaciteit kunt u ongeveer rekenen op de volgende prestaties:

Bij zeer lage snelheid, op amperage van 5A of minder, kunt u ruim 20 uur varen. Op 50% vermogen zal u de motor zo’n 3.5 uur kunnen gebruiken. Op volgas zal de accu in een kleine 2 uur leeg zin. Lees meer over vaartijd op onze adviespagina.

Features Minn Kota Ulterra 112 met i-Pilot Link

De Ulterra 112 boegmotor met i-Pilot Link heeft van alle boegmotoren de meeste functionaliteiten. En dat kan nog weleens verwarrend zijn. Daarom hieronder een uitleg van de diverse functies en toepassingen.

i-Pilot & i-Pilot Link

Met één druk op de knop van de afstandsbediening neemt de i-Pilot de besturing van de boegmotor over. Met de nauwkeurigste Spot-Lock (elektronische ankerpositie) ooit.
Minn Kota i-Pilot heeft GPS technologie ingebouwd om uw boegmotor automatisch te bedienen. Een boegmotor met i-Pilot heeft hierdoor geweldige eigenschappen. Zo kunt u de motor automatisch eerder gevaren routes (iTracks) laten terugvinden. Of bijvoorbeeld uw boot automatisch boven een vislocatie laten stilliggen. Dat laatste is de zogenaamde Spot Lock functie. Tenslotte heeft i-Pilot een autopiloot functie en kunt u er de snelheid en richting mee regelen. De “jog” functie is ook erg handig. Hiermee verplaatst u de boot vanuit een Spot Lock positie gemakkelijk 1.5 meter in de gewenste richting.

De i-Pilot Link heeft dezelfde eigenschappen als de i-Pilot, maar onderscheidt zich door een integratie (“Link”) met uw Hummingbird fishfinder. Hiermee volgt de boot de contourlijnen van je zelfgemaakte Humminbird Autochart of de waypoints op de kaart.

AutoPilot

Met Minn Kota AutoPilot laat u uw boot in dezelfde richting varen zonder dat u de motor handmatig hoeft bij te sturen. De AutoPilot werkt op basis van een intern kompas (gps). Door deze handige functie kunt u bijvoorbeeld een stroomlijn volgen of een rechte kust afvaren.

Spot Lock met ‘Jog’ functie

Met de Spot-Lock ankerfunctie houdt u de boot met de boegmotor gemakkelijk op één vaste plek. Dit werkt net als een anker. U kunt dit goed gebruiken wanneer u een vis moet onthaken of fotograferen, maar ook wanneer u de boot boven een bepaalde hotspot of waypoint wilt laten stilstaan. Een mooie innovatie is ook de Jog-functie. Hiermee kunt u de boot met een druk op de knop vanaf de vastgelegde SpotLock positie in iedere gewenste richting verplaatsen.

US2 Sonar

US2 staat voor Universal Sonar 2. Deze boegmotor heeft onderin in de motor een Dual-Beam sonar ingebouwd. Hierdoor hoeft u geen omzetter te gebruiken maar kunt u uw fishfinder direct aansluiten op de motor. Dit werkt met alle grote fishfinder merken. De dual-beam sonar technologie zorgt voor een zeer nauwkeurig en helder beeld van de activiteit onder water.

Koerssensor

Dit is een standaard feature op alle i-Pilot en i-Pilot Link modellen. De koerssensor geeft informatie over de koers van de boot door aan de Minn Kota motor (mits met i-Pilot of i-Pilot Link uitgerust). Deze sensor werkt als een digitaal kompas. De sensor wordt gebruikt voor navigatiefuncties zoals de Jog functie.
Voetpedaal
Hiel/teen sturen met stuurbekrachtiging geeft je veel controle en een snelle reactiesnelheid zonder dat het vermoeiend wordt. Met de ‘Steering Lock’ klikt u de motor vast in de richting waarin je het pedaal voor het laatste aan hebt geraakt. Ook zitten er op dit voetpedaal Spot-Lock en AutoPilot knoppen. Zo kunt u de boot vastpinnen op een visstek of een route varen, simpel vanaf het voetpedaal!

Micro remote (afstandsbediening)

Deze kleinere afstandsbediening is ideaal snelle besturing van de i-Pilot of de i-Pilot link. Waar dan ook in uw boot. Deze Micro Remote communiceert via Bluethooth met uw systeem. Deze Micro afstandsbediening gebruikt u naast uw hoofdafstandsbediening om snelheid, koers, Spot-Lock en de autopiloot te besturen.

Auto stow/deploy

Met de Auto Stow/Deploy functie kan de motor automatisch op afstand in en uit het water worden gelaten. Dit doet u met de i-Pilot (Link) afstandsbediening of het voetpedaal.

Power Trim

Met Power Trim kunt u de hoogte/diepte van de Ulterra 112 aanpassen. Dit doet u niet handmatig maar met de i-Pilot of i-Pilot Link of het voetpedaal.

Meegeleverd met Minn Kota Ulterra 112 met i-Pilot Link

Standaard meegeleverd worden de Ulterra 112 boegmotor zelf, het Ulterra voetpedaal en de i-Pilot Link afstandsbediening. Verder de heading sensor (de witte richtingssensor), een montagekit en de gebruiksaanwijzing.

Meer informatie over boegmotoren?

Bekijk ons advies over boegmotoren op onze adviespagina.

Reviews
Geen reviews gevonden
Help ons en andere klanten door het schrijven van een review