RIB boten van polyester of aluminium

62
RIB boot staat voor Rigid Inflatable Boat. Het zijn solide en wendbare boten, geschikt voor ieder watertype. Zoals de naam dus al zegt is een RIB boot wel een opblaasbare boot, maar met een harde onbuigbare bodem. Bekijk hier het volledige aanbod van RIB
Lees meer
Sorteer op:
Prijsdaling

De RIB is ontwikkeld vanuit de opblaasbare boot. Opblaasbare boten waren ontwikkeld als praktische opvouwbare boten. De RIB is minder gemakkelijk op te vouwen dan een opblaasbare boot, maar combineert de voordelen van een sportboot en een opblaasbare boot. Hierdoor is de RIB een buitengewoon praktische zeewaardige boot die voor tal van doeleinden wordt gebruikt en betere vaareigenschappen heeft dan normale rubberboten.

Welke RIB boot?

Wij helpen u graag bij uw keuze voor de juiste RIB of inflatable. Boot4 heeft het grootste assortiment van absolute topmerken RIBs. Zo verkopen wij Talamex, Lodestar, Bombard, Yam en Zodiac boten. 

RIB boten komen zowel met een aluminium als met een polyester hull. Met de hull bedoelen we het vaste gedeelte (de bodem) waar de opblaasbare tube aan vast zit. Aluminium RIB boten zijn doorgaans lichter dan de polyester variant en meestal iets goedkoper. Polyester is iets zwaarder en daardoor iets stabieler. Daarnaast is polyester in de regel sterker dan aluminium, alhoewel de verschillen niet groot zijn.

De kleinste RIB boot in ons assortiment is slechts 2,50 meter en kan worden gebruikt als bootje voor de kinderen of als bijboot. De grootste RIB die wij aanbieden is 7 meter, zeewaardig, en kan uitgerust worden met 250PK. Voor iedereen is er dus wel een geschikte RIB te vinden.

Zowel losse RIBs als complete sets met (elektrische) buitenboordmotor, helpen wij uw graag. Voor advies leest u onze adviespagina voor rubberboten en RIB boten. Als u meer vragen heeft, neem dan gerust even contact met ons op.