2 persoons rubberboot

24
Een 2-persoon rubberboot kiest u als u alleen of met nog een iemand wilt varen. Gemakkelijk hanteerbare rubberbootjes, goed te gebruiken als bijboot of visboot. Tweepersoons rubberboten zowel in het budget als in het hogere budget segment.
Lees meer
Sorteren op:

Of de boten op deze pagina geschikt zijn ligt er wel aan waar u de boot voor gebruikt. Een rubberboot heeft vaak een behoorlijk draaggewicht, maar dat betekent niet dat u per se comfortabel zit met zijn tweeën. Bedenk dus goed wat het doel van de boot is en wat belangrijker is: comfort of draagbaarheid.

2-persoons bijboot

Een bijboot die gebruikt wordt om van en naar de kade te varen, hoeft meestal niet heel comfortabel te zijn. Dat de bijboot weinig ruimte inneemt is het belangrijkste. In dat geval volstaat voor twee personen een rubberboot van minimaal 2 meter lengte. Als u toch iets ruimer wilt zitten dient u minimaal 2.30 meter aan te schaffen. Houdt er ook rekening mee dat kleinere rubberboten kleinere drijvers hebben. Hierdoor zit u ook wat minder beschut. In het algemeen geldt: hoe groter de boot, hoe beter u beschermt bent tegen golfslag.

Rubberboot voor twee recreanten

Rubberboten voor kinderen of voor een klein gezin. Voor deze groep is een boot van minimaal 2.30 meter wel nodig. Als het bootje door twee kinderen wordt gebruikt kan zelfs 2 meter al voldoen. Maar let op: kleine kinderen worden groot..

Rubberboot voor het vissen

Afhangende van gewicht en omvang van de vissers, heeft u meestal geen grote rubberboot nodig. Veel vissers willen de boot makkelijk in- en uit het water kunnen halen. Voor één visser is een boot van 2 meter prima. Ook zijn er veel vissers die zweren bij extreem kleine rubberboten (en zelfs bellyboten). Als u met twee volwassenen gaat vissen en wat ruimte over wilt houden voor materieel is een rubberboot van minimaal 2.30 wel aan te raden. 

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »