Fluistermotor met 36 tot 50 LBS stuwkracht

22
De fluistermotoren van 36 tot 50 lbs stuwkracht noemen wij de middenklassers. Dit zijn fluistermotoren die allemaal werken op 12 volt en daardoor aan één 12 volt accu genoeg hebben. Let goed op dat u een fluistermotor met de juiste kracht koopt.
Lees meer
Sorteren op:

Niets is zo vervelend als niet goed vooruit kunnen komen met uw rubberboot of sloep. De stuwkracht bepaalt niet zo zeer de snelheid, maar wel de kracht en de wendbaarheid van de boot.

Accu's voor 36 tot 50 lbs fluistermotoren

De meest gangbare accu is een loodzuur accu. Dit zijn veelal onderhoudsvrije accu's die u niet hoeft bij te vullen. Let er bij deze accu's wel op dat u deze niet te ver ontlaadt. Daarmee kunt u de accu onherstelbaar beschadigen. Bij een fluistermotor van 36 tot 50 lbs verkopen wij meestal een 80 tot een 105Ah semi-tractie loodzuur accu.

Een alternatief is een lithium accu. Dit type accu is wel kostbaarder dan loodaccu's, maar de langere levensduur en het lage gewicht zijn grote voordelen.

Traploos of met standenschakelaar

Een fluistermotor heeft standaard een stappenschakelaar, maar kan ook traploos zijn uitgevoerd. Vergelijk dit met een auto die handgeschakeld of automaat is. De motor met standenschakelaar schakelt geleidelijk waardoor de kracht preciezer kan worden afgesteld. Dit maakt de traploze fluistermotor ook een stuk efficienter. De belangrijkste traploze fluistermotor in de categorie 36-50 lbs is de Minn Kota Endura Max. Motoren met standenschakelaar zijn er in vele soorten en maten. Wij verkopen in deze categorie Minn Kota (Endura C2-serie), Rhino (VX-serie), Haswing (Osapian serie) en Motorguide.

Meer advies nodig? Raadpleeg onze adviespagina's over elektrisch varen. Hier berekent u onder andere hoeveel lbs uw fluistermotor nodig heeft.

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »