Minn Kota Minn Kota Endura 30 lbs complete set met 73Ah accu, accubak en acculader
Minn Kota Endura 30 lbs complete set met 73Ah accu, accubak en acculader €342,50

Minn Kota Endura 30 lbs complete set met 73Ah accu, accubak en acculader

€342,50
Niet op voorraad
 • Specialist in boten met elektrische buitenboordmotor
 • Echte showroom in Warmond
 • Vanaf €50,- gratis bezorgd
 • Bel of mail ons voor advies
 • 3-5 dagen levertijd
Informatie

Complete vaarset: De Minn Kota Endura 30 lbs C2 in combinatie met een 73 Ah semi-tractie accu, een accubak en een 10A acculader. De Minn Kota Endura 30 C2 is dé originele fluistermotor. Minn Kota is al sinds 1934 marktleider in fluistermotoren. Het merk heeft de grootste betrouwbaarheid en het minste aantal defecten van alle fluistermotoren. Deze 30 lbs motor biedt kracht voor een waterverplaatsing van 600kg. Met slechts 8kg is de motor zeer handzaam. De 73Ah accu vervoert u gemakkelijk in de accubak. U kunt de accu gewoon laden met de meegeleverde lader op de schroefdraden aan de accubak. De accu hoeft dus eigenlijk nooit meer uit de accubak te worden gehaald.

Componenten in deze fluistermotor set

Deze complete set Minn Kota Endura C2 30 lbs bestaat uit:

 • De Minn Kota Endura C2 30 lbs, de meest verkochte fluistermotor. Met de Endura Serie heeft Minn Kota de standaard gezet voor alle fluistermotoren die volgden. Endura is de simpelste serie fluistermotoren  op 12 volt. Beschikbaar in diverse varianten (30, 40, 45, 50 en 55lbs). Vaak geïmiteerd, maar nooit zo robuust, kwalitatief hoogwaardig, makkelijk in besturing en efficiënt als deze Minn Kota Endura.
 • Semi-tractie accu van 73Ah (ampère-uur). Deze onderhoudsvrije en gesloten accu's worden gemaakt van de beste materialen met behulp van computergestuurde apparatuur, volledig volgens de ISO normering en geleverd met 30 maanden garantie.
 • Accubak met spanband
 • Slimme acculader 10A (ook met 5A stand, werkt op 12 en 24 volt).

Waarom de Minn Kota Endura C2 30lbs?

De Minn Kota Endura 30 lbs C2 is dé originele fluistermotor. De 30 lbs motor biedt kracht voor een waterverplaatsing van 600kg. Met slechts 8kg is de motor zeer handzaam. Let op: Dit is de losse fluistermotor. Om te kunnen varen heeft u een accu nodig.

De Minn Kota Endura serie motoren zijn voorzien van een ergonomische, zes-inch telescopische handgreep voor comfortabel, licht sturen. Met de Power Prop propellor krijgt u extra vermogen om beter door begroeiing heen te varen.

Het bracket van de Endura 30 is een ijzersterke bevestiging die onovertroffen is door andere merken. Het speciale composiet materiaal is bestand tegen buigen en UV-schade.

Handige schakelmodule: 5 standen vooruit, 3 standen achteruit. Bij een goedkopere fluistermotor wiebelt de stuurknuppel vaak en is de stand niet accuraat. Bij de Minn Kota is door de jarenlange ontwikkeling een topproduct ontstaan met een zeer sterke stappenschakelaar.

De schacht is bijzonder stevig. Buigingen en deuken worden hiermee verleden tijd. Minn Kota geeft zelfs levenslange garantie op de composiet schacht! Sterker dan staal,  gegarandeerd voor het leven.

Er zit standaard 2 jaar garantie op de hele motor.

Geen enkele concurrerende fluistermotor blijft koeler of is stiller dan een Minn Kota. De extra grote spoelen en collectoren voeren warmte goed af, wat resulteert in koelere werking, langere batterij duur en een langere levensduur van de motor. Het unieke lagersysteem zorgt voor een vermindering van de wrijving waardoor de fluistermotor nog minder geluid produceert. Dat merk je: je hoort de motor bijna niet aankomen.

Prestaties Minn Kota Endura C2 met 73Ah accu

Met een laag gewicht van ongeveer 8 kg (ter vergelijking, een kleine benzinemotor weegt al snel 20kg) heeft de Minn Kota Endura stuwkracht voor een totale waterverplaatsing van ongeveer 600kg. De kleine 30lbs Endura wordt het meest gebruikt in combinatie met kleine visboten en ook veel met rubberboten. De maximale snelheid ligt rond de 7 tot 8 km/u. Op een rubberboot met een rechte spiegel zal dit lager liggen, rond de 5 tot 6 km/u. Dit hangt allemaal af van de specifieke boot en de omstandigheden.

De Minn Kota Endura C2 modellen zijn bijzonder zuinig, zo ook de 30lbs variant. Het stroomverbruik ligt op vol vermogen op 27 Ampere en 30 A bij het op gang komen. Met de meegeleverde accu (73Ah semi-tractie) kan vrij gemakkelijk 3 uur worden gevaren. Bij continu volgas varen zal u hier binnen het uur doorheen zijn. Op lage snelheid kun je tot wel 10 uur varen.

De Minn Kota Endura 30 C2 verbruikt ongeveer 20 A op stand 4 (75% van vermogen). Met de 73 Ah accu die wordt meegeleverd kunt u op die stand plus minus 2.5-3 uur varen. Zodra u stand 5 in gaat krijgt de motor een extra 'kick' waardoor u een extra boost krijgt maar ook een stuk sneller door de accu heen bent.

Staartlengte Minn Kota Endura C2 30 lbs

Door de toepassing van de Endura 30 op voornamelijk kleine (rubber)boten met een lage spiegel is deze motor alleen verkrijgbaar met een 30" (76cm) schacht. Dit is vergelijkbaar met een kortstaart lengte.

De Minn Kota Endura C2 30lbs vergeleken met andere Endura

Model Volt ThrustLBS LengteInch
Endura 30 12 30 30
Endura 34 12 34 36
Endura 40 12 40 36
Endura 45 12 45 36
Endura 50 12 50 36
Endura 55 12 55 36, 42

De Minn Kota Endura 30 is geschikt voor:

 • Rubberboten t/m 2.5 á 3 meter
 • Kano's tot 3.5 meter
 • Polyester boten t/m 3 meter
 • Open zeilboten t/m 3.5 meter

De Endura 30 C2 is geschikt voor kleine wateren en minder geschikt voor varen op groter open water. Als bijmotor voor het vissen kan dit natuurlijk wel, maar wij raden het af de Minn Kota Endura 30 als hoofdmotor te gebruiken op een groot meer.

De Minn Kota Endura 30 verbruikt circa 20 Ampère op stand 4 (75% van vermogen), met de meegeleverde 73 Ah loodaccu kunt u op die stand plus minus 3 uur varen

Specificaties
Meegeleverd in het pakket: Minn Kota Endura C2 30, VMF 73Ah, kleine accubak en Talamex 10A smart acculader
Motor type: Minn Kota Endura C2 30 Fluistermotor
Accu type: 73Ah semi-tractie accu
Lader type: Talamex Smart Acculader 10A
Gewicht motor: +/- 8 kg
Gewicht accu: 18,2 kg
Capaciteit accu (Ah): 73
Laadtijd: +/- 6 uur
Schatting vaarduur (zeer afhankelijk van het vaargedrag, de boot en de omstandigheden. Hier kunnen geen rechten aan worden ontleend): 3-5 uur
Geschikt voor zout water: Nee
Geschikt voor: Boten van maximaal 680 kg en 4 meter lengte. Kleine boten zoals rubberboten met een wat lagere spiegel (motorplank).
Minn Kota Minn Kota Endura 30 lbs complete set met 73Ah accu, accubak en acculader
Reviews
Geen reviews gevonden
Help ons en andere klanten door het schrijven van een review
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »