Minn Kota Minn Kota Endura 40 lbs Fluistermotor set
Minn Kota Endura 40 lbs Fluistermotor set 540,-

Minn Kota Endura 40 lbs Fluistermotor set

€540,- €540,00
Niet op voorraad
Informatie

Minn Kota Endura 40 C2 Complete Vaarset

In het kort: complete set van een Minn Kota Endura 40lbs, een 105Ah vaaraccu semi-tractie, 10A lader en een accubak. U heeft verder niets meer nodig bij deze set.

Complete elektrische vaarset met een Minn Kota Endura 40 lbs C2, een 105 Ah semi-tractie accu, een 10A acculader en een geavanceerde accubak met accu-indicatie. Deze Endura is de beste fluistermotor in zijn soort hoewel de prijs niet ver van de concurrentie ligt. Met de meegeleverde 105Ah accu ligt de vaartijd rond de 3 uur, en op lagere snelheden zelfs een stuk hoger. Met de meegeleverde 10A lader heeft u de accu in 7 á 8 uur volledig geladen. De accu kan gewoon in de Powered Accubak blijven liggen. U sluit de motor of lader gewoon aan op de schroefdraden aan de buitenkant van de accubak. Door het handvat op de accubak en het lage gewicht van de fluistermotor is het geheel heel handzaam.

Waarom de Minn Kota Endura C2 40 lbs fluistermotor?

De Minn Kota Endura serie motoren zijn voorzien van een ergonomische, zes-inch telescopische handgreep voor comfortabel, licht sturen. Met de Power Prop propellor krijgt u extra vermogen om beter door begroeiing heen te varen.

Het bracket van de Endura 40 is een ijzersterke bevestiging die onovertroffen is door andere merken. Het speciale composiet materiaal is bestand tegen buigen en UV-schade.

Handige schakelmodule: 5 standen vooruit, 3 standen achteruit. Bij een goedkopere fluistermotor wiebelt de stuurknuppel vaak en is de stand niet accuraat. Bij de Minn Kota is door de jarenlange ontwikkeling een topproduct ontstaan met een zeer sterke stappenschakelaar.

De schacht is bijzonder stevig. Buigingen en deuken worden hiermee verleden tijd. Minn Kota geeft zelfs levenslange garantie op de composiet schacht! Sterker dan staal,  gegarandeerd voor het leven.

Er zit standaard 2 jaar garantie op de hele motor.

Geen enkele concurrerende fluistermotor blijft koeler of is stiller dan een Minn Kota. De extra grote spoelen en collectoren voeren warmte goed af, wat resulteert in koelere werking, langere batterij duur en een langere levensduur van de motor. Het unieke lagersysteem zorgt voor een vermindering van de wrijving waardoor de fluistermotor nog minder geluid produceert. Dat merk je: je hoort de motor bijna niet aankomen.

Prestaties Minn Kota Endura C2 40 lbs met 105Ah accu

Met een laag gewicht van ongeveer 9 kg (ter vergelijking, een kleine benzinemotor weegt al snel 20kg) heeft de Minn Kota Endura stuwkracht voor een totale waterverplaatsing van ongeveer 600kg. De kleine 40lbs Endura wordt het meest gebruikt in combinatie met kleine visboten en ook veel met rubberboten. De maximale snelheid ligt rond de 7 tot 8 km/u. Op een rubberboot met een rechte spiegel zal dit lager liggen, rond de 5 tot 6 km/u. Dit hangt allemaal af van de specifieke boot en de omstandigheden.

De Minn Kota Endura C2 modellen zijn bijzonder zuinig, zo ook de 40lbs variant. Het stroomverbruik ligt op vol vermogen op 27 Ampere en 30 A bij het op gang komen. Met de aangeraden accu (105Ah semi-tractie) kan tussen de 2 en 9 uur worden gevaren. Met normaal vaargedrag gemakkelijk 4 uur. Bij continu volgas varen zal u hier binnen het uur doorheen zijn. Op lage snelheid kun je tot wel 9 uur varen.

De Minn Kota Endura 30 C2 verbruikt ongeveer 20 A op stand 4 (75% van vermogen). Met een 105 Ah loodaccu kunt u op die stand plus minus 3 uur varen. Zodra u stand 5 in gaat krijgt de motor een extra 'kick' waardoor u veel sneller door de accu heen bent.

Korte details Minn Kota Endura C2 40 lbs

Algemeen
Model Endura C2
Stroomverbruik 40 A
Voltage 12
Minn Kota kenmerken
Schacht 91 cm
Stuwkracht 34 lbs
Vaargebied zoet water
Snelheidsregeling Standenschakelaar
Specificaties
Meegeleverd in het pakket: Minn Kota Endura C2 40 fluistermotor + 105Ah semi-tractie loodzuuraccu + Talamex Smart Acculader 10A + Talamex Powered 60A accubak
Motor type: Minn Kota Endura C2 40 Fluistermotor met 5 standen voor en 3 achteruit
Accu type: VMF 105Ah semi-tractie loodzuuraccu
Lader type: Talamex Smart Acculader 10A
Gewicht motor: 12 kg
Gewicht accu: 26,7 kg
Capaciteit accu (Ah): 105
Laadtijd: +/- 7 á 8 uur
Schatting vaarduur (zeer afhankelijk van het vaargedrag, de boot en de omstandigheden. Hier kunnen geen rechten aan worden ontleend): ca. 2-5 uur
Geschikt voor zout water: Nee
Geschikt voor: Boten van maximaal +/- 700 kg en tot 4-5 meter lengte. Kleine boten, rubberboten, visboten, kleine zeilboten
Minn Kota Minn Kota Endura 40 lbs Fluistermotor set
Reviews
Geen reviews gevonden
Help ons en andere klanten door het schrijven van een review
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »