Elektrische buitenboordmotor of fluistermotor en accu's en acculaders

540
Bekijk hier alle fluistermotoren, elektrische buitenboordmotoren, accu’s en alle andere toebehoren om elektrisch te varen. Vergelijk de complete en vaarklare elektromotor sets, online of in de echte winkel.
Lees meer
Sorteer op:

Met een ruim aanbod elektrische buitenboordmotoren bedient Boot4 zowel de recreant als de sportvisser. De webshop en winkel onderscheiden zich door advies op maat, een ruim aanbod kwaliteitsmotoren van alle grote merken én een ruim aanbod complete vaarsets. Zowel een betaalbare fluistermotor als een vervanging van een 20 PK benzinemotor. Verder zijn motoren vrijwel altijd ruim op voorraad en lenen we motoren uit om een proefvaart te maken op de eigen boot. Heeft u een vraag? Bezoek onze showroom midden in de randstad of neem contact met ons op voor persoonlijk advies over een elektrische aandrijving voor uw boot.

Hoe presteert een elektrische buitenboordmotor?

De snelheid van de uw boot met een elektrische buitenboordmotor hangt af van de boot, het vermogen van de motor en van de omstandigheden op het water. Een fluistermotor gaat in de regel ongeveer 4-7 km/u. Dit is wel afhankelijk van de omstandigheden zoals het gewicht en grootte van de boot en de weersomstandigheden. Een Torqeedo Travel 1003/1103c is vergelijkbaar met een 3 á 4 pk benzinemotor en gaat op een kleine rubberboot of polyester boot maximaal ongeveer 12 km/u. Een Torqeedo Cruise is vergelijkbaar met een 5 tot 20 pk benzinemotor. Krachtigere motoren gaan al snel sneller dan 20 km/u. Houdt er rekening mee dat u boven de 20 km/u een vaarbewijs nodig heeft. Meer vermogen vertaalt zich lang niet altijd direct in meer snelheid.

Met normaal vaargedrag en een standaard accu (100Ah lood / 50Ah lithium) vaart u meestal minimaal 3 uur op een accu. Met rustig vaargedrag kunt u dit fors verlengen. Als u harder vaart gaat uw verbruik exponentieel omhoog. Langer varen? Neem een reserve-accu mee.

Lees meer advies op onze adviespagina's of neem contact met ons op.