Yam Yam RIB 240TA
Yam RIB 240TA 1995,-

Yam RIB 240TA

€1995,- €1.995,00
Niet op voorraad
Informatie

YAM heeft haar bestaande gamma opblaasboten uitgebreid met een serie die is voorzien van een vaste aluminium V-bodem. Deze YAM RIB 240 TA is daar de kleinste uitvoering van. Het is een uitstekende boot om als tender ingezet te worden. Doordat het een enkelwandige RIB is, is deze extra licht en daardoor bijvoorbeeld makkelijk in de davits te hangen.

YAM RIB 240TA: Lichte en sterke aluminium RIB

De stevige aluminium romp en bodem van de nieuwe TA-serie daarentegen vormt een geheel met de PVC 1100 Decitex drijvers. De ontwerpers van YAM zijn erin geslaagd om een lichte, maar desalniettemin sterke V-romp te ontwikkelen. Dit maakt het mogelijk om met gemak de kleine modellen op het dak van een auto te kunnen vervoeren. De 240TA is het kleinste model en weegt 36 kilogram.

De Yam 240TA RIB is een kleine ribboot die van alle gemakken voorzien is om te functioneren als bijboot bij een groter jacht. Wilt u met zijn tweeën varen of een leuke RIB voor de kinderen, dan is de Yam 240TA RIB een goede optie. Gemaakt van het beste fijngeweven PVC en met extra gelijmde naden, gaat de Yam 240TA RIB lang mee. Dit blijkt ook wel uit de 2-jarige Yamaha garantie. De boot heeft weliswaar kleine afmetingen (242x159cm). Desondanks is de kuipruimte van de boot ruim. Door de beperkte afmeting is het gewicht ook laag en bovendien lager dan veel boten in deze klasse. Hierdoor is de boot uitermate geschikt als bijbootje.

Er is niet ingeleverd op stabiliteit: de relatief grote tubes (doorsnee van 42 cm) zorgen voor ruim voldoende grip op het water. Door de extra scherpe kiel blijft de boot zeer goed wendbaar. Met een kleinere buitenboordmotor tilt u de boot al gemakkelijk in plané. De cones (de uiteinden van de tubes aan de achterkant) zijn bewust afgevlakt. Scherp uitlopende 'cones' gaan eerder kapot.

De boot is uitgerust met een slimme zelflozer waardoor het aan boord netjes en droog blijft. Verder beschikt de boot over meerdere handgrepen waarmee de boot met 2 personen heel gemakkelijk van en naar het water kan worden getild. De D-ringen van de boot zorgen voor gemakkelijke hijsbaarheid in de davits. Hoewel de meeste personen op de tubes zitten tijdens het varen, beschikt deze boot over een midden bankje. Bij het ontwerp van deze RIB is gekozen voor de meest duurzame en weerbestendige materialen. Zo is de complete hull van oersterk pvc en zijn de meegeleverde bank, peddels en andere accessoires van duurzaam en stevig materiaal.

Dan zijn er nog allerlei mogelijke accessoires. Er kunnen transportwielen op gemonteerd worden waardoor van en naar het water rijden heel gemakkelijk wordt, zelfs in uw eentje. Om de boot nog mooier te houden is een rubberbootzeil op maat een goede mogelijkheid (zeker als u de boot in de davits heeft hangen). Op de bank kan een banktas worden geplaatst waarmee u extra opbergruimte realiseert. Standaard worden bij deze aluminium Yam RIB geleverd: voetpomp, peddels, plakset, zitbank.

Waarom kiest u voor deze Yam? Ieder aspect van de Yam 240TA RIB is functioneel. Waar veel RIBs veel toeters en bellen in en rond de boot hebben, schittert deze kleine ribboot in eenvoud. Bij Yam wordt allereerst gekeken hoe een product de beste prestaties behaalt. Alles wat daaraan afdoet wordt van de boot geschrapt. Functionaliteit en effectiviteit zijn de belangrijkste bouwstenen van het ontwerp. Bij de Yam 240TA RIB is goed te zien hoe dit heeft geleid tot het strakke design.

Voorwaarden YAM RIB 240TA

  • 2 jaar garantie
  • Vaarklaar geleverd

Geschikt voor

  • Tot ongeveer 5pk buitenboordmotor (kortstaart). Dat is gelijk aan 3.7kW elektrische buitenboordmotor. Een ideale boot dus voor de sportieve RIB liefhebber. Met een kleinere motor zult u ook al veel plezier van deze boot en haar vaareigenschappen beleven.
Specificaties
Materiaal hull: Aluminium
Lengte (cm): 242
Breedte (cm): 159
Binnenmaat (LxB:
⌀ Diameter Tubes (cm): 42
Aantal luchtkamers: 3
Max. aantal personen: 2-3
Max lading (kg): 380
Max. aantal pk: 5 pk / 3.7 kW
Gewicht (kg): 36
Max. gewicht motor (kg):
Pakmaat (L x B x H in cm):
Kortstaart/langstaart: Kortstaart
Yam Yam RIB 240TA
Reviews
Geen reviews gevonden
Help ons en andere klanten door het schrijven van een review