Hoe plaats je de buitenboordmotor op de boot?

De buitenboordmotor monteren op de boot

  1. Monteer de buitenboordmotor als u de boot stevig heeft aangemeerd aan de kade. Als de boot op het water ligt is het lastig om je evenwicht te bewaren bij het monteren van de motor.
    Houd de (A) draaghendel en de (B) handgreep op de voorkant van de onderbak vast en til de buitenboordmotor op.(indien nodig met de hulp van een tweede persoon)


  2. Om het verdraaien van het bracket te voorkomen, draait u de (A) stuurhendel frictie afstelling naar rechts (handvast).
  3. Draai de stuurhendel 180° zodat hij achterwaarts wijst.
  4. Monteer de buitenboordmotor op de (A) kiellijn van de boot. Dit is het midden van de achterzijde van de boot. Als de motor niet centraal hangt zal de boot moeilijk bestuurbaar zijn. Heeft u hier nog vragen over neem dan gerust contact met ons op.
  5. Zet de buitenboordmotor zo op de spiegel dat hij zo dicht mogelijk bij het midden hangt. Draai de (A) knevelbouten gelijkmatig en stevig aan. Controleer tijdens het varen af en toe of de klemschroeven nog vast zitten, want zij kunnen loskomen door het trillen van de motor. Met losse knevelbouten kan de buitenboordmotor verschuiven op de spiegel of zelfs van de boot afvallen. Zorg ervoor dat de knevelbouten stevig zijn aangedraaid
  6. Bevestig één uiteinde van de kabel aan de (B)veiligheidskabelbevestiging en het andere uiteinde aan een stevig bevestigingspunt op de boot. Anders kunt u de motor geheel verliezen wanneer hij loskomt en van de spiegel in het water tuimelt.
  7. Draai de (A) stuurhendel frictie afstelling naar links om de stuurfrictie in te stellen naar uw voorkeur. Hanteer niet te veel weerstand is, dit maakt het moeilijk om te sturen, wat tot een gevaarlijke situatie zou kunnen leiden.
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »