Torqeedo Cruise elektrische buitenboordmotoren

5
Torqeedo Cruise Elektrische Buitenboordmotoren zijn beschikbaar in 3.0, 6.0, 10.0 en 12.0. Dit is vergelijkbaar met 6 pk, 9.9pk en 25pk. Los of i.c.m. accupakket.
Lees meer
Sorteren op:

De Torqeedo Cruise modellen zijn ontworpen voor motorboten, rubberboten en commerciële gebruikers.
Cruise motoren hebben een ingebouwde boordcomputer met GPS en display met informatie zoals snelheid, gevraagd vermogen, laadtoestand en het resterende bereik, *zelfs met batterijen van derden.
Ze hebben een robuust, slijtvast ontwerp dankzij kenmerken zoals een behuizing die waterdicht is tot IP67, pylonen gemaakt van aluminium voor maritieme toepassingen en beschikken over een speciaal versterkte vin.
Dankzij de speciaal ontwikkelde propellers en andere Torqeedo componenten is het een zeer indrukwekkend pakket.
De Cruise 10.0 heeft een technische update voor het vaarseizoen 2021.
Een nieuw communicatiesysteem, TorqLink, waarmee het snellere en nauwkeurigere gegevensuitwisseling tussen systeemcomponenten mogelijk maakt.
De Cruise modellen zijn geschikt voor zoet en zout water.
Zowel verkrijgbaar met afstandsbediening (R) of tiller (T), in 3,0 kW, 6,0 kW en 12.0 kw en 10,0 kW als Tiller versie. 

De Torqeedo Cruise is het schone en stille alternatief voor benzinemotoren tot 25 PK.
Door het hoge koppel heeft u altijd voldoende power.

Welke motor voor mijn boot?

Realiseert u zich wel dat elke boot anders is. Een slanke, lichte boot vaart bijvoorbeeld efficiënter dan een brede en zware. Maar ook het vaargebied is van belang. Bij varen op beschut water en voor kortere afstanden kan een lichtere motor toegepast worden dan bij varen op ruim water.
 

Hoe hard kan ik varen?

Als u de juiste motor kiest (zie hierboven) kunt u over het algemeen de rompsnelheid van uw boot behalen. Dat is voor niet planerende boten ook eigenlijk de maximum snelheid. Het is de snelheid waarbij de golflengte van de boeggolf net zo lang is als waterlijnlengte van uw boot. Hoe dichter bij die rompsnelheid, hoe meer energie wordt verbruikt (of verspild) voor het maken van golven. Een meer economische kruissnelheid ligt dus iets lager. Hier een indicatie:


Let wel, dit zijn gemiddelden, want niet elke boot vaart hetzelfde!

HOE LANG KAN IK VAREN?

Dat hangt natuurlijk af van uw behoefte. Onderstaand geven we wat voorbeelden van boten die zijn uitgerust met Torqeedo Cruise R/T motoren en  Torqeedo Power lithium accu’s:

Bovenstaande actieradius kan verdubbeld worden door een dubbel accupakket te installeren.

 

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »