RIB boten van polyester of aluminium

58
RIB boot staat voor Rigid Inflatable Boat. Het zijn solide en wendbare boten, geschikt voor ieder watertype. Zoals de naam dus al zegt is een RIB boot wel een opblaasbare boot, maar met een harde onbuigbare bodem.
Lees meer
Sorteer op:

De RIB is ontwikkeld vanuit de opblaasbare boot. Opblaasbare boten waren ontwikkeld als praktische opvouwbare boten. De RIB is minder gemakkelijk op te vouwen dan een opblaasbare boot, maar combineert de voordelen van een sportboot en een opblaasbare. Hierdoor is de RIB een buitengewoon praktische zeewaardige boot die voor tal van doeleinden wordt gebruikt en betere vaareigenschappen heeft dan normale rubberboten.

Welke RIB boot?

Wij helpen u graag bij uw keuze voor de juiste RIB of inflatable. RIB-boten.nl heeft het grootste assortiment A-merken. Zo verkopen wij Talamex, Nimarine, Lodestar en Zodiac boten. Zowel losse RIBs als complete sets met motor. Voor advies leest u onze adviespagina voor rubberboten en RIB boten. Als u meer vragen heeft, neem dan gerust even contact met ons op.

Geschiedenis van de RIB boot

De ontwikkeling van de RIB boot is begonnen in de jaren ’60 toen er langs de Britse kust steeds ongevallen waren onder zwemmers, surfers en kleine bootjes. Gebaseerd op de opblaasbare Franse Zodiac kwam de Royal National Lifeboat institution met hun eigen opblaasbare boten. Dit waren opblaasbare boten van 5 meter, aangedreven door een buitenboordmotor. De opblaasbare reddingsboten deden het erg goed, maar door de opblaasbare bodem en de hoge golven voeren de boten erg schokkerig over het water. Desalniettemin werd opgemerkt dat de boten grote voordelen met zich meebrachten.

De eerste stappen op weg naar de ontwikkeling van rigide opblaasbare boten (rib boot) werden genomen toen we probeerden om een probleem op te lossen. Tijdens de jaren 1960 was er een groeiend aantal slachtoffers rond de Britse kusten met kleine boten, surfers en zwemmers, en de grote all-weather reddingsboten waren niet goed geschikt om werk te redden. De reddingsboot maatschappij in Frankrijk (Société Nationale de Sauvetage en Mer) had de platte bodem opblaasbare boot geïntroduceerd als een kleine rescue ambacht dat zou kunnen werken uit geopend stranden. De Fransen hadden een vloot van 5 meter Zodiak springkussens en een jaar of twee later introduceerde de Royal National Lifeboat Institution (RNLI) haar eigen springkussens op basis van dat Zodiac ontwerp.