Rebelcell Rebelcell START Lithium accu (startaccu benzine buitenboordmotoren tot 200 pk)
Rebelcell START Lithium accu (startaccu benzine buitenboordmotoren tot 200 pk) 299,-

Rebelcell START Lithium accu (startaccu benzine buitenboordmotoren tot 200 pk)

€299,- €299,00
Niet op voorraad
Informatie

Verwachte leverdatum: augustus 2023

De Rebelcell START is een LiFePO4 lithium accu. Met een gewicht van 1,5 kg is deze accu heel gemakkelijk van boord te halen en te vervoeren. Qua capaciteit is deze lithium accu geschikt voor het starten van benzine buitenboordmotoren tot 200 pk. De Rebelcell heeft levensduur van ruim 10 jaar. Al met al is deze accu een zeer goede koop voor de sportvisser én de recreant.

Waarom een Rebelcell START LiFePO4 accu?

  • Compact en lichtgewicht: accu weegt slechts 1.5 kg
  • Topprestaties: start stroom 300A (@ -12°C) tot 470A(@ +15°C). Geschikt als startaccu voor (benzine aangedreven)buitenboordmotoren tot 200 Pk in alle seizoenen.
  • Hoog gebruiksgemak: geschikt voor gebruik in alle weersomstandigheden. Laadt op via de dynamo van je buitenboordmotor. Lage zelf-ontlading, geen onderhoud nodig, voltage display.
  • Betrouwbaar en lange levensduur: BMS beschermd accu tegen diep ontladen, hoge laadstroom hoge/ lage temperatuur. Verwachte gebruiksduur: 10 jaar.
  • Makkelijke installatie: 'Drop in' vervanging van je lood startaccu.
  • 2 jaar garantie

Toepassing Rebelcell START

De Rebelcell START is een lithium accu die zeer geschikt is als startaccu voor (benzine aangedreven) buitenboordmotoren tot 200 Pk.

Is de Rebelcell START lithium startaccu geschikt voor mijn buitenboordmotor?

In de meeste gevallen wel. De Start is ontworpen als startaccu voor buitenboordmotoren tot 200 Pk. Is NIET geschikt voor het starten van andere machines of motoren (zoals auto’s, caravans, campers, traktor etc.). Is ook NIET geschikt als energievoorziening voor dieptemeters, elektronica, verlichting etc. Sluit dit soort apparatuur altijd aan op een aparte accu.

De Start is spatwater dicht conform de  IP54 norm. De accu kan niet worden ondergedompeld in water of tegen zware regen. Plaats om problemen te voorkomen de accu in een accubak benedendeks en bescherm tegen regen en water.

Tijdens normaal gebruik wordt de Start opgeladen via de dynamo van uw BBM. Indien, na een lange periode van geen gebruik bijvoorbeeld, de accu diep is ontladen (voltage lager dan 11.5V) moet deze met de Rebelcell 14.6V3A acculader worden geladen. Indien u de accu niet laadt met de acculader maar via de dynamo van uw BBM kan de accu beschadigen door een te hoge laadstroom van de dynamo.

Lithium als alternatief voor conventionele startaccu

Deze Rebelcell START wordt gebruikt ter vervanging van de traditionele startaccu's: Vergeleken met deze accu's is deze Rebelcell met slechts 1,5 kg aan gewicht een enorme besparing aan gewicht. U tilt de accu dus heel gemakkelijk met één hand uit de boot. Tenslotte is de Rebelcell lithium accu een stuk compacter dan een vergelijkbare loodaccu. Hierdoor neemt de accu gewoonweg minder plek in in uw boot.

Technische gegevens Lithium Accu Rebelcell START

Technische specificaties START
Chemie LiFePO4
Voltage 12.8V nominal
Capaciteit (C1-C20) 12Ah
EqPb (vergelijkbare lood-accu) tot 30 kg
Nominale energie 153 W
Max start stroom (5s pulse) 300A (-12°C)
  470A (+15°C)
EqPb (vergelijkbare lood startaccu) tot 30 kg
Levensduur (#ladingen) (@80%DoD) ~1500
Maatvoering 150x87x130mm
Gewicht ~ 1,5 kg
Energiedichtheid ~ 100 Wh/Kg
Elektronica & BMS  
Bandbreedte voltage 10.0V ~ 14.6V
Laad temperatuur 0 ~ 45 °C
Ontlaad temperatuur -20 ~ 55 °C
Bewaar temperatuur -20 ~ 45 °C
Maximale continue laad stroom lader: 14.6V max 10A, CC/CV
  dynamo buitenboordmotor: 14.4V-14.6V max 75A
  75A
Geïntegreerd cel balanceren ja
Temperatuur beveiliging ja
Maximale ontlaadstroom beveiliging ja
Over voltage beveiliging ja
Laag voltage beveiliging ja
   
Bescherming & certificering  
Beveiligingsklasse (IEC 529) IP54
CE-certificaat CE, FCC, UN38.3
Garantie 2 jaar

 

LEES DE ONDERSTAANDE INFORMATIE DOOR VOORDAT U HET PRODUCT KOOPT

  • Voor optimale prestaties van de accu raden wij aan, voor het eerste gebruik of indien de Start diep is ontladen, de Start te laden met de Rebelcell 14.6V3A acculader. Tijdens normaal gebruik wordt de Start opgeladen via de dynamo van uw BBM.
  • De Start is ontworpen als startaccu voor buitenboordmotoren tot 200 Pk. Is NIET geschikt voor het starten van andere machines of motoren (zoals auto’s, caravans, campers, tractor etc.). Is ook NIET geschikt als energievoorziening voor dieptemeters, elektronica, verlichting etc. Sluit dit soort apparatuur altijd aan op een aparte accu.
  • De Start is spatwater dicht conform de  IP54 norm. De accu kan niet worden ondergedompeld in water of tegen zware regen. Plaats om problemen te voorkomen de accu in een accuvak benedendeks en bescherm tegen regen en water.
Reviews
Geen reviews gevonden
Help ons en andere klanten door het schrijven van een review
Combideals
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »