Rubberboten van Zodiac, Lodestar, Talamex en Yam

153
Een rubberboot is een type lichtgewicht boot waarbij de zijkanten bestaan uit zogenaamde “tubes” die gevuld worden met lucht. Het grote voordeel van dit type boot is dat deze heel klein op te bergen is.
Lees meer
Sorteer op:

Het grootste voordeel van een rubberboot is dus dat u niet veel ruimte nodig heeft om de boot te stallen. Naast deze praktische voordelen vaart een rubberboot gewoon heel fijn, zowel in combinatie met een benzinemotor als met een elektromotor.

Rubberboot merken en types

Ze zijn er in alle soorten en maten. Voor een betaalbaar merk raden we een Talamex aan. Daarboven is Lodestar of Yam een heel goed merk als u wat meer te besteden heeft. Tenslotte koopt u een Zodiac boot als alleen het beste goed genoeg is.

Op onze adviespagina leest u waar u op moeten letten bij het kopen van een rubberboot. Bijvoorbeeld of u niet beter een RIB boot kan kopen, welk materiaal het beste is en welke boot geschikt is voor uw doel.

Er is een geschikte rubberboot voor iedere watersporter. Rubberboten worden gekocht door grofweg 3 groepen klanten:

1. De rubberboot als recreatieboot / vakantieboot

Een rubberboot is een boot geschikt voor het hele gezin. De rubberboten die wij verkopen zijn stevig en duurzaam. Als u met het hele gezin in de boot wilt varen moet de boot tegen een stootje kunnen en een lange levensduur hebben. Ook met een volle boot is de rubberboot stabiel en zijn de vaareigenschappen goed. Ook grotere modellen rubberboten kunnen leeggelopen gemakkelijk achterin de auto. Ideaal dus om mee op vakantie te nemen.

2. De rubberboot als bijboot

Een groot aantal van de kajuitboten vanaf 6/7 meter heeft een rubberboot of rib als bijboot. De rubberboot kan gemakkelijk achter de boot worden gehangen. 's Winters laat men de rubberboot leeglopen. Als u de rubberboot in de davits wilt hangen of op een andere wijze wilt bevestigen, let dan goed op de bevestigingspunten op de boot. 

3. De rubberboot als tourboot

Veel van de Rubberboten op Boot4.nl zijn ook goed te gebruiken als primaire boot. Merken als Zodiac, Lodestar, Talamex en Yam bieden de eigenaar uitstekende vaareigenschappen, veel comfort en snelheid. Als u echt op zoek bent naar de beste vaareigenschappen, dan kunt u beter voor een RIB boot gaan. Met name als u op zoek bent naar hoge snelheden op de plassen tot lange toertochten.