Talamex Talamex TM 48 Fluistermotor complete set met 105Ah accu, accubak en acculader
Talamex TM 48 Fluistermotor complete set met 105Ah accu, accubak en acculader 500,-

Talamex TM 48 Fluistermotor complete set met 105Ah accu, accubak en acculader

€500,- €500,00
Op voorraad
  • Specialist in boten met elektrische buitenboordmotor
  • Echte showroom in Warmond
  • Vanaf €50,- gratis bezorgd
  • Bel of mail ons voor advies
  • 1-2 dagen levertijd
  • Klantenservice van 09:00 to 17:00
Informatie

Fluistermotor set van Talamex compleet en vaarklaar geleverd inclusief 48 lbs elektromotor105 Ah accuaccubak met accu-indicator en ingebouwde zekering én acculader. Deze set is goed voor boten tot 1450kg. Daarentegen weegt de motor 8.8kg. Lees hieronder meer over de onderdelen in deze set.

Talamex TM 48 Fluistermotor

Handzame elektrische buitenboordmotor Talamex TM48. De stuwkracht van 48lbs is goed voor boten tot 1450 kg. Door het lage gewicht van de motor (8.8 kg) is de motor overal goed mee naar toe te nemen. De schachtlengte van 91 cm maakt de elektromotor zowel geschikt voor kleinere boten zoals een rubberboot als voor zeilboten met een wat hogere spiegel.

Accu 105Ah semi-tractie

Ideaal voor gebruik met fluistermotor of elektrische buitenboordmotor. Zeer duurzaam (ruim 400 laadbeurten levensduur) en onderhoudsvrij. De accu hoeft dus nooit te worden bijgevuld.

Accubak Powered 60A van Talamex

Accubak met ingebouwde circuit-onderbreker (zekering). Zeer geschikt voor een 105Ah semi-tractie accu. De accubak wordt geleverd met een spanband om de bak te sluiten. Door het stevige handvat kunt u de accubak met één hand optillen. Deze Talamex Powered accubak heeft twee 12 volt stopcontacten die u bijvoorbeeld kunt gebruiken om accessoires te laden. Ook voorzien van een accu-indicator.

Smart 10A acculader van Talamex

Deze Talamex Smart Acculader 10A is een handige allround 10 Ampère acculader voor het laden van diverse soorten accu's. Tevens is deze acculader om te schakelen naar een 12 Volt voedingsbron, in deze modus geeft de lader 13,6V met een maximum van 5 Ampère output. Ideaal voor het aansluiten van bijvoorbeeld een koelbox. Perfecte acculader voor een semi-tractie accu zoals die veel gebruikt wordt bij elektrisch varen.

Klantvraag: Vaartijd Talamex TM40 met 105Ah accu

Kunt u mij een indicatie geven van de vaartijd van de Talamex TM 48 Fluistermotor complete set met 105Ah accu icm opblaasbare rubberboot bij normaal gebruik.

Antwoord

Wat normaal gebruik is verschilt per gebruiker. In de regel varen de meeste personen vooral op stand 3-5. Op stand 4 verbruikt de motor gemiddeld 32A (hier spelen wel meerdere factoren een rol, maar dit kun je grofweg aannemen). Een 105Ah accu gebruikt u voor 80% (minimaal 20% op de accu dient over te worden gehouden). Dus dan dus aan gemiddeld 2.5 uur vaartijd. Door langzamer te varen kan dit behoorlijk gerekt worden. Tegelijkertijd betekent varen in de hoogste versnelling ook direct een substantieel verlies in vaartijd. Als je echt veel zuinig wilt varen dien je een traploze motor te kopen. Een voorbeeld is de Minn Kota Endura Max 45. Dan zit je wel weer in een andere prijsklasse. Hoor het graag als ik u verder van advies kan voorzien of u kan helpen met de order. U bent ook welkom in onze winkel waar we de meeste producten hebben uitgestald.

Reviews
Geen reviews gevonden
Help ons en andere klanten door het schrijven van een review
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »