Rebelcell Rebelcell 12V35 AV li-ion accu (432 Wh)
Rebelcell 12V35 AV li-ion accu (432 Wh) 439,-

Rebelcell 12V35 AV li-ion accu (432 Wh)

€439,- €439,00
Niet op voorraad
 • Specialist in boten met elektrische buitenboordmotor
 • Echte showroom in Warmond
 • Vanaf €50,- gratis bezorgd
 • Bel of mail ons voor advies
 • 3-5 dagen levertijd
Informatie

De Rebelcell 12V35 AV is een lithium-ion accu met 35Ah. Met een gewicht van 3,5kg is deze accu heel gemakkelijk van boord te halen en te vervoeren. Qua capaciteit is deze lithium accu vergelijkbaar met een 70Ah loodaccu. Deze accu kan 100% worden ontladen en blijft een hoge stuwkracht leveren, ook als de accu bijna leeg is. De Rebelcell heeft levensduur van ruim 10 jaar. Al met al is deze accu een zeer goede koop voor de sportvisser én de recreant met fluistermotor.

Waarom een Rebelcell 12V35 AV li-ion accu?

 • Compact en lichtgewicht: accu weegt slechts 3.5 kg
 • Topprestaties: hoge stuwkracht ook als accu bijna leeg is en tot 100% te ontladen zonder nadelig effect op prestaties of levensduur (i.t.t. lood-accu die maximaal 70% ontladen mag worden!)
 • Hoog gebruiksgemak: lichtgewicht en compact, snel en tussentijds te laden. Opgeladen binnen 3 tot 4 uur. Diep te ontladen tot 100%.
 • Betrouwbaar en lange levensduur: ingebouwde misbruikbescherming (tegen te diep ontladen, overvoltage, hoge temperatuur etc.) door BMS en levensduur tot wel 10 visseizoenen lang
 • Lage accukosten: tot 50% per jaar lager dan een lood accu
 • Garantie: 2 jaar
 • Zeer geschikt voor elektrisch varen: Door het aangepaste voltage is deze accu probleemloos te gebruiken met iedere fluistermotor of elektrische buitenboordmotor

Toepassing Rebelcell 12V35 AV

De Rebelcell 12V35 AV is een lithium accu die zeer geschikt is voor elektrisch varen met een 12 volt fluistermotor met een stuwkracht tot ongeveer 45 lbs. Ook ideaal voor fishfinders en andere energievoorziening langs de waterkant.

Vaartijd met een Rebelcell 12V35 AV

Zoals bij alle elektrische toepassingen hangt het verbruik sterk samen met uw gebruik. De vaartijd is afhankelijk van belading boot, weersomstandigheden, golfslag, en wijze van gebruik (varen in een lage stand kan vaartijd meer dan verdubbelen). Accu kan qua vaartijd een lood-accu tot 12V70 Ah vervangen (indicatieve vaartijd bij normaal gebruik 2 tot 4 uur bij 45 Lbs motor).

Niet alleen uw vaargedrag, maar ook de efficiëntie van de elektromotor heeft veel invloed op uw verbruik. Zo zal een traploze Minn Kota Endura Max fluistermotor, zuiniger zijn dan een goedkopere fluistermotor met dezelfde hoeveelheid lbs.

Is de Rebelcell 12V35 AV li-on accu geschikt voor mijn fluistermotor?

Ja, dat kan altijd met alle rebelcell accu’sIn de gebruiksaanwijzing van uw motor kan staan dat de motor niet geschikt is voor een lithium accu. Dit komt omdat normaal gesproken lithium een hoger voltage heeft dan loodaccu’s. Hiervoor heeft Rebelcell de AV-accu’s. AV staat voor adjusted voltage (aangepast voltage). In plaats van een piekspanning van 16.8V hebben deze accu’s een piekspanning van 12.6V. U kunt dus gewoon veilig een Rebelcell accu gebruiken met ieder merk elektromotor.

Lithium als alternatief voor conventionele vaaraccu

Deze Rebelcell 12V35 AV wordt gebruikt ter vervanging van de meest verkochte vaaraccu: de 70Ah loodaccu. Vergeleken met die accu is deze Rebelcell ongeveer 1/6e van het gewicht (3.5kg t.o.v. bijna 20kg). U tilt de accu dus heel gemakkelijk met één hand uit de boot. Een ander groot voordeel is dat de Rebelcell lithium accu's volledig ontladen kunnen worden zonder capaciteitsverlies. Loodaccu's mogen tot maximaal 70% worden ontladen. Tenslotte is de Rebelcell lithium accu een stuk compacter dan een vergelijkbare loodaccu. Hierdoor neemt de accu gewoonweg minder plek in in uw boot.

Technische gegevens Lithium Accu Rebelcell 12V35Ah

Aandachtspunten Rebelcell 12V35 AV lithium batterij

 • Gebruik alleen een li-ion acculader met CC/CV laadprofiel (12.6V, max 15A).
 • Gebruik altijd een geschikte zekering tussen accu en elektromotor om beiden te beschermen. Gebruik kabels van voldoende dikte met M8 ogen (of ANEN stekkers) voor een veilige en betrouwbare aansluiting. Gebruik in geen geval krokodillenklemmen om uw elektromotor op de accu aan te sluiten! Deze verbindingen zijn niet veilig en kunnen tot een grote hitteontwikkeling leiden met gevaarlijke situaties en beschadiging van uw elektromotor en accu. Schade door verkeerde verbindingen en bekabeling is nadrukkelijk uitgesloten van garantie.
 • Gebruik in geen geval krokodillenklemmen om uw elektromotor op de accu aan te sluiten! Deze verbindingen zijn niet veilig en kunnen tot een grote hitteontwikkeling leiden met gevaarlijke situaties en beschadiging van uw elektromotor en accu. Schade door verkeerde verbindingen en bekabeling is nadrukkelijk uitgesloten van garantie.
 • Accu is niet geschikt voor gebruik met caravan movers! De hoge piekstromen kunnen de accu onherstelbaar beschadigen.
 • Accu's zijn niet geschikt om (in serie geschakeld) te gebruiken met 24V elektromotoren. Speciaal voor gebruik met 24V elektromotoren is de 24V50 Angling li-ion accu ontwikkeld.
 • Accu’s kunnen parallel geschakeld worden voor hogere capaciteit. Let er wel op dat de accu’s van dezelfde leeftijd en laadstatus zijn en gebruik bekabeling van voldoende dikte!
 • De accu is spatwaterdicht volgens de IP54 norm. Laat de accu nooit onder water staan of in hevige regen. Gebruik om problemen te voorkomen een waterdichte accubak of accutas en plaats de accu rechtop op een verhoging om te voorkomen dat de accu in het water staat, of water via de bovenzijde de accu kan beschadigen. Waterschade door verkeerd gebruik is nadrukkelijk uitgesloten van garantie.
Specificaties
Chemie: Lithium ion
Voltage: 11.1V
Capaciteit (C1-C20): 35Ah
EqPb (vergelijkbare lood-accu): 70Ah
Nominale energie: 432 Wh
Maximale continue ontlading: 50 A
Piek ontlading (10 milli-sec): 75 A
Levensduur (#ladingen) (@80%DoD): 1000
Levensduur (#ladingen) (@100%DoD): 1000
Maatvoering in mm: 195 x 130 x 155 (mm)
Gewicht: 3.1 KG
Energiedichtheid: 104 Wh/KG
ELEKTRONICA & BMS:
Bandbreedte voltage: 9.0V -12.6V
Laadtemperatuur: 0°C - 45°C
Ontlaadtemperatuur: -20°C - 60°C
Bewaartemperatuur: 0°C - 45°C
Maximale laadstroom: 15A
Laadstatus indicator: Ja, digitaal
Geïntegreerd cel balanceren: Ja
Temperatuurbeveiliging : Ja
Maximale ontlaadstroombeveiliging: Ja
Overspanningbeveiliging: Ja
Onderspanningbeveiliging: Ja
BESCHERMING & CERTIFICERING:
Beveiligingsklasse (IEC 529): IP54
CE-certificaat: Ja
Garantie: 2 jaar
Rebelcell Rebelcell 12V35 AV li-ion accu (432 Wh)
Reviews
Geen reviews gevonden
Help ons en andere klanten door het schrijven van een review
Combideals
Rebecell 12V35 AV li-ion accu + 12.6V10A acculader
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »