Rubberboten van Zodiac, Lodestar, Talamex en Yam

176
Vind hier verschillende soorten en merken en rubberboten. Een rubberboot is een opblaasboot en kan met een lattenbodem, airdeck of met aluminium vloerplaten als bodem. Rubberboten zijn licht en varen vaak erg gemakkelijk en prettig.
Lees meer
Sorteer op:
Laatste exemplaar
Aanbieding
Aanbieding
Aanbieding

Het grootste voordeel van een rubberboot is dat u niet veel ruimte nodig heeft om de boot te stallen. Een rubberboot kunt u simpel opblazen met een voetpomp of met een handpomp. Er zit nauwelijks onderhoud aan en ze hebben uitstekende vaareigenschappen. Naast deze praktische voordelen vaart een rubberboot gewoon heel fijn, zowel in combinatie met een benzinemotor als met een elektromotor.

Rubberboot merken en types

Ze zijn er in alle soorten en maten. Voor een betaalbaar merk raden we een Talamex aan. Daarboven is Lodestar of Yam een heel goed merk als u wat meer te besteden heeft. Tenslotte koopt u een Zodiac boot als alleen het beste goed genoeg is.

Op onze adviespagina leest u waar u op moeten letten bij het kopen van een rubberboot. Bijvoorbeeld of u niet beter een RIB boot kan kopen, welk materiaal het beste is en welke boot geschikt is voor uw doel.

Veel mensen vragen zich af of een rubberboot niet heel erg snel lek gaat. Dit is niet het geval. De luchtkamers van de rubber boot worden gemaakt van stevig PVC en kunnen zeer goed tegen een stootje. Mocht het toch een keer gebeuren dat er een lek in de boot komt, dan is dit gemakkelijk te plakken.

Er is een geschikte rubberboot voor iedere watersporter. Rubberboten worden gekocht door grofweg 3 groepen klanten:

1. De rubberboot als recreatieboot / vakantieboot

Een rubberboot is een boot geschikt voor het hele gezin. De rubberboten die wij verkopen zijn stevig en duurzaam. Als u met het hele gezin in de boot wilt varen moet de boot tegen een stootje kunnen en een lange levensduur hebben. Ook met een volle boot is de rubberboot stabiel en zijn de vaareigenschappen goed. Ook grotere modellen rubberboten kunnen leeggelopen gemakkelijk achterin de auto. Ideaal dus om mee op vakantie te nemen.

2. De rubberboot als bijboot

Een groot aantal van de kajuitboten vanaf 6/7 meter heeft een rubberboot of rib als bijboot. De rubberboot kan gemakkelijk achter de boot worden gehangen, in de davits of op het dek. 's Winters laat men de rubberboot leeglopen. Als u de rubberboot in de davits wilt hangen of op een andere wijze wilt bevestigen, let dan goed op de bevestigingspunten op de boot. Aangezien je een rubberboot klein op kan vouwen, kan hij ook bewaard worden in de bakskist. Een klein bootje heb je immers zo opgeblazen en weer leeggelopen.

3. De rubberboot als tourboot

Veel van de Rubberboten op Boot4.nl zijn ook goed te gebruiken als primaire boot. Merken als Zodiac, Lodestar, Talamex en Yam bieden de eigenaar uitstekende vaareigenschappen, veel comfort en snelheid. Als u echt op zoek bent naar de beste vaareigenschappen, dan kunt u beter voor een RIB boot gaan. Met name als u op zoek bent naar hoge snelheden op de plassen tot lange toertochten.

Als u er niet uitkomt welke boot het beste geschikt is voor uw doeleinden, neem dan gerust contact met ons op of kom langs in de showroom. We helpen u graag bij het vinden van uw juiste boot.