Klantvragen en eerdere offertes over rubberboten en RIB boten

Hier hebben we enkele klantvragen op een rij gezet over rubberboten en RIB boten om een beeld te geven van het advies wat wij geven.

Rubberboot circa 3 meter met elektrische buitenboordmotor

Ben op zoek naar een rubberboot die gemakkelijk mee kan op vakantie. Bij voorkeur met een airdeck (kleiner, makkelijker in elkaar, lichter). Boot is voor 2 volwassenen en een kind. Ook graag een overzicht van alle mogelijke accessoires.

Antwoord

Naar aanleiding van ons gesprek in de winkel zojuist, stuur ik u hierbij nog een overzicht van de mogelijkheden en kosten. Zoals besproken wilt u het liefste een airdeck (kleiner, makkelijker in elkaar, lichter) en een boot van +/- 3 meter. Voor uw doel is dit een goede keuze.

Als u op zoek bent naar een kwaliteitsboot- en motor waar u vele jaren plezier van zult hebben, dan kan ik de volgende sets aanraden:

- Zodiac Cadet 310 Airdeck + Torqeedo Travel 1003C elektrische buitenboordmotor

- Zodiac Cadet 310 Airdeck + Torqeedo Travel 1003CC (+extra accu)

Alternatief:

- Talamex Highline Airdeck + Torqeedo Travel 1003C

- Totaal met setkorting: EUR 3050

De Talamex boot is een van de betere rubberboten op de markt, maar heeft niet de bewezen kwaliteit van Zodiac.

Mogelijke accessoires

De boot met motor worden compleet en vaarklaar geleverd. Als u geïnteresseerd bent in uitbreidingen kunnen we u het volgende aanbieden:

- Draagtassenset Torqeedo

- Reserve-onderdelen set Torqeedo

- Reserveschroef Torqeedo

- Banktas rubberboot

- Toplicht voor rubberboot op batterij (om 's avonds / in schemering te varen)

- 2-componenten plakset

- Buitenboordmotorslot gekeurd

 

 

Rubberboot advies: 4 volwassenen en 2 kinderen

Ik wil volgend voorjaar of eind van dit seizoen met een goede deal een rubberboot set kopen. Ik kwam op jullie website terecht welke ik erg informatief vind. Misschien kunnen jullie op basis van onderstaande wensen mij iets aanraden.

 • Moet van goede kwaliteit zijn
 • Tussen de 3000-3500 euro
 • 4 volwassenen en 2 kinderen en dan ook nog wat ruimte voor bagage
 • Buitenboordmotor krachtig genoeg voor 4 volwassenen en ook krachtig genoeg om met 2 personen wat sneller te gaan.
 • Ook een elektrische fluistermotor
 • In de toekomst biminitop erop
 • Makkelijk te vervoeren en gemakkelijk constant in en uit elkaar te halen Door twee personen uit het water te halen (strandwielen nodig?)
 • Door twee personen te tillen
 • Moet in stationwagon passen
 • Motor moet ook zonder problemen horizontaal te vervoeren zijn in mijn auto
 • De buitenboord benzinemotor moet ook stil zijn.

 

Antwoord:

Gezien je met 4 volwassenen en 2 kinderen wil varen raden we je toch wel een rubberboot van 3,5 meter aan. Aangezien je het makkelijk wilt kunnen vervoeren raden we je een Yamaha motor aan (die mogen op iedere kant liggen). Als je de boot met twee mensen (ik ga nu uit van 2 volwassen mannen) makkelijk wil kunnen tillen is een Zodiac de beste optie. Dit zijn kwalitatief erg sterke boten, terwijl ze niet erg veel wegen. Als je dit neemt in combinatie met een Minn Kota 50 LBS complete set dan heb je denk ik alles wat je nodig hebt. Een bimini-top kan er altijd later op worden gezet.

 

 • - Zodiac Cadet 350. Klik hier voor meer productinformatie.
 • - Yamaha 6pk buitenboordmotor (4-takt kortstaart). Klik hier voor meer productinformatie.
 • - Minn Kota 50 LBS complete set met 105Ah accu. Klik hier voor meer info over deze set.

 

Dit geheel is ongeveer 5 procent boven je budget. Dan heb je wel zonder enige twijfel, kwalitatief gezien de beste boot, de beste benzinemotor en de elektromotor die er op de markt te verkrijgen is. Mocht je dit toch iets te veel vinden dan hoor ik dat graag dan kunnen we kijken naar een iets goedkopere boot of motor. Over de strandwielen: dit is handig om je boot te vervoeren maar voor het uit het water laden heb je er niets aan. Ik zou eerst kijken hoe makkelijk je de boot zonder strandwielen kan hanteren. Die wielen kunnen altijd laten worden toegevoegd. Een boot van 3,5 meter kan je met 2 personen in en uit het water halen, zolang het maar aan een geschikte kade is (laag en gras).

Rubberboot/bijboot voor Caribisch gebied

Ik heb een Talamex Comfortline 2.50 (uit 2013) en een Mercuri 3,5 pk uit 2017. Beide zijn zeer weinig gebruikt en in goede staat. Omdat ik voor langere tijd naar Caribisch gebied ga wil ik boot inruilen tegen een grotere boot (max 2.90 i.v.m. ruimte voordek) met losse aluminium bodem en sterkere motor. Welke boot en motor adviseren jullie? Budget maximaal 2500 euro.

Antwoord

Aangezien je naar het Caribisch gebied gaat (zout water en veel zon), raden wij aan om voor een boot te gaan van hypalon/neopreen of een beter pvc doek dan de Talamex Comfortline. Hoewel hypalon het beste is tegen UV en zout water, valt het hoogstwaarschijnlijk buiten budget.

Ik heb hieronder twee sets op een rijtje gezet waarvan wij denken dat ze geschikt voor je zijn. Als de motor en de boot in goede staar zijn dan willen we €600,- inruilkorting geven. Op marktplaats zal je er waarschijnlijk iets meer voor kunnen krijgen. Enkele geschikte sets:

Het zijn allemaal kwalitatief zeer goede boten, van het beste pvc. Zodiac is wat ons betreft de boot van met het beste doek. Dit is zeer aan te raden als de boot op zout water vaart en veel zonlicht krijgt.

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »