Transportwielen en handkarren

8
Om uw boot met de hand te vervoeren over het land, kunt u kiezen voor de bevestiging van transportwielen (ook wel strandwielen genaamd) op de spiegel van uw boot, of voor een een handtrailer (ook wel strandtrailer genaamd).
Lees meer
Sorteer op:

Transportwielen

Transportwielen bieden een simpele maar elegante oplossing om uw boot te vervoeren. Voor vrijwel iedere rubberboot en ieder gebruik zijn er geschikte transportwielen te vinden die op de achterkant van de boot kunnen worden gemonteerd. Je tilt de boot bij de punt op, waardoor de boot rijdt op de wielen die op de achterkant zitten. Er zijn in principe twee soorten transportwielen. De eerste soort zijn de opklapbare wielen. Hiermee wordt bedoeld dat de wielen naar beneden zijn geklapt tijdens het transport over land. De boot kan dan het water in worden gereden en vervolgens worden de wielen naar boven geklapt. Dit is erg makkelijk in gebruik maar je hebt tijdens het varen twee wielen die naast de motor boven de spiegel uitsteken. De tweede soort strandwielen zijn demontabele wielen. Het principe is op land hetzelfde alleen haal je tijdens het varen de wielen er in het geheel af. Dat werkt in het algemeen niet zo simpel als het opklappen van de transportwielen, maar het heeft als voordeel dat je geen wielen achterop je boot hebt tijdens het varen. Er bestaan ook wielen die zowel opklapbaar als demontabel zijn. Met deze wielen heeft men dus de keuze om de wielen achterop de rubberboot te laten tijden een tochtje varen, of om ze er in het geheel af te halen.

Bij het transport moet men dus altijd de punt van de boot optillen, tenzij men kiest voor transportwielen in combinatie met een boegtrolley. Een boegtrolley is een kleine kar die je onder de voorkant (de boeg) van de rubberboot vastzet aan een handgreep of ring. Hierdoor kan je de boot in zijn geheel naar het water rijden en maakt het vervoeren van iedere rubberboot heel erg simpel.

Handtrailer/strandtrailer

Een handtrailer biedt zeer veel gemak voor het vervoeren van de rubberboot of RIB. De handtrailers die hier worden aangeboden zijn geheel verstelbaar en daardoor geschikt voor vrijwel alle boten. Met de simpele maar degelijk uitgevoerde trailers van Kalf vervoert u de iedere rubberboot gemakkelijk naar het water. Het grote voordeel ten opzichte van transportwielen is dat er niet in de spiegel hoeft te worden geboord.

Bent u op zoek naar een trailer voor achter de auto over de weg? Dan raden wij u aan te kijken bij onze boottrailers.