Minn Kota Minn Kota Traxxis 80 lbs elektrische buitenboordmotor
Minn Kota Traxxis 80 lbs elektrische buitenboordmotor 1019,-

Minn Kota Traxxis 80 lbs elektrische buitenboordmotor

€1019,- €1.019,00
Niet op voorraad
  • Specialist in boten met elektrische buitenboordmotor
  • Echte showroom in Warmond
  • Vanaf €50,- gratis bezorgd
  • Bel of mail ons voor advies
  • 3-5 dagen levertijd
Informatie

De Minn Kota Traxxis 80 is het krachtigste wat Minn Kota te bieden heeft in het fluistermotor segment. Net als de Traxxis 70 is de Traxxis 80 een 24 volt motor. Dit betekent dat u bij deze motor 2 accu's nodig heeft (wij verkopen hem met 2x 105ah). Let op: Dit product omvat alleen de elektromotor. Wij bieden elders op de website ook de complete set aan met lader en accupakket.


Minn Kota Traxxis 80 lbs Features

De tiller (stuurhendel) is helemaal verstelbaar. Dit is erg handig, o.a. voor zeilers.

De one-hand-stow functie zorgt voor extreem gebruiksgemak. Je trekt met één hand de motor heel gemakkelijk uit het water

De Minn Kota Traxxis 80 heeft een speciale extra stevige schroef die speciaal gemaakt is om beter door waterplanten e.d. te varen. Deze Weedless Wedge 2 is alleen te vinden op deze Minn Kota Traxxis 80 lbs.

De Minn Kota Traxxis 80 maakt gebruik van de beroemde Minn Kota Digital Maximizer. Deze techniek zorgt ervoor dat de motor precies de juiste hoeveel vermogen trekt, en er minder verspilling optreedt. Hierdoor doe je langer met een lading dan met andere motoren.

2 jaar garantie van Minn Kota op de Traxxis 80 fluistermotor

Prestaties Minn Kota Traxxis 80 elektromotor

Rubberboot: L 2,80 m x B 1,50 m Gewicht: 33 kg

Rubberboot met 80 LBS motor: 56 seconden over 100 meter = 6,4 km/h = 3,5 kn

Houten roeiboot: L 5,00 m x B 1,20 m Gewicht: 100 kg

Houten roeiboot met 80 LBS motor: 55 seconden over 100 meter = 8 km/h = 4,3 kn

Exacte prestaties hangen sterk samen met boottype, weertype en alle overige omstandigheden.

Waarom een Minn Kota Traxxis 80 24 volt fluistermotor?

Als wind en golven toenemen en meer kracht is nodig dan is de Minn Kota Traxxis 80 24 volts motor de ideale fluistermotor. De motor is dan een betere keuze dan de Endura C2 of en de Endura Max serie. Weliswaar is het een duurdere motor, het maakt die prijs helemaal waar. Qua gebruiksgemak is deze motor onovertroffen. Met 80 lbs is het de zwaarste fluistermotor van Minn Kota. De volgende stap is de EO (Electric Outboard) serie. Ondanks zijn kracht blijft de Traxxis 80 een handzame motor die gemakkelijk wordt meegenomen. De motor weegt slechts 14kg (ter vergelijking: een mercury 4pk weegt rond de 26kg). De motor past gemakkelijk achterin een kleine auto, voor veel plezier op vakantie.

“One-hand-stow”: De Traxxis is uitgevoerd met een op- en neerklap mechanisme dat met 1 hand, snel en eenvoudig te bedienen is. Slechts oplichten en naar voren (neer)kantelen! Neerlaten gaat net zo simpel. Na het indrukken van de borghandle met 1 hand weer naar achteren kantelen. De tiltafstelling van de motor is nauwkeurig in te stellen door keuze uit 10 standen.

Geavanceerde stuurhendel: De telescopisch stuurhandle van de Traxxis heeft een comfortabele en ergonomische grip en is goed bereikbaar en standaard met 15 cm te verlengen. 45°naar boven te kantelen voor een staande stuurpositie en volledig neer te klappen om zo de motor makkelijk op te kunnen bergen. Kantelen en klappen uitvoeren in de Off-stand

Met de Quick-Lock klem op de schacht is de gewenste motorhoogte simpel te verstellen. De frictie voor zwaarder of lichter sturen is makkelijk aan- of los te draaien.

De Traxxis modellen worden uitgevoerd met Digitale Maximizer™, traploze snelheidsregeling voor- en achteruit en batterij tester. Deze 24 Volt elektromotor is voorzien van een batterij indicator die door een simpele druk op de knop een indicatie geeft van de accuconditie.

Specificaties
Merk: Minn Kota
Model/Type: Traxxis 80
Stuwkracht: 80 lbs
Schachtlengte: 107 cm
Snelheidsregelaar: Traploos
Zout water geschikt: Nee
Voltage: 24V
Geïntegreerde accu: Nee
Vermogen in Watt: 1344
Gewicht zonder accu (kg):
Lengte aansluitkabel (cm): 150
Max verbruik (in A): 56
Maximale gewicht boot (kg):
Garantie: 2 jaar
Hoogte instelbaar: Ja
Minn Kota Minn Kota Traxxis 80 lbs elektrische buitenboordmotor
Reviews
10 / 10
Tom 26 Augustus 2020

Ben al enige tijd eigenaar van de Traxxis 80, heb er al de nodige (plezier) vaar uurtjes mee gemaakt.
In het begin had ik als krachtbron 2x 105 gel accu's.. dit stond gelijk aan een extra persoon aan boord.. en de vaartijd was nou niet echt denderend... 3uur max, en lege accu's..
Na wat rondzoeken kwam ik hier de Rebelcell 24V/100A tegen.. Dit maakt echt het verschil.. met z'n 16kg een hele verbetering, en dan nde endurace van dit beest.. WOW.. na 6uur op het water bij half vermogen nog 33% over.. Erg handig die ingebouwde spannings indicator die ook je restspannign in procenten aangeeft..

Deze combie, Traxxas 80 en Rebelcell 24V/100A is een Echte aanrader..

10 / 10
Maarten Almekinders 11 Januari 2019

Mijn eerste ervaring met de Minn Kota Traxxis 80 is zeer positief. Hiervoor had ik een 86 lbs van en onbekend merk, en dat was echt heeeeel rustig varen met een polyester boot van 4 meter en 4-6 personen. Maar deze Traxxis van Minn Kota is een verademing. Je voelt meteen al de stuwing die je gewend bent van de benzinemotor. Op middensnelheid varen we sneller dan met de oude motor. Ook het leegtrekken van de accu valt mee. Met twee redelijk nieuwe 105 accu’s hebben we ongeveer 3 uur gevaren. We hebben nog een tweede setje oude accu’s om thuis te komen in nood. Hij is wel zwaar, vergelijkbaar met en benzinemotor. De zwaarste en duurste Minn Kota, maar wel 1/3 van de prijs van een Torquedo met vergelijkbaar vermogen.

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »