Minn Kota Minn Kota Ultrex 80 boegmotor met i-Pilot / US2
Minn Kota Ultrex 80 boegmotor met i-Pilot / US2 3839,-

Minn Kota Ultrex 80 boegmotor met i-Pilot / US2

€3839,- €3.839,00
Niet op voorraad
 • Specialist in boten met elektrische buitenboordmotor
 • Echte showroom in Warmond
 • Vanaf €50,- gratis bezorgd
 • Bel of mail ons voor advies
 • Neem contact op voor levertijd
Informatie

De Minn Kota Ultrex 80 met i-Pilot is een high-end boegmotor. De Ultrex onderscheidt zich door een combinatie van de precisie van een kabelbestuurde motor met de slimheid van de i-Pilot gps technologie. Deze motor is met 80 lbs en een staarthoogte van 152 cm geschikt voor medium tot grote visboten.

Met de Ultrex maakt u geen compromissen. U kiest voor zowel het kabelbestuurde voetpedaal én i-Pilot met de beroemde Spot-Lock technologie.

Wat is het verschil tussen de Ultrex en de andere boegmotoren?

Er zijn twee types boegmotoren: kabelgestuurde motoren en elektrisch-gestuurde motoren.

Ultrex is de nummer één kabelmotor. Bij een kabelgestuurde motor gaat er een kabel direct vanuit het voetpedaal naar de motor waardoor de motor 'handmatig' word bestuurd. Hierdoor worden motoren met 'kabel' vaak als accurater gezien. Bij een elektrisch-gestuurde motor kan er een vertraging zitten in het sturen. In de afgelopen jaren is de techniek wel dusdanig ontwikkeld dat ook elektrisch-gestuurde motoren een zeer snelle reactietijd hebben.

Bij elektrisch-gestuurde boegmotoren wordt er een elektromotor gebruikt voor alle stuurfuncties. Er zit geen kabel in het voetpedaal. Wanneer er op het pedaal wordt gedrukt wordt er contact gemaakt en wordt de motor (elektronisch) verteld wat hij moet doen. Elektrische boegmotoren van Minn Kota zijn de PowerDrive, Terrova en de Ulterra.

Het verschil tussen een elektrische en kabelgestuurde motor is duidelijk te zien in onderstaande afbeeldingen

elektrische boegmotoren

De Terrova, Ulterra en PowerDrive worden elektrisch aangestuurd. Er gaat een elektrische kabel naar de motorkop.

kabel sturing boegmotor

De dikke stuurkabel is duidelijk te zien bij de Ultrex Serie

De Minn Kota Ultrex 80: Geen compromissen

Stuurbekrachtiging

Naast het feit dat Ultrex kabelbesturing heeft, is deze serie ook uitgerust met stuurbekrachtiging die het stuurkoppel wegneemt. Deze Power Steering van Minn Kota zorgt voor accuraat en moeiteloos sturen.

Zie hier hoe dat Power Steering in zijn werk gaat:

 

Lift Assist

Lift Assist is een feature van Minn Kota boegmotoren waarmee u de motor gemakkelijker in en uit het water haalt. Dit geldt voor motoren zonder Auto Stow/Deploy. Omdat het continu op- en neerlaten van de motor zwaar kan zijn is de Lift Assist ontwikkeld. Dit werkt of met een met gas gevulde zuiger of met een veer. Het omhoog halen van de motor gaat zo nog nét niet automatisch!

Zie hier hoe makkelijk dat gaat...

 

i-Pilot

De Minn Kota Ultrex boegmotoren worden geleverd met i-Pilot. Dit geeft de Ultrex een aantal mooie mogelijkheden, waaronder de beste ankerfunctie die voor een boegmotor beschikbaar is.

Met één druk op de knop van de afstandsbediening neemt de iPilot de besturing van de boegmotor over. Met de nauwkeurigste Spot-Lock (elektronische ankerpositie) ooit.
Minn Kota i-Pilot heeft GPS technologie ingebouwd om uw boegmotor automatisch te bedienen. Een boegmotor met i-Pilot heeft hierdoor geweldige eigenschappen. Zo kunt u de motor automatisch eerder gevaren routes (iTracks) laten terugvinden. Of bijvoorbeeld uw boot automatisch boven een vislocatie laten stilliggen. Dat laatste is de zogenaamde Spot Lock functie. Tenslotte heeft i-Pilot een autopiloot functie en kunt u er de snelheid en richting mee regelen. De “jog” functie is ook erg handig. Hiermee verplaatst u de boot vanuit een Spot Lock positie gemakkelijk 1.5 meter in de gewenste richting

Spot Lock met ‘Jog’ functie

Met de Spot-Lock ankerfunctie houdt u de boot met de boegmotor gemakkelijk op één vaste plek. Dit werkt net als een anker. U kunt dit goed gebruiken wanneer u een vis moet onthaken of fotograferen, maar ook wanneer u de boot boven een bepaalde hotspot of waypoint wilt laten stilstaan. Een mooie innovatie is ook de Jog-functie. Hiermee kunt u de boot met een druk op de knop vanaf de vastgelegde SpotLock positie in iedere gewenste richting verplaatsen.

US-2

US2 staat voor Universal Sonar 2. Deze boegmotor heeft onderin in de motor een Dual-Beam sonar ingebouwd. Hierdoor hoeft u geen omzetter te gebruiken maar kunt u uw fishfinder direct aansluiten op de motor. Dit werkt met alle grote fishfinder merken.
De dual-beam sonar technologie zorgt voor een zeer nauwkeurig en helder beeld van de activiteit onder water.
Een ingebouwde sonar vindt u ook op bepaalde MotorGuide modellen. Het wordt bij die motoren simpelweg als ‘sonar’ aangeduid. De Minn Kota US2 technologie wordt over het algemeen wel als de meer geavanceerde gezien.

AutoPilot

Met Minn Kota AutoPilot laat u uw boot in dezelfde richting varen zonder dat u de motor handmatig hoeft bij te sturen. De AutoPilot werkt op basis van een intern kompas (gps). Door deze handige functie kunt u bijvoorbeeld een stroomlijn volgen of een rechte kust afvaren.

Bluetooth voor Minn Kota i-Pilot smartphone app

Er is een i-Pilot smartphone app voor Android en iPhone. Hiermee kunt u een aantal van de belangrijkste functionaliteiten van de i-Pilot afstandsbediening ook via uw smartphone regelen.

Koerssensor

De Heading Sensor wordt meegeleverd met de Terrova 55. Dit is een standaard feature op alle i-Pilot en i-Pilot Link modellen. De koerssensor geeft informatie over de koers van de boot door aan de Minn Kota motor (mits met i-Pilot of i-Pilot Link uitgerust). Deze sensor werkt als een digitaal kompas. De sensor wordt gebruikt voor navigatiefuncties zoals de Jog functie.

Minn Kota Ultrex 80 Video

 

Vernieuwde Spot Lock met 'Jog' functie

De Ultrex heeft een vernieuwde Spot-Lock ankerfunctie. Hiermee houdt u de boot met de boegmotor gemakkelijk op één vaste plek. Dit werkt net als een anker. U kunt dit goed gebruiken wanneer u een vis moet onthaken of fotograferen, maar ook wanneer u de boot boven een bepaalde hotspot of waypoint wilt laten stilstaan. Een mooie innovatie is ook de Jog-functie. Hiermee kunt u de boot met een druk op de knop vanaf de vastgelegde SpotLock positie in iedere gewenste richting verplaatsen.

GPS-technologie

De Minn Kota Ultrex boegmotoren worden geleverd met i-Pilot of de nieuwe i-Pilot Link.  Alle Ultrex-modellen worden geleverd met uw keuze uit een nieuwe i-Pilot of een nieuwe i-Pilot Link. Hiermee heeft u de beste ankerfunctie die voor een boegmotor beschikbaar is.

De Minn Kota Ultrex 80 In het kort

 • Met Bluetooth
 • Besturing via voetpedaal, afstandsbediening óf uw smartphone via i-Pilot app
 • i-Pilot gebruikt geavanceerde gps-technologie voor perfecte bootpositionering
 • Besturing via kabel met stuurbekrachting zorgt voor veel controle en minder vermoeidheid
 • Spot Lock GPS anker met "Jog"
 • Steering lock houdt de richting van de motor op één plek gericht
 • Minn Kota's unieke Digital Maximizer techniek zorgt voor extreem lange vaart op één accu-lading

WELKE LENGTE BOEGMOTOR HEB IK NODIG?

Boeghoogte tot de waterlijn Aanbevolen schachtlengte
0 – 25 cm 91 cm
40 – 55 cm 107 – 114 cm
55 – 71 cm 122 – 132 cm
71 – 86 cm 132 – 157 cm

Meer informatie en documentatie over de Minn Kota Ultrex 80?

Bekijk onze boegmotor-adviespagina

Reviews
Geen reviews gevonden
Help ons en andere klanten door het schrijven van een review
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »