Minn Kota Minn Kota Endura Max 55 complete set met 105Ah accu, accubak en acculader
Minn Kota Endura Max 55 complete set met 105Ah accu, accubak en acculader 705,-

Minn Kota Endura Max 55 complete set met 105Ah accu, accubak en acculader

€705,- €705,00
Niet op voorraad
 • Specialist in boten met elektrische buitenboordmotor
 • Echte showroom in Warmond
 • Vanaf €50,- gratis bezorgd
 • Bel of mail ons voor advies
 • 3-5 dagen levertijd
Informatie

Complete vaarset Minn Kota Endura Max 55 lbs. De set wordt geleverd inclusief een 105Ah vaaraccu voor uren vaarplezier. Verder meegeleverd zijn een acculader (10A) en een accubak met accu-indicator. De Minn Kota Endura Max 55 lbs is de sterkste fluistermotor in de Endura Max serie. Deze lijn fluistermotoren heeft als voordeel het gebruik van een traploze snelheidsregeling en gebruik van de Digital Maxaimizer wat zorgt voor een efficiëntere motor. de Minn Kota Endura Max 55 is beschikbaar met de standaard schachtlengte van 91 cm én in een extra-lange variant van 107 cm.

Complete vaarset Minn Kota Endura Max 55 met Accu, Oplader en Accubak

 • Minn Kota Endura Max 55 fluistermotor. De geavanceerde versie van de Minn Kota Endura 40 C2. Deze fluistermotor heeft als grote voordeel het gebruik van een traploze snelheidsregeling en hogere efficiëntie door de Minn Kota Digital Maximizer. Hiermee is het een van de meest high-end fluistermotors.
 • Een 105Ah semi-tractie accu speciaal voor elektrisch varen. Extra diepe ontlading, zeer efficiënt en volledig onderhoudsvrij.
 • Een 10A acculader waarmee u de 105ah accu in ongeveer 8 uur volledig oplaadt.
 • Een accubak waaraan u motor of lader direct kunt verbinden. Inclusief geintegreerde circuit-breaker (zekering), accu-indicator en 2x 12v stopcontact.

Welke schachtlengte Minn Kota heeft mijn boot nodig?

De Minn Kota Endura Max 55 lbs is de krachtigste fluistermotor in het Minn Kota Endura segment. Deze 55 lbs fluistermotor heeft zowel een lange als een standaard variant. Standaard heeft de motor 91 cm schachtlengte. De verlengde versie is 107 cm. Doordat de motor in hoogte verstelbaar is is de standaardversie voor de meeste boten genoeg. Voor extra lengte (bijvoorbeeld op bepaalde zeilboten) is een 107 cm variant aangeraden.

Spiegelhoogte tot de waterlijn Aanbevolen schachtlengte
0 – 25 cm 76 cm
25 – 40 cm 91 cm
40 – 55 cm 107 cm
55 cm + Vraag advies

Voordelen van de Endura Max ten opzichte van de Endura

 • Gebruik van een traploze snelheidsregeling. Hierdoor kunt u de snelheid nauwkeuriger bepalen. Ook zorgt dit voor een efficiëntere motor met minder verspilling.
 • Minn Kota Digital Maximizer. De beroemde techniek claimt tot 5x meer vaartijd. Deze methode zorgt ervoor dat bij iedere snelheid precies het juiste vermogen wordt geleverd. Hierdoor is de Endura Max 55 extra efficient.

Waarom een Minn Kota Endura Max 55 fluistermotor?

De Minn Kota Endura Max gaat een stap hoger dan het basismodel Endura. Het verschil zit voornamelijk in de snelheidsregeling. Die is bij de Endura MAX traploos. Bij de normale Endura is dit een stappenschakelaar met 5 versnellingen vooruit en 3 achteruit. De traploze snelheidsregeling van de Endura Max zorgt voor een nauwkeuriger snelheidsregeling.

Verder wordt gebruik gemaakt van de Minn Kota Digital Maximizer voor tot 5 keer meer vaartijd. Deze techniek houdt in de gaten dat er bij iedere snelheid precies het juiste vermogen wordt geleverd. Hierdoor is de Endura Max 50 een efficiëntere motor dan vergelijkbare fluistermotors. Endura Max motoren zijn 12 volt motoren, die goed en lang kunnen varen op één 105ah loodaccu. Ook is een combinatie met een lithium accu mogelijk (lager gewicht, veel hogere prijs). Bekijk onze setdeals voor meer informatie.

De Minn Kota Endura Max 55 lbs fluistermotor heeft een traploze snelheidsregeling vooruit en achteruit. Zo stel je exact de juiste snelheid voor je boot in. De gashandel is telescopisch 15 cm uit te schuiven.

De geïntegreerde accutester laat zien dat je nog veel langer kan doorvaren met de Endura Max.

De Endura kan in tien standen op- en neer geklapt worden op de stevige UV bestendige ophangbeugel. De Quick Release handel zit onder handbereik en zo lanceer je de Endura Max snel en gemakkelijk.

Kwaliteit en krachtig: De motorsteun is vervaardigd van speciaal composiet dat sterk genoeg is om onverwachte krachten en spanningen het hoofd te bieden en is tevens ongevoelig voor de invloed van UV stralingen. De composiet schacht is onbreekbaar maar kan wel buigen. De Endura Max modellen zijn de stilste motoren in hun soort.

Korte cijfers Minn Kota Endura Max 55

Algemeen
Model Endura Max
Stroomverbruik 50 A
Voltage 12
Minn Kota kenmerken
Schacht 91 cm
Stuwkracht 55 lbs
Vaargebied zoet water
Snelheidsregeling Traploos

Montage van de fluistermotorset

 1. Sluit de accu aan in de accubak. De draden aan de binnenkant van de bak sluit u aan op de accu aan de schroefdraadpolen (met de meegeleverde schroefset). Sluit dit goed strak aan. Rood op de pluspool, zwart op de minpool. De kleuren matchen met de dopjes op de accu. Haal die plastic dopjes er allemaal af voor gebruik. Sluit de accubak af en doe de spanband er omheen.
 2. Sluit de motor aan op de accubak (wederom rood op rood en zwart op zwart). Nu staat de motor aan en kunt u varen.
 3. Om te laden kunt u op de bak of direct op de accu laden. Sluit de acculader bij voorkeur aan op de bak (op dezelfde aansluitpunten waar de motor op wordt aangesloten). Er zitten klemmen en ringen bij de acculader, beide kunnen gebruikt worden. De acculader wordt gebruikt op de 10A stand. Door op 'Mode' te klikken verander je van 2A naar 5A en vervolgens dus naar 10A. Laad de accu altijd helemaal vol, niet halverwege onderbreken! Na het varen de accu ook zsm weer aan de lader leggen. Houd verder altijd 20 procent over op de accu, dus niet helemaal leegvaren. 
Specificaties
Meegeleverd in het pakket: Minn Kota Endura Max 55 fluistermotor + 105Ah semi-tractie loodzuuraccu + Talamex Smart Acculader 10A + Talamex Powered 60A accubak
Motor type: Minn Kota Endura Max 55 fluistermotor met traploze/digitale snelheidsregeling
Accu type: VMF 105Ah semi-tractie loodzuuraccu
Lader type: Talamex Smart Acculader 10A
Gewicht motor: 12 kg
Gewicht accu: 26,7 kg
Capaciteit accu (Ah): 105
Laadtijd: +/- 7 á 8 uur
Schatting vaarduur (zeer afhankelijk van het vaargedrag, de boot en de omstandigheden. Hier kunnen geen rechten aan worden ontleend): ca. 2-5 uur
Geschikt voor zout water: Nee
Geschikt voor: Boten tot maximaal 1100 kg en 6,5 meter lengte.
Minn Kota Minn Kota Endura Max 55 complete set met 105Ah accu, accubak en acculader
Reviews
10 / 10
chris jongeleen 28 Juni 2023

Erg tevreden met deze set. Heerlijk rustig. Degelijk materiaal. Erg fijne winkel met vakkundig mensen. Vraag me alleen nog af of je er een snellere propeller met 3 bladen onder kan zetten.

10 / 10
Eric Hoffman 16 December 2020

Een echte aanrader, heerlijk stil en eenvoudig in gebruik. Geweldige motor bij onze rubberboot zodat we lekker kunnen genieten in de grachten van Leiden.
Onze volgende elektromotor kopen we zeker weer bij Boot4.nl

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »