Boegmotoren en Fishfinders

Fishfinders of dieptemeters van alle merken: Humminbird, Garmin, Lowrance en Raymarine. Met uiteenlopende specificaties zoals met downscan en kaartplotter.
Lees meer

Een Fishfinder. Het woord zegt het al: een instrument om vissen te vinden. Dit doet het door reflecties van geluidsbewegingen te detecteren. Hiermee is de techniek vergelijkbaar met sonar. Moderne fishfinders geven de resultaten van de metingen 'live' weer op een (kleuren)scherm. Vervolgens kan de visser deze data analyseren en interpreteren om vissen te onderscheiden van afval, gruis, water en de bodem.

Fishfinders zijn door de jaren steeds geavanceerder geworden. Techniek die eerst alleen voor professionals beschikbaar was, is nu ook voor professionals binnen bereik. Verder is er ook steeds meer integratie mogelijk tussen de fishfinder en andere apparatuur aan boord, zoals de boegmotor. Een goed voorbeeld hiervan is de i-Pilot Link techniek in bepaalde Minn Kota boegmotoren.

De bekendste merken fishfinders zijn: Humminbird (verregaande integratie met Minn Kota mogelijk), Raymarine, Garmin, Lowrance, Toslon of een Deeper fishfinder.

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »