Talamex Talamex Aqualine 230 rubberboot met lattenbodem
Talamex Aqualine 230 rubberboot met lattenbodem 500,-

Talamex Aqualine 230 rubberboot met lattenbodem

€500,- €500,00
Niet op voorraad
 • Specialist in boten met elektrische buitenboordmotor
 • Echte showroom in Warmond
 • Vanaf €50,- gratis bezorgd
 • Bel of mail ons voor advies
 • 3-5 dagen levertijd
Informatie

Over de Talamex aqualine

De Talamex QLS 230 is onderdeel van de Aqualine serie van Talamex. U zoekt een betaalbare maar degelijke boot, geschikt voor jong en oud en met een complete standaard uitrusting? Dan is de Talamex Aqualine de boot voor u. Talamex Aqualine Opblaasboten zijn kwalitatief goede boten met een basic uitrusting. In het standaard pakket van de Aqualine Opblaasboten zit o.a.:

 • Reparatieset
 • Zitbank
 • Peddels
 • RVS sleepogen
 • Aanmeerlijn
 • Hijsogen
 • Paktas
 • Stootrand op de drijvers voor extra bescherming
 • Handpomp
 • Lensplug

QLS-lattenbodem

De Talamex Aqualine QLS met lattenbodem is een boot zonder opblaasbare kiel. De boot is snel vaarklaar te maken en kan makkelijk klein verpakt worden. De boot is dankzij de lattenbodem makkelijk op te rollen en licht van gewicht. Hierdoor gaat het te water laten zeer gemakkelijk. De QLS-Lattenbodem is uitermate geschikt voor kortere vaartochten of als tenderboot. Zeer geschikt om kleine stukjes mee te varen. Wilt u langere tochten varen zonder al te veel geld uit te geven? Dan raden wij de aqualine met aluminium bodem aan.

Op alle boten wordt 2 jaar garantie gegeven en alle Talamex boten zijn door de Dutch Marine Inspection CE gecerticeerd waardoor ze aan alle Europese eisen voldoen.

Talamex Aqualine QLS 230

De Aqualine 230 van Talamex is 230 cm lang en 134 cm breed. Er kan met een 4pk kortstaart  achter worden gevaren. Deze boot heeft een lattenbodem en een maximum laadgewicht van 325 kg. De pakmaten van de boot zijn 96 x 50 x 30 cm en het geheel weegt 18,8 kg. De boot heeft 3 luchtkamers en de diameter van de tube is 36cm. De boot is in zijn geheel vervaardigd van grijs PVC. De boot is geschikt voor maximaal 2+1 personen (2 volwassenen en 1 kind). Deze rubberboot wordt standaard geleverd met twee peddels, een reparatieset, paktas en handpomp. De boot heeft een driekamer luchtsysteem voor optimale veiligheid. Daarnaast heeft de boot een handige lensplug, waardoor je de boot van binnenuit leeg laat lopen. Het houten bankje is verstelbaar op meerdere posities. Tip: vergeet uw boot van talamex niet te registreren na aankoop!

Klantvraag over de Talamex Aqualine QLS 230

Advies over betaalbare rubberboot met fluistermotor

In de zomervakantie willen wij een bootje meenemen met een kleine motor, voor 3 personen, (2 volwassen en 1 kind). Uiteraard moet alles compleet zijn. Hoelang kun je met deze motor varen en wat is de snelheid? Hoeveel ruimte neemt dit alles bij elkaar in beslag en wat is het totale gewicht?

Mijn oog viel op: Talamex Aqualine QLS 230 met een Talamex TM40 fluistermotor. Wellicht heeft u aanvullende informatie en advies.

Antwoord

De Aqualine is een van goedkopere rubberboten, die nog wel redelijk goed is. Deze boot is helemaal compleet uitgerust en klaar om te varen. 

Paar opmerkingen over de set:

- Met deze set kun je, afhankelijk van vaargedrag en omstandigheden 2 tot 5 uur varen. De snelheid is maximaal 6 km/u.

- De boot compleet weegt nog geen 24 kg. De motor weegt +/- 8kg. Het enige zware is de loodaccu van 25 kg. Eventueel kan deze set ook met een iets lichtere accu (80Ah ipv 105Ah). Daarmee wordt de vaartijd wel met ongeveer 20-30% beperkt. Het scheelt ongeveer 8 kg in gewicht. Een ander alternatief is een lithium accu (Rebelcell 12v50). Dan wordt de set wel +/- 350 euro duurder.

Mijn advies

- Een 230 boot met twee volwassenen en een kind kan best krap zijn. Ik zou u aanraden minimaal een 270 te nemen en als mogelijk meer richting de 3 meter te gaan.

- De Aqualine is een budgetboot. Een prima boot, maar als het budget het toelaat is de stap naar de Talamex comfortline wel aan te raden (betere naden, doek, mooier uitgerust etc.). Bekijk hier een andere aanbieding met de Comfortline 300.

Specificaties
Vloer: Lattenbodem
Gewicht (kg): 18,8
Lengte (cm): 230
Breedte (cm): 134
⌀ Diameter Tubes (cm): 36
Max. lading (kg): 325
Max. aantal personen: 2 + 1
Max. aantal pk: 4
Aantal luchtkamers: 3
Kleur: Kleur
Binnenmaat (LxB in cm):
Pakmaat (cm):
Kortstaart/langstaart: Kortstaart
Talamex Talamex Aqualine 230 rubberboot met lattenbodem
Reviews
Geen reviews gevonden
Help ons en andere klanten door het schrijven van een review
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »