Minn Kota Minn Kota Endura 55 lbs complete set met 105Ah accu, accubak en acculader
Minn Kota Endura 55 lbs complete set met 105Ah accu, accubak en acculader 636,-

Minn Kota Endura 55 lbs complete set met 105Ah accu, accubak en acculader

€636,- €636,00
Niet op voorraad
Informatie

Complete set Minn Kota Endura 55 C2 Fluistermotor i.c.m. 105Ah semi-tractie accu voor extra diepe ontlading, een 10A acculader en een accubak met accu-indicatie. De Minn Kota Endura 55 C2 is de krachtigste fluistermotor in de instap-serie van Minn Kota. Dit is de originele fluistermotor. Vaak geïmiteerd, nooit overtroffen. Wat betreft behuizing, kwaliteit van de motor en efficiëntie is dit de absolute nummer één fluistermotor in zijn segment. Minn Kota Endura motoren hebben 2 jaar garantie op de motor en levenslange garantie op de schacht.

Prestaties Set Minn Kota Endura 55 C2 Fluistermotor met 105Ah accu

De Endura 55 lbs werkt ondanks haar grote kracht nog wel op 12 volt. Dit zorgt ervoor dat u slechts één accu aan boord hoeft te nemen. Met een 24v motor zit je al met 2 zware loodaccu's. Eventueel kunt u voor extra vaartijd natuurlijk wel een extra accu meenemen. De fluistermotor heeft een relatief laag gewicht (12kg). De accu is weliswaar met 25kg wel zwaarder. Door de gemakkelijke accubak hoeft u de accu nooit meer uit de accubak te halen. Hierin kan de accu ook gewoon worden opgeladen. De accubak is voorzien van een handige hendel waarmee u het behoorlijke gewicht toch gemakkelijk kunt dragen. Ter vergelijking heeft een kleine buitenboordmotor al snel een gewicht van 25 kg en een volle benzinetank is ook snel boven de 15 kg.

Met de meegeleverde 105Ah accu kan afhankelijk van de vaaromstandigheden (golfslag, open plas of rustig slootje etc.) en het vaar gedrag (veel volgas, of matig gebruik) tussen de 1 en 6 uur worden gevaren. Gemiddeld vaart u met een 105ah accu op een 55lbs Minn Kota Endura tegen de 3 uur. Het stroomverbruik op vol gas ligt rond de 50A. Houdt er rekening mee dat het stroomverbruik bij het op gang komen van de motor zo'n 10% hoger ligt. U zult merken dat het verbruik in de hoogste versnelling aanzienlijk hoger is dan op halfgas of 70%.

Met een kleine boot kunt u in de hoogste versnelling en afhankelijk van de omstandigheden en type boot rekenen op ongeveer 6 km/u snelheid. Wij raden deze Endura 55 aan bij middelgrote rubberboten, visboten, kleine sloepen en zeilboten tot 5 meter.

Waarom een Minn Kota Endura fluistermotor?

De Endura C2 modellen zijn al vele jaren de meest populaire motoren van Minn Kota. En waar anderen proberen te imiteren daar gaat de Endura C2 weer een stap verder.
Als enige motor in deze klasse is de Endura C2 uitgerust met een testknop voor de accuindicatie. Een unicum voor een elektromotor in deze prijsklasse.

De snelheidsregulering geeft je 100% onder controle met de 8-standenschakelaar! Vijf standen vooruit, neutraal en 3 achteruit.

Uiteraard is de Endura C2 uitgevoerd met de Minn Kota onverwoestbare composieten schacht en telescopische stuurhandle, verlengbaar met 15 cm! De schroef van een Endura C2 is van het type PowerProp voor een optimaal rendement.

Schachtlengte Minn Kota Endura 55

Als enige in de Endura serie is de 55 beschikbaar in 2 schachtlengtes: 91 cm en 107 cm. De hoogte van beide motoren is verstelbaar, maar voor meer vaargemak kiest u als u een veel hogere spiegel heeft voor schachtlengte van 107 cm. Voor bepaalde zeilboten is een 107cm aan te raden. De standaardhoogte van 91cm is voor verreweg de meeste boten voldoende.

Korte details Minn Kota Endura 55

Algemeen
Model Endura C2
Stroomverbruik 50 A
Voltage 12
Minn Kota kenmerken
Schacht 91 cm
Stuwkracht 55 lbs
Vaargebied zoet water
Snelheidsregeling Standenschakelaar
Specificaties
Meegeleverd in het pakket: Minn Kota Endura C2 55 fluistermotor + 105Ah semi-tractie loodzuuraccu + Talamex Smart Acculader 10A + Talamex Powered 60A accubak
Motor type: Minn Kota Endura C2 55 Fluistermotor met 5 standen voor en 3 achteruit
Accu type: VMF 105Ah semi-tractie loodzuuraccu
Lader type: Talamex Smart Acculader 10A
Gewicht motor: 12 kg
Gewicht accu: 26,7 kg
Capaciteit accu (Ah): 105
Laadtijd: +/- 7 á 8 uur
Schatting vaarduur (zeer afhankelijk van het vaargedrag, de boot en de omstandigheden. Hier kunnen geen rechten aan worden ontleend): ca. 2-5 uur
Geschikt voor zout water: Nee
Geschikt voor: Boten tot maximaal1100 kg en 6,5 meter lengte.
Minn Kota Minn Kota Endura 55 lbs complete set met 105Ah accu, accubak en acculader
Reviews
Geen reviews gevonden
Help ons en andere klanten door het schrijven van een review
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »