Fluistermotoren (12V)

62
Een fluistermotor of trolling motor is een kleine elektrische motor om zeer rustig met een boot te varen. Oorspronkelijk worden fluistermotoren voornamelijk door vissers gebruikt. Tegenwoordig ook steeds meer door recreanten.
Lees meer
Sorteren op:
Aanbieding
Aanbieding
€240,00 €209,-

Fluistermotoren werken op 12 volt. Hierdoor hebben ze maar één accu nodig. Hoewel er ook 24V fluistermotoren zijn, scharen wij die onder de categorie elektrische buitenboordmotoren. Fluistermotoren zijn er vanaf 18lbs tot en met 70lbs (ongeveer 0,4 tot en met 1,6pk). Fluistermotoren zorgen voor nauwelijks geluid zodat u in stilte kunt varen.

Fluistermotor Merken

Het bekendste en tevens het beste merk is Minn Kota. Dit merk heeft een breed assortiment en de kwaliteit is altijd heel hoog. Daaronder zit het Duitse merk Rhino. Dit merk staat vooral bekend door de stevige behuizing en komt wat betreft de kwaliteit in de buurt van Minn Kota. Die laatste is over het algemeen wel wat zuiniger. Motorguide wordt in Nederland vrij weinig verkocht, maar is een gedegen concurrent van deze twee merken. 

Voor een krapper budget zijn er de Haswing fluistermotoren. Deze Osapian-serie wordt al jaren veel verkocht en steekt uit boven de overige Chinese import-motoren. Tenslotte is er de Talamex fluistermotor van de Nederlandse watersportgroothandel Lankhorst Taselaar.

Standenschakelaar of traploze fluistermotor

Het belangrijkste onderscheid tussen de diverse motoren is het gebruik van een standenschakelaar of een traploze snelheidsregeling. Een standenschakelaar (of stappenschakelaar) is een simpele versnellingsbak met meestal vijf versnellingen vooruit en drie achteruit. Dit systeem is vooral geschikt voor vissers en als u de motor heel weinig gebruikt. Bij intensiever gebruik raden wij een fluistermotor met traploze snelheidsregeling aan. Zo'n systeem schakelt geleidelijk, waardoor de snelheid van de boot veel preciezer kan worden afgesteld. In de praktijk gaat een traploos systeem ook veel minder snel kapot dan een trappenschakelaar. Tenslotte is een traploze motor aanzienlijk zuiniger. 

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »