Rubberboten van Zodiac, Lodestar, Highfield, Forte, Talamex en Yam

555
Vind hier verschillende soorten en merken en rubberboten. Een rubberboot is een opblaasboot en kan met een lattenbodem, airdeck of met aluminium vloerplaten als bodem. Rubberboten zijn licht en varen vaak erg gemakkelijk en prettig.
Lees meer
Sorteren op:

De Zodiac CADET 200 Roll Up is een zeer kleine, lichte maar zeer degelijke rubberboot. DE boot is geschikt voor twee volwassenen, maar eigenlijk is dit een typische 1-persoons rubberboot. De lattenbodem zorgt ervoor dat de boot zeer snel is opgeblazen, en

Lees meer

De Zodiac Cadet 230 Roll up rubberboot met lattenbodem is een zeer makkelijk op te vouwen rubberboot. De lichte lattenvloer maakt deze rubberboot extreem licht. Hierdoor wordt deze boot regelmatig als bijboot gebruikt.

Lees meer

De Zodiac Cadet 270 Roll Up is een ideale bijboot. Doordat de boot 2,7 meter lang is, past de boot in de meeste davits, zonder uit te steken. De lattenbodem zorgt ervoor dat de boot zeer snel is opgeblazen, en weer is opgerold. De boot kan namelijk met de

Lees meer

De Zodiac Cadet 200 Aero is een rubberboot met opblaasvloer. Dit maakt het tot een van onze kleinste en lichtste boten. Door de airvloer hoeft u niet te klungelen met vloerdelen maar blaast u de vloer gemakkelijk vol. Dit is een één tot maximaal tweeperso

Lees meer

De Zodiac Cadet Aero 230 is een leuk bootje voor de kinderen, of als kleine bijboot bij een grotere boot. Deze Tender boot kan makkelijk in de davits hangen, maar wordt ook veel gebruikt als boot voor in een boegvak. De boot is namelijk snel opgeblazen. D

Lees meer

De Zodiac Cadet Aero 270 is een ideale bijboot. Doordat deze boot 2,7 meter lang is, kan hij bij de meeste grotere boten in de Davits, zonder uit te steken. Doordat deze boot een airdeck heeft is de boot ook prima leeggelopen als bijboot te gebruiken.

Lees meer

De Zodiac Cadet 310 Aero wordt gebruikt als bijboot of als toerboot. De boot is geschikt voor 5 volwassenen en er kan een 10 pk korststaart buitenboordmotor achter worden gehangen. Hierdoor is de boot een ideale boot om met een klein gezin mee te varen.

Lees meer

De Cadet 350 Aero van Zodiac is 350 cm lang en 172 cm breed. Er kan met een 15pk kortstaart  achter worden gevaren. Door de airvloer zet u deze boot binnen 10 minuten in elkaar.

Lees meer

De Zodiac Cadet 270 Alu rubberboot heeft aluminium vloerdelen. Door het relatief lage gewicht goed als bijboot te gebruiken. De Zodiac Cadet serie maakt gebruik van het beste PVC-doek en beschikt over één aluminium bankje.

Lees meer

De Zodiac Cadet Alu 310 is middelgrote rubberboot van het bekende en superieure merk Zodiac. De boot heeft een maximum lading van 600 kilogram en is geschikt tot 5 volwassenen.

Lees meer

De Zodiac Cadet 350 Alu rubberboot heeft een maximum lading van 650 kilogram en is geschikt tot 6 volwassenen. Er kan een 20pk kortstaart buitenboordmotor achter worden gehangen.

Lees meer

De Lodestar Ultra Light 195 is een van de allerkleinste en lichtste rubberboten. Meestal wordt deze daardoor gebruikt als bijboot, hangend in de davits. Het superieure doek zorgt voor een werkelijk onverwoestbaar bootje. De gebruikte kleurencombinatie maa

Lees meer

De Lodestar Ultra Light 220 maakt haar naam waar. Met slechts 22 kg is dit een van de lichtste rubberboten. Desondanks is er geen goedkoop en dun doek gebruikt. Integendeel! Alleen het allerbeste is goed genoeg voor deze veelgevraagde bijboot.

Lees meer

De Lodestar Ultra Light 250 is door zijn kleine afmetingen en gewicht een veelgevraagde bijboot. Het doek is zo sterk dat de levensduur van deze boot gemakkelijk 15 jaar is. Daarmee is het een van de meest degelijke rubberboten die er is in zijn klasse.

Lees meer

De Lodestar Ultra Light 275 rubberboot is de ultieme bijboot. Extreem licht, maar toch sterk. Door het Duitse doek is doorstaat de boot de tand des tijds. De airvloer zorgt ervoor dat de boot zeer klein verpakt kan worden maar toch een stevige vloer onder

Lees meer

Een van de meest verkochte rubberboten op Boot4.nl is de Talamex Comfortline TLX 300 rubberboot. Het gangbare formaat en de hele scherpe prijs zorgen hiervoor. De Comfortline serie is daarnaast een grote stap omhoog vanaf de Aqualine serie.

Lees meer

Met slechts een gewicht van 16,8 kg (inclusief peddels!) en een lengte van 2 meter is dit een uitermate lichte boot, die door de relatief grote diameter tubes toch nog erg stabiel op het water ligt. Voor een erg scherpe prijs heeft u hiermee toch een comp

Lees meer

De aqualine 230 is een goede oplossing als u met twee volwassenen en een kind wilt varen. De boot is met 18,8 kg in je eentje goed te tillen. Niet voor niets wordt deze boot veel gebruikt door mensen die een lichte (bij)boot willen. Een degelijke rubberbo

Lees meer

Het grootste voordeel van een rubberboot is dat u niet veel ruimte nodig heeft om de boot te stallen. Een rubberboot kunt u simpel opblazen met een voetpomp of met een handpomp. Er zit nauwelijks onderhoud aan en ze hebben uitstekende vaareigenschappen. Naast deze praktische voordelen vaart een rubberboot gewoon heel fijn, zowel in combinatie met een benzinemotor als met een elektromotor.

De voordelen van een rubberboot:

- Goedkope manier van varen

- Geen onderhoud

- Goede vaareigenschappen

- Stabiel

-  Licht van gewicht

- Makkelijk op te bergen of mee te nemen op vakantie

Rubberboot merken

Ze zijn er in alle soorten en maten. Voor een betaalbaar merk raden we een Talamex aan. Daarboven is Lodestar of Yam een heel goed merk als u wat meer te besteden heeft. Tenslotte koopt u een Zodiac boot als alleen het beste goed genoeg is.

Talamex rubberboten

Het bekende Nederlands merk Talamex heeft een brede lijn aan rubberboten. Zo zijn er de goedkope Aqualine boten. Dit zijn rubberboten voor mensen met een beperkt budget die niet veel van hun boot verwachten. Wanneer de boot iets intensiever wordt gebruikt raden wij de Comfortline aan. Dit zijn rubberboten in het middensegment en volstaan voor de meeste gebruikers op de Nederlandse wateren. De meeste luxe lijn van Talamex zijn de Highline boten. Deze zijn iets duurder maar dat betaalt zich uit in betere kwaliteit. Deze boten zijn vervaardigd van luxere materialen.

Lodestar rubberboten

Het Nederlandse merk Lodestar heeft meerdere onderscheidende kwaliteiten. Naast de zeer hoge kwaliteit is  dit een van de weinige boten die een lijn biedt met kunststof vloerplaten. Daarnaast is de ultralight serie van Lodestar zeer populair. Ondanks dat deze boten heel weinig wegen, zijn ze toch van hoge kwaliteit.

Zodiac rubberboten

Het meest bekende merk onder de rubberboten, en met goede reden. De boten zijn van ongekende kwaliteit en het aanbod is zeer breed. De cadetserie is zijn de kleine tenders. Ideaal als bijboot of voor recreatief gebruik. De Futura is een zeer unieke rubberboot, die opgebouwd kan worden met een stuur. 

Rubberboot vloer

Rubberboten hebben meestal een uitneembare vloer. De meeste boten hebben aluminium vloerdelen of een airdeck (uitneembare opblaasvloer). Ook zijn er rubberboten waarvan de vloerdelen van hout of kunststof gemaakt zijn. Deze vloeren liggen allen op de bodem van de boot. Dit is meestal een pvc vloer van 1.2mm. Daarnaast bestaat er ook de zogenaamde lattenbodem. Dit zijn kleine latjes die mee opgerold kunnen worden in de boot. Hierdoor wordt dit ook wel eens een roll-up genoemd. Zie het schema hieronder voor de voor- en nadelen

 

Lattenbodem (Roll-Up)

 

Harde vloerplaten (aluminium of kunststof) Airdeck (opblaasbare bodem

Voordelen

 

- Zeer licht

- Zeer snel opgerold en in elkaar gezet

- Kleine verpakkingsmaat

- Zeer stabiel

- Opblaasbare kiel

- Diepe kuip

- Perfecte vaareigenschappen

- Goede vaareigenschappen

- Opblaasbare kiel

- Snel in elkaar gezet

- Lichter van gewicht dan harde vloerplaten

 

 

 

 

Nadelen

 

- Geen opblaasbare kiel

- Slechte vaareigenschappen

- Instabiel

- Iets zwaarder

- Grotere verpakkingsmaat

- Duurt iets langer om in elkaar te zetten

- Ondiepe kuip door dikte airdeck

- Niet geschikt voor honden met scherpe nagels

- Iets minder geschikt voor ruw water 

Hieronder is een rubberboot met het losse airdeck te zien. Deze opblaasvloer zit normaal tussen de drijvers van de boot geklemd. 

Het alternatief voor de opblaasvloer zijn aluminium (of andere harde) vloerdelen. Zie hieronder hoe dat eruit ziet. 

aluminium vloerdelen rubberboot

Het materiaal van de rubberboot

Rubberboten zijn gemaakt van PVC en in uitzonderlijke gevallen van Hypalon. Bekijk alle verschillen tussen hypalon en PVC.

PVC is goedkoper en lichter dan Hypalon. Hypalon is daarentegen sterker en beter bestand tegen zout en zon. In vrijwel alle gevallen is PVC de beste keuze. Alleen bij sommige RIB boten raadden wij hypalon (wanneer deze boten veel in zoute en zinrijke gebieden zoals de Middellandse Zee worden gebruikt). Dan zijn er verschillende soorten PVC. De meeste boten worden van simpel PVC gemaakt, zoals de goedkopere Talamex boten. De iets duurdere Highline boten van talamex en de Lodestar boten worden gemaakt 7-laags Mehler doek uit Duitsland. Dit is een stuk sterker en gaat langer mee. Het allerbeste PVC is Thermobond Strongan PVC. Hier worden Zodiac boten van gemaakt.

Op onze adviespagina leest u waar u op moeten letten bij het kopen van een rubberboot. Bijvoorbeeld of u niet beter een RIB boot kan kopen, welk materiaal het beste is en welke boot geschikt is voor uw doel.

Veel mensen vragen zich af of een rubberboot niet heel erg snel lek gaat. Dit is niet het geval. De luchtkamers van de rubber boot worden gemaakt van stevig PVC en kunnen zeer goed tegen een stootje. Mocht het toch een keer gebeuren dat er een lek in de boot komt, dan is dit gemakkelijk te plakken.

Bekijk ook onze handleiding voor reparatie en en het schoonmaken.

Een rubberboot of een RIB?

Een RIB is een soort rubberboot maar heeft een verharde bodem. Hierdoor heeft een RIB betere vaareigenschappen. Een rubberboot is echter klein op te vouwen en een stuk lichter. Hierdoor is een rubberboot makkelijk mee te nemen. Veel mensen kiezen dan ook voor een rubberboot als ze geen ligplek hebben waar de boot kan blijven liggen. Voor de meeste mensen is daarom een rubberboot de logische keuze. Wanneer men kiest voor de vaareigenschappen dan kan de voorkeur aan een RIB worden gegeven. Bekijk alle verschillen tussen een rubberboot of RIB.

Verschillende doeleinden van de rubberboot

Er is een geschikte rubberboot voor iedere watersporter. Rubberboten worden gekocht door grofweg 3 groepen klanten:

1. De rubberboot als recreatieboot / vakantieboot

Een rubberboot is een boot geschikt voor het hele gezin. De rubberboten die wij verkopen zijn stevig en duurzaam. Als u met het hele gezin in de boot wilt varen moet de boot tegen een stootje kunnen en een lange levensduur hebben. Ook met een volle boot is de rubberboot stabiel en zijn de vaareigenschappen goed. Ook grotere modellen rubberboten kunnen leeggelopen gemakkelijk achterin de auto. Ideaal dus om mee op vakantie te nemen.

2. De rubberboot als bijboot

Een groot aantal van de kajuitboten vanaf 6/7 meter heeft een rubberboot of rib als bijboot. De rubberboot kan gemakkelijk achter de boot worden gehangen, in de davits of op het dek. 's Winters laat men de rubberboot leeglopen. Als u de rubberboot in de davits wilt hangen of op een andere wijze wilt bevestigen, let dan goed op de bevestigingspunten op de boot. Aangezien je een rubberboot klein op kan vouwen, kan hij ook bewaard worden in de bakskist. Een klein bootje heb je immers zo opgeblazen en weer leeggelopen.

3. De rubberboot als tourboot

Veel van de Rubberboten op Boot4.nl zijn ook goed te gebruiken als primaire boot. Merken als Zodiac, Lodestar, Talamex en Yam bieden de eigenaar uitstekende vaareigenschappen, veel comfort en snelheid. Als u echt op zoek bent naar de beste vaareigenschappen, dan kunt u beter voor een RIB boot gaan. Met name als u op zoek bent naar hoge snelheden op de plassen tot lange toertochten.

Als u er niet uitkomt welke boot het beste geschikt is voor uw doeleinden, neem dan gerust contact met ons op of kom langs in de showroom. We helpen u graag bij het vinden van uw juiste boot.

 

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »