Elektrische Buitenboordmotoren van Torqeedo, ePropulsion en Minn Kota

54
Het complete aanbod van elektrische buitenboordmotoren vindt u op Boot4.nl. Bekijk en vergelijk alle Torqeedo, ePropulsion en Minn Kota elektrische motoren online of kom langs in onze showroom.
Lees meer
Sorteer op:
Aanbieding
€999,00 €899,-
Prijsdaling
€449,00 €310,-

Watersporters kijken steeds vaker naar elektrisch varen. Iedereen die de elektrische auto kent, ziet een elektrische buitenboordmotor als een logische stap. En niet voor niet: elektrisch varen is zuiniger, beter voor het milieu en stiller. Bovendien is een elektrische buitenboordmotor in sommige gevallen zelfs betaalbaarder dan een benzinemotor. Klik hier voor meer informatie over de verschillen tussen elektrische en benzinemotoren.

Elektrische buitenboordmotor of fluistermotor

De producten op deze pagina zijn elektrische buitenboordmotoren. Een motor vanaf 24 volt, met enige kracht die geschikt is voor langdurige aandrijving noemen wij een elektrische buitenboordmotor. Alles wat daarbuiten valt noemen we een fluistermotor. Uitzonderingen daargelaten zijn dit dus de lichte 12 volt motoren die gebruikt worden door vissers en voor kleine boten op de gracht.

Elektrische buitenboordmotor met ingebouwde accu

Een aantal motoren heeft een ingebouwde lithium accu in de motorkop. Het bekendste voorbeeld is de Torqeedo Travel motor. Net als de ePropulsion Spirit (feitelijk een Chinese kopie van de Torqeedo) klikt u een compacte lithium accu achter de gashendel van de motor. Het grote voordeel is dat de accu gemakkelijk meegenomen kan worden zonder de hele motor mee te hoeven nemen. Bovendien hebben deze accu's een heel laag gewicht (+/- 5kg). 

Set met externe accu

Sommige elektrische buitenboordmotor hebben net als een fluistermotor een externe accu nodig. Er gaat dus een kabel van de motor naar de externe accu. Dit kan zowel een loodzuur als een lithium accu zijn. Tot nu toe hebben alle Minn Kota elektrische buitenboordmotoren een externe accu nodig. Een goed voorbeeld is de Traxxis 80. Deze motor werkt op 24 volt en heeft hierdoor twee 12 volt accu's (in serie) nodig of één 24 volts unit. Verder hebben de Torqeedo's in de Cruise en DeepBlue serie een extern accupakket. Deze laatstgenoemde motoren zijn te krachtig om alle accucapaciteit aan de motor te hebben.

Overige aandachtspunten bij aanschaf elektrische buitenboordmotor

Vind het antwoord op uw overige vragen op onze adviespagina over elektrisch varen.