Minn Kota Fluistermotor en Elektrische Varen Sets

21
De marktleider in fluistermotoren is Minn Kota. Het merk is vooral bekend door de 12 volt fluistermotoren. Verder is dit Amerikaanse merk groot in boegmotoren voor vissers en elektrische buitenboordmotoren.
Lees meer
Sorteren op:
Aanbieding

Minn Kota is synoniem voor fluistermotor en elektrisch varen. Vooral onder vissers is het merk echt een begrip. Ook steeds meer recreanten varen graag met een Minn Kota. Het Amerikaanse merk heeft een breed assortiment aan simpele fluistermotoren voor de beginnende watersporter, maar ook boegmotoren voor de echt professionele sportvisser. Er zijn diverse series op de markt:

Fluistermotoren: Endura, Endura Max, Traxxis, EO, Riptide

Allereerst is de Endura C2 hét basismodel fluistermotor op 12 volt. Vaak geïmiteerd, nooit geëvenaard. Beschikbaar in de varianten van 30 tot 55 lbs. Alle modellen hebben een schachtlengte van 91 cm. Alleen de Endura 30 lbs heeft een schachtlengte van 76 cm en de Endura 55 heeft twee uitvoeringen: een met 91 cm en een met 107cm. Een Endura C2 fluistermotor is duurder dan de concurrerende Haswing Osapian of Talamex fluistermotoren. Dit is wel te merken aan de kwaliteit. Vooral de veel steviger behuizing en de verbeterde stuurknuppel zorgen voor een robuuster product. Beschikbaar in de varianten 30, 34, 40, 45, 50 en 55 lbs.

Daarboven zit de Endura Max: de fluistermotor met met traploze snelheidsregeling en de beroemde Minn Kota Digital Maximizer voor tot 5x meer vaartijd. De motor is veel efficiënter dan normale fluistermotoren. Door de traploze snelheidsregeling stelt u de kracht veel preciezer in waardoor er minder energieverlies optreedt. Hierdoor wordt u vaartijd een stuk langer op één accu. Op Boot4.nl bieden we zowel losse Endura Max motoren als complete sets met bijbehorende accu, accubak, lader en alle benodigde bekabeling aan.

De Minn Kota Traxxis serie heeft een 45, 55, 70 en 80 pond versie. De laatste twee modellen zijn 24 volt. De Traxxis wordt altijd op de spiegel/motorplank gemonteerd. De 45 en 55 lbs modellen hebben een staartlengte van 91 cm. De Traxxis 55, 70 en 80 lbs hebben een schachtlengte van 107 cm. Alle motoren zijn in hoogte verstelbaar dus kunnen voor praktisch iedere boot worden ingezet. Traxxis modellen hebben ook een traploze snelheidsregeling en zijn zeer efficiënt en nog net wat meer high-end dan de Endura Maxx. De Traxxis-serie is traploos en heeft daarmee ook de vermaarde Maximizer van Minn Kota waarmee het stroomgebruik sterk wordt verminderd. Bij trolling, slepen bij het vissen, heeft dit ook grote voordelen. Nieuw is ook de laadindicator waarmee de status van de accu kan worden gecheckt. Kortom: De Traxxis modellen zijn weer een trapje hoger, door de extra stevige behuizing en de verticaal verstelbare stuurhendel. Wij bieden de Traxxis zowel los aan als in complete elektrische vaarsets met accu, bak en lader.

Minn Kota Riptide motoren zijn geschikt tegen zout water. Speciaal aan de Riptide-serie is dat ze bescherming bieden tegen corrosie effecten van zout water. De speciale legeringen en aluminium bovenarmen zorgen daarvoor. De metalen die in de Riptide worden gebruikt krijgen een zwaar reinigingsproces voordat ze worden geanodiseerd of gecoat met een speciale zink-dichromaat beschermlaag. Alle componenten worden vervolgens afgewerkt met een duurzame 5mm TGIC polyester, poedercoating verf. Dit heeft u een ongeëvenaarde bescherming tegen corrosie.

De EO is dé enige echte elektrische buitenboordmotor van Minn Kota. E/O oftewel Electric Outboard modellen van zijn een echte concurrent van de kleine benzinemotor. Traploze elektromotoren beschikbaar in 540 watt en 1 kW. E/O motoren kunnen lange tijd varen zonder gevaar voor oververhitting. Anders dan een fluistermotor is een Minn Kota EO wel geschikt om lange tijd op volspanning te varen.

Boegmotoren: Ulterra, Terrova, PowerDrive en Ultrex

Naast deze hekmotoren die op de motorplank achter de boot worden geplaatst, heeft het merk een breed scala boegmotoren. Deze zijn gemaakt voor boegmontage en worden gebruikt om te vissen. De bekendste series zijn de Ulterra, Terrova, PowerDrive en Ultrex.

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »